Închide meniul

Victor Piţurcă, înainte de România – Olanda de la EURO 2024: „A fost coşmarul meu!” Sfat pentru Edi Iordănescu

Valentin Pîrcălabu Publicat: 28 iunie 2024, 8:24

Reclamă
Victor Piţurcă, înainte de România – Olanda de la EURO 2024: „A fost coşmarul meu! Sfat pentru Edi Iordănescu

Victor Piţurcă, înainte de România - Olanda de la EURO 2024

Profimedia

Victor Piţurcă a vorbit înainte de România – Olanda, marele meci din optimile de finală de la EURO 2024. Fostul selecţioner este de părere că naţionala lui Edi Iordănescu se poate califica în sferturile de finală de la Campionatul European.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor Piţurcă şi-a adus aminte şi de bătăliile pe care le-a dat cu batavii, pe vremea când se afla pe banca naţionalei României.

Victor Piţurcă, înainte de România – Olanda de la EURO 2024

A fost coșmarul meu când eram selecționer. Mereu dădeam de ei. Dar ce echipă aveau, cu Robben, Van Persie, Van Nistelrooy, Seedorf, Van der Vaart. Am reușit totuși să-i batem, atunci, în 2007.

Și acum vom avea un meci foarte greu, fiindcă olandezii, chiar dacă nu mai au valorile individuale de altădată, au jucători foarte buni și puternici. Au și ei minusuri care pot fi speculate. Eu văd cam 60-40 la sută șansele în favoarea lor. Însă 40 la sută înseamnă mult! Pe vremea mea, când jucam cu ei, nu aveam mai mult de 25 la sută șanse. Deși aveam și noi echipă bună pe atunci!”, a spus Victor Piţurcă pentru gsp.ro.

Fostul selecţioner al României a avut şi un sfat pentru Edi Iordănescu înainte de marele meci cu Olanda, care va fi marţi, de la 19:00, live text pe AS.ro.

Reclamă
Reclamă 4

„Marți va trebui să fim impecabili fizic și psihic la ora jocului cu olandezii. Nu avem nimic de pierdut, cum se spune, dar pentru această generație ar însemna ceva formidabil să ajungă în primele 8 din Europa. Și se poate! Dar euforia de după calificare trebuie să treacă de a doua zi și să rămână doar mândria. Dacă vrei să devii mare, trebuie să uiți repede ce a fost și să te concentrezi pe ce urmează”, a mai spus fostul selecţioner al României.

George Pușcaș, mesaj de luptă înainte de România – Olanda

George Pușcaș a transmis un mesaj de luptă înainte de România – Olanda! Atacantul echipei naționale a dezvăluit că nu se teme de duelul din „optimile” EURO 2024. Înainte de marele meci, Pușcaș a transmis că România se poate impune în fața Olandei, dat fiind faptul că echipa națională arată ca o „familie” în teren.

De asemenea, acesta a vorbit și despre Virgil van Dijk, vedeta Olandei, și a dat de înțeles faptul că nu se teme de fundașul lui Liverpool.

Reclamă

”Știm că Olanda este o echipă puternică. Ne-am arătat calitățile, suntem o echipă puternică, care stă bine în teren. Ar trebui să fie mai atenți la noi, din moment ce ai spus că au fost ușurați când au aflat că joacă cu noi. O să îl ascultăm pe selecționer, care va pregăti bine partida. Este o performanță remarcabilă. Am celebrat ieri într-un stil mare, în familie, în familia galbenă, dar trebuie să ne gândim la următorul meci. Ne recuperăm și vom da totul contra Olandei.

(n.r.-Virgil van Dijk) E unul dintre cei mai buni jucători din lume, nu pot să spun lucruri rele despre el. Mă gândesc că este un jucător excelent, un luptător. Vom juca împotriva tuturor, nu doar contra unui singur jucător. Eu cred că vom fi pregătiți la ora jocului, nu avem altceva de făcut. Ne regăsim într-un moment istoric pentru România și cred că, dacă tot am ajuns aici, vom fi pregătiți de meciul cu Olanda.

Sunt recunoscător să pot să ajung la o asemenea competiție și să pot să înfrunt unul dintre cei mai buni jucători din lume. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat oportunitatea să pot să joc pentru România. Avem credință mare că putem bate Olanda. Sunt foarte entuziasmat pentru partida cu Olanda”, a spus George Pușcaș, la conferința de presă.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:25

VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris

16:57

Lovitura de Champions League dată de Gigi Becali, pe piaţa transferurilor, a confirmat deja la FCSB: „Arată foarte bine!”

16:21

OFICIAL | Lovitură pentru Memphis Depay, chiar înainte de România – Olanda! Ce se întâmplă cu atacantul lui Ronald Koeman

16:21

VideoEdi Iordănescu a mers la Liturghie înainte de România – Olanda! Selecţionerul, alături de staff-ul său la biserica din Wurzburg

15:41

Cum a fost numit Istvan Kovacs în Ungaria după arbitrajul care l-a făcut să „rateze” optimile EURO 2024

15:32

Federaţia Italiană de Fotbal a decis ce se întâmplă cu Luciano Spalletti, după eliminarea de la EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și