Închide meniul

„Vom muri pentru acest tricou!” Ianis Hagi, discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 iunie 2024, 21:18

Reclamă
„Vom muri pentru acest tricou! Ianis Hagi, discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024

Ianis Hagi, discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024

Profimedia

Ianis Hagi a avut un discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024. România s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024, de pe primul loc. Naţionala lui Edi Iordănescu a remizat cu Slovacia, scor 1-1, rezultat ce a fost suficient pentru a câştiga grupa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a profitat şi de remiza dintre Belgia şi Ucraina şi a reuşit să câştige grupa la golaveraj. Răzvan Marin a transformat penalty-ul obţinut de Ianis Hagi şi a adus calificarea istorică a României. La finalul partidei, Ianis Hagi a avut un discurs emoţionant.

Ianis Hagi, discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv, am ieşit din grupe, am câştigat grupa, aveam şi obiectivul să scoatem lumea în stradă, să-i facem mândri şi cred că am reuşit. Al doilea obiectiv este să terminăm turneul cât mai târziu. Nu avem frică de nimeni, suntem echilibraţi, avem entuziasm şi calitate. Antrenorii şi mentrorii noştri ne ştiu caracteristicele şi mentalitatea, suntem învingători, mereu încercăm să mergem la victorie. Am ridicat ştacheta, dar e greu să o menţinem. Vom da sută la sută pentru naţională, vom muri pentru acest tricou”, a spus Ianis Hagi la Pro TV.

Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024

La Frankfurt, în faţa a peste 35.000 de fani români prezenţi în tribune, tricolorii au început cu dubla ocazie irosită de Andrei Raţiu – şut la colţul lung, respins de Dubravka, şi Ianis Hagi – reluare peste poartă. Slovacii au deschis scorul în minutul 24, când Ondrej Duda a reluat în plasă, cu capul, centrarea lui Kucka. În minutul 34 Ianis Hagi a fost faultat în careu de Hancko şi, după consultarea VAR, arbitrul german Daniel Siebert a dictat penalty pentru România. A executat cu sânge rece Răzvan Marin care a egalat situaţia pe tabelă, 1-1.

După pauză, Niţă a închis poarta în minutele 50 şi 52, apoi Răzvan Marin a şutat periculos, în minutul 61, Dubravka a respins şi mingea a ajuns la Drăguş care a trimis puţin peste poartă. Pe o ploaie torenţială, Niţă a respins cu piciorul la şutul lui Strelec din minutul 69, iar partida s-a încheiat la egalitate 1-1. România Câştigă grupa E cu 4 puncte, urmată de Belgia, Slovacia şi Ucraina. Ucraina pleacă acasă. Toate echipele din grupă au acumulat câte patru puncte.

Reclamă
Reclamă 4

SLOVACIA: Dubravka – Pekarik (Gyomber 90+2), Vavro, Skriniar, Hancko – Duda (Bero 90+2), Lobotka, Kuka – Skranz (Duris 78), Strelec (Bozenik 70), Haraslin (Suslov 70). SELECŢIONER: Francesco Calzona

ROMÂNIA: Niţă – Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Bancu – R.Marin (Ad. Rus 86), M. Marin, Stanciu – Ianis Hagi (Man 66), Drăguş (Puşcaş 66), Fl. Coman (Sorescu 58). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

Cartonaşe galbene: Duda 90+1 / A. Burcă 45+1, Bancu 45+4, Edward Iordănescu 55, Puşcaş 88

Arbitri: Daniel Siebert – Jan Seidel, Rafael Foltyn – Felix Zwayer (toţi din Germania). Arbitri VAR: Bastian Dankert (Germania) – Christian Dingert (Germania), Massimiliano Irrati (Italia).

Reclamă

La Stuttgart, în al doilea meci al grupei, Belgia a dominat prima parte a meciului, dar ocaziile clare de gol au lipsit. Trubin a prins şutul lui Lukaku, din minutul 7, iar Casteels a reţinut la execuţia lui Roman Yaremchuk, din minutul 20. Meciul a cuurs, în continuare, fără mari ocazii, În minutul 60 Lukaku a şutat din careu, dar Trubin a reţinut. Meciul s-a încheiat, în cele din urmă 0-0.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:08

Croația, amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024! Motivul pentru care a fost primită sancțiunea

12:48

LIVE VIDEOCursa de sprint din Marele Premiu al Austriei e ACUM, în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY

12:35

„Au fost excepționali!” Tricolorii care l-au impresionat pe Mircea Sandu, la EURO 2024!

12:15

Lionel Messi nu va juca în Argentina – Peru, la Copa America! Ce s-a întâmplat cu superstarul lui Inter Miami

12:04

Florin Niță, discurs de mare campion înainte de România – Olanda: „Îmi doresc să nu mă opresc aici”

11:34

Germania – Danemarca LIVE TEXT (22:00). Țara gazdă continuă lupta pentru marele trofeu. Echipele probabile

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și