Închide meniul

CFR Cluj – FCSB 0-1 | Roș-albaștrii au ”spart gheața” după 8 ani în Gruia! Echipa lui Toni Petrea s-a apropiat la două puncte de campioană și visează la titlu

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 17 aprilie 2022, 22:25

CFR Cluj – FCSB 0-1 | Roș-albaștrii au ”spart gheața” după 8 ani în Gruia! Echipa lui Toni Petrea s-a apropiat la două puncte de campioană și visează la titlu

Octavian Popescu, mesaj de mobilizare înainte de FC Voluntari - FCSB

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

CFR Cluj – FCSB 0-1. Octavian Popescu a decis derby-ul din Gruia, iar roș-albaștrii s-au apropiat la 2 puncte de campioana României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB s-au apropiat la doar două lungimi de CFR Cluj și au aruncat în aer lupta la titlu. Octavian Popescu, în minutul 74, a marcat unicul gol al meciului. „Perla” FCSB-ului a înscris cu un șut din afara careului. Atacantul de 19 ani a driblat un adversar și a finalizat în forță. Mingea a fost deviată cu capul de Daniel Graovac și s-a scurs lângă bară, fără speranțe pentru Cristi Bălgrădean.

Campioana României a rămas în inferioritate numerică din minutul 43, când Mateo Susic a fost eliminat, după o intrare criminală. Singurul șut pe poartă al ardelenilor a venit în minutele de prelungiri.

Cum arată clasamentul în play-off:

CFR Cluj 45 puncte

Reclamă

FCSB 42 puncte

Universitatea Craiova 39 puncte

CFR CLUJ – FCSB 0-1

Min. 90+5: Fluier final în Gruia! FCSB a câștigat derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 74: GOOOL FCSB! Octavian Popescu a deschis scorul un șut deviat! ”Perla” FCSB a ajuns la a noua reușită din acest sezon.

Min. 71: Valentin Gheorghe a intrat în locul lui Andrei Cordea.

Min. 68. Boateng primește cartonașul galben, după ce l-a faultat pe Cordea.

Min 61. Malcom Edjouma, din nou periculos! Mijlocașul FCSB-ului a șutat la firul ierbii, pe lângă poartă.

Min 50. Dublă ocazie pentru FCSB, în prim-plan cu cei doi nou-intrați! Ianis Stoica a trimis în bară, după un corner. Mingea a sărit apoi la Malcom Edjouma, care a reluat tot cu capul, pe direcția lui Cristi Bălgrădean. Portarul CFR-ului a reținut balonul și a îndepărtat pericolul.

Min 46. O schimbare efectuată și de Dan Petrescu. A fost introdus Yuri în locul lui Gabriel Debeljuh.

Min 46. Două schimbări la FCSB, la pauză. Au intrat Ianis Stoica și Malcom Edjouma în locul lui Darius Olaru și Adrian Șut.

Reclamă

Min 43. Mateo Susic, eliminat după o intrare criminală la Darius Olaru! Fundașul CFR-ului a intrat cu talpa pe glezna adversarului, iar Istvan Kovacs i-a arătat direct cartonașul roșu. Meciul se complică teribil pentru formația lui Dan Petrescu.

Min 42. Ce ocazie! Ovidiu Popescu l-a fentat elegant pe Mihai Bordeianu și a șutat de la marginea careului. Mingea s-a dus puțin peste bara transversală.

Min 28. Octavian Popescu, din nou periculos! „Perla” FCSB-ului a executat în forță o lovitură liberă, puțin pe lângă poartă.

Min 21. Octavian Popescu își face loc în careul CFR-ului și trimite spre poartă, dar Bălgrădean anticipează execuția și prinde mingea.

Min 15. Ocazie FCSB! Florin Tănase îl încearcă pe Cristi Bălgrădean cu un șut, dar portarul CFR-uluir reține fără probleme.

INFO: Spectacol în tribune! Galeriile celor două echipe fac show în debutul meciului din Gruia.

Fanii lui CFR Cluj, la derby-ul cu FCSB
Fanii lui CFR Cluj, la derby-ul cu FCSB
Fanii de la FCSB, la derby-ul cu CFR Cluj
Fanii de la FCSB, la derby-ul cu CFR Cluj

Min. 1: A început derby-ul CFR – FCSB, care se dispută pe stadionul din Gruia.

Update 18.50: Au apărut echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Graovac, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Bordeianu – Omrani, Debeljuh, Petrila

Rezerve: Hindrich, Manea, Yuri, Chipciu, Păun, Neguţ, Lovro Cvek, Birligea, Dugandzic

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Târnovanu – Crețu, Cristea, Miron, Radunovic – Ov. Popescu, Șut, Olaru – Cordea, Tănase, Oc. Popescu

Rezerve: Vlad, Coman, Dumiter, Edjouma, Stoica, Gheorghe, Perianu, Oaidă, Mamut

Antrenor: Toni Petrea

Update 15.30: Octavian Popescu, comparat cu Cristiano Ronaldo. „Nu am văzut până acum un jucător ca el!”. Detalii AICI

Update 15.00: Gigi Becali se teme de arbitrajul lui Istvan Kovacs: ”Am în cap mâna lui Camora și n-a dat 11 metri”. Detalii AICI

Update 14.00: Fanii roș-albaștrilor, aroganță maximă pentru rivali. „Stadionul lor se umple când jucăm noi!”. Detalii AICI

Update 13.00: Echipa probabilă a roș-albaștrilor: cum atacă Toni Petrea liderul, în Gruia! Detalii AICI

Update 12.30: Anunț surprinzător în ziua derby-ului. „Se vor adeveri și premonițiile lui Gigi Becali”. Detalii AICI

Update 10.00: Gigi Becali face schimbările la FCSB și Ion Crăciunescu se distrează copios pe seama situației de la club. ”Am găsit o explicație”. Detalii AICI

Update 9.00: Dan Petrescu, ghinionist! Ce s-a întâmplat cu atacantul de titlu adus de CFR Cluj. Detalii AICI

Update 8.30: Dan Petrescu, criticat înaintea derby-ului. „M-am săturat de ăștia! Hai să terminăm odată” Detalii AICI

FCSB nu a mai câștigat pe terenul lui CFR Cluj din august 2014. Era sezonul ultimului titlu cucerit de roș-albaștri. De atunci, formația din Gruia a adunat patru campionate la rând. FCSB a fost mai mereu pe locul al doilea.

Istvan Kovacs, delagat la CFR Cluj – FCSB. Mihai Stoica, nervos

Mihai Stoica a criticat delegarea lui Istvan Kovacs la prima finală de titlu, CFR Cluj – FCSB. Oficialul roș-albaștrilor a adus aminte de câteva momente în care arbitrul i-a avantajat pe ardeleni și a dezvăluit care va fi marele avantaj al campioanei, în derby-ul de duminică.

”Am anticipat. Puteau arbitra trei. În afară de Haţegan şi Kovacs, care e al treilea arbitru? Îţi spun eu, Radu Petrescu. Putea fi delegat Colţescu, dacă se miza pe experiența și pe sezonul făcut de el anul acesta, sau Radu Petrescu, care e arbitru FIFA. 

Am foarte multe probleme. Dar nu mă surprinde sub nicio formă. Ultimul meci arbitrat de Istvan Kovacs, la CFR – FCSB, cu henţul acela la Camora şi penalty-ul inventat la Miron… Alea nici nu le iau în discuţie. Dar în prima fază a meciului, Susic are un atac brutal la Octavian Popescu și nici fault nu a dat! E clar că CFR pleacă avantajată. CFR are bărbaţi, noi încă mai avem copii, nu putem grăbi maturizarea unor jucători”, a spus Mihai Stoica, citat de orangesport.ro.

LIVE TEXT CFR Cluj – FCSB | Dan Petrescu, răspuns pentru Mihai Stoica

„Presiune e pe ambele echipe. Când ești antrenor la CFR Cluj și FCSB, tot timpul ai presiune. Nu este decisiv meciul, asta este opinia mea. Sunt speculații normale în orice țară, la noi se scrie, în alte țări nu prea apare în ziare.

CFR nu a mai avut un arbitraj cu o greșeală pro de 7 luni, de când am venit eu. Au fost greșeli împotriva noastră, nu am făcut scandal, nu am făcut gălăgie, am avut și penalty-uri neacordate. Dacă Kovacs a ajutat CFR-ul într-un meci cu mine antrenor, eu plec de aici și mă las!”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

CFR Cluj – FCSB | Toni Petrea: „Nu mai dorm bine de mult timp!”

Toni Petrea recunoaştea că presiunea de la FCSB este una infernală. Antrenorul are insomnii din cauza problemelor pe care trebuie să le rezolve, dar şi a presiunii puse de Gigi Becali.

„Nu prea mai dorm bine de mult timp. Asta e, ce să fac?! Sunt probleme pe care trebuie să le gestionez, sa le rezolv. Mă descurc. Mai o cafea…Presiune cred că este la orice echipă cu pretenţii. E presiune că sunt cerinţe. Vrei să ai performanţe, să câştigi trofee.

O deplasare pe terenul echipei de pe primul loc. O echipă care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Au un lot valoros, numeros, care se menține pe primul loc de ceva timp. Mergem încrezători, pentru un joc bun și vrem să câstigăm, indiferent de ce echipă întâlnim.

E un meci important pentru ambele echipe. Dacă nu vom reuși să caștigăm, distanța se mărește. Se poate întampla orice în cele cinci jocuri, dar dacă nu vom câștiga mâine seară vor lua o opțiune importantă pentru câstigarea campionatului. Știm stilul lor de joc și vom încerca să ne adaptăm”, a spus și Toni Petrea.

CFR Cluj – FCSB | Paulo Vinicius nu va juca în derby-ul de titlu

Antrenorul roş-albaştrilor nu se va putea baza pe Paulo Vinicius, liderul apărării celor de la FCSB. Fundaşul brazilian a acuzat o accidentare şi a devenit indisponibil pentru derby, anunţă sursele AS.ro. Paulo Vinicius a semnat în acest sezon cu FCSB, după ce timp de 4 ani a jucat la CFR Cluj.

Paulo Vinicius a lipsit de la ultimul antrenament al celor de la FCSB şi nu va face deplasarea la Cluj, pentru derby-ul cu CFR Cluj.

Paulo Vinicius a fost transferat gratis, în vara lui 2017, de la Apollon Limassol la CFR Cluj. În Gruia, el a adunat 139 de meciuri, în care a marcat 16 goluri şi dat 3 pase de gol.

Echipele probabile

CFR CLUJ (3-5-2): Hindrich – Graovac, Yuri, Burcă – Susic, Deac, Boateng, Bordeianu, Camora – Omrani, Petrila
Antrenor: Dan Petrescu

FCSB (4-3-3): Târnovanu – Crețu, Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Șut, Edjouma – Cordea, Tănase, Tavi Popescu
Antrenor: Toni Petrea

Recomandări
  • CFR Cluj – FCSB 0-1
  • Octavian Popescu a decis derby-ul din Gruia

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și