Închide meniul

Cum poate obţine Corvinul dreptul de promovare în Liga 1! Anunţul făcut după victoria istorică cu Paksi

Viviana Moraru Publicat: 12 iulie 2024, 8:23

Reclamă
Cum poate obţine Corvinul dreptul de promovare în Liga 1! Anunţul făcut după victoria istorică cu Paksi

Cum poate obţine Corvinul dreptul de promovare în Liga 1

Jucătorii de la Corvinul, în timpul unui meci/ Profimedia

Bogdan Apostu a dezvăluit cum poate obţine Corvinul dreptul de promovare în Liga 1. Oficialul hunedorenilor a făcut anunţul, imediat după victoria istorică cu Paksi, din primul tur preliminar din Europa League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Corvinul Hunedoara i-a învins fără drept de apel pe maghiarii de la Paksi. Trupa lui Florin Maxim s-a impus cu 4-0, în duelul cu vicecampioana Ungariei.

Cum poate obţine Corvinul dreptul de promovare în Liga 1

Bogdan Apostu a transmis că în cazul în care Corvinul se va califica în turul secund preliminar din Europa League, echipa nu se va mai încadra în termenul legal pentru a putea depune dosarul pentru o nouă societate.

Astfel, dacă Corvinul va trece de Paksi, având şanse extrem de mari, echipa va avea nevoie de o dispensă din partea FRF, pentru a se putea lupta cu şanse reale pentru un loc în Liga 1, în sezonul viitor.

Ca să evit orice fel de speculaţii, lucrurile sunt foarte clare. Dacă Corvinul se califică mai departe un tur, indiferent dacă este Conference League sau Europa League, din punct de vedere regulamentar, nu se mai încadrează în termenul legal pentru a depune dosarul pentru noua societate, care există deja, dar e un paradox.

Reclamă
Reclamă 4

Corvinul nu îşi poate propune altceva decât victoria şi probabil se va califica. Şi da, nu va avea dreptul de promovare în sezonul viitor, decât cu o dispensă din partea FRF.

Dacă mă întrebaţi pe mine, Corvinul cred că merită asta şi nu cred că ar fi nimeni care să nege performanţa asta obţinută doar pe teren de aceşti băieţi”, a declarat Bogdan Apostu, conform primasport.ro.

Ce le-a cerut Florin Maxim şefilor Federaţiei, după ce Corvinul a dat de pământ cu Paksi în Europa League

Iată ce le-a cerut Florin Maxim şefilor Federaţiei Române de Fotbal, după ce Corvinul a dat de pământ cu Paksi în Europa League. Câştigătoarea Cupei României a început perfect sezonul european şi a obţinut o victorie incredibilă pe terenul vicecampioanei Ungariei.

Reclamă

Imediat după fluierul final, Florin Maxim a făcut un apel la şefii fotbalului românesc şi le cere să îi dea derogare Corvinului pentru a se putea lupta pentru promovarea în Liga 1.

„Noi am analizat foarte bine echipa din Paksi, o echipă foarte agresivă. Ştiam că dacă nu ne ridicăm la nivel va fi foarte greu. Astăzi cred că am fost echipa mai bună şi ne-a ieşit absolut totul. Am fost şi mai implicaţi în joc. Pe lângă goluri am mai avut 3-4 situaţii de a marca.

Echipa noastră… am adus mulţi jucători, dar în primul 11 nu am schimbat foarte mult. Au fost doar doi jucători noi.

Noi aveam dreptul de promovare, nu ne garanta nimeni că promovăm. Încă mai sunt speranţe, poate Federaţia va da o derogare, să ni se permită să ne batem la promovare. Avem jucători de 22-23 de ani, apărăm în poartă cu un jucător de 20 de ani, vrem să mergem mai departe şi să facem lucruri frumoase„, a declarat Florin Maxim pentru digisport.ro.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:13

Rafael Nadal l-a învins pe fiul lui Bjorn Borg la Bastad! Revenire cu victorie pentru spaniol în circuitul ATP

19:49

Al Nassr, transfer uriaş pentru Liga Campionilor Asiei! Un star al lui Manchester City, aproape de a deveni coleg cu Ronaldo

19:33

FCSB – Virtus LIVE TEXT, ora 20:30. Antrenament cu public în Ghencea pentru campioană. Echipele de start

19:02

Ferrari şi Haas continuă parteneriatul! Anunţul făcut de echipa americană

18:43

FCSB are un singur jucător în echipa primei etape din Liga 1! Cine a fost desemnat antrenorul rundei

18:08

UEFA a anunţat topul golurilor de la EURO 2024! Pe ce loc se află reuşita lui Nicolae Stanciu. Ionuţ Lupescu, printre observatori

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 FotoAndrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei 5 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB 6 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024!
Citește și