Închide meniul

PSG, profit uriaş de pe urma lui Lionel Messi. Suma colosală încasată de francezi după un singur an al argentinianului la Paris

Viviana Moraru Publicat: 24 iunie 2022, 9:30

PSG, profit uriaş de pe urma lui Lionel Messi. Suma colosală încasată de francezi după un singur an al argentinianului la Paris

Lionel Messi, afacere profitabil[ pentru PSG

Lionel Messi, într-un meci pentru PSG/ Profimedia

  • Lionel Messi, profituri de 700 de milioane de euro pentru PSG
  • Campioana Franţei vrea să-l vândă pe Neymar

Lionel Messi reprezintă o adevărată afacere pentru şeicii de la PSG. Transferat în vara trecută de la Barcelona, argentinianul a dus profituri de 700 de milioane de euro clubului parizian, după doar un singur sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi este un adevărat star la PSG. Alături de Neymar şi Kylian Mbappe, argentinianul reprezintă o atracţie pentru fanii din întreaga lume. Doar pentru vânzarea tricourilor cu numele starului ce a scris istorie pentru Barcelona, PSG a încasat milioane de euro.

Lionel Messi, o adevărată afacere pentru PSG

În vara anului trecut, Lionel Messi şi-a anunţtat despărţirea de Bacelona, clubul la care a evoluat timp de 19 ani. La scurt timp după, transferul la PSG a fost oficializat, francezii dând lovitura din toate punctele de vedere.

Reclamă

Iniţial, oficialii celor de la PSG au cerut puţin timp de gândire, salariul de 40 de milioane pe an al lui Messi fiind unul mare chiar şi pentru ei, având în vedere starurile deja existenete în club. Însă, au luat decizia de a-l transfera pe argentinian, iar profiturile au fost colosale.

Din punct de vedere al imaginii, PSG a crescut enorm. Tricourile lui Messi s-au vândut în doar câteva ore, după punerea în vânzare, profiturile în urma acestora ridicându-se la nivelul milioanelor. Alături de Manchester United, PSG a fost echipa care a vândut cel mai bine sezonul trecut. „Diavolii” au dat şi ei un „tun” al imaginii, Cristiano Ronaldo revenind pe Old Trafford.

Reclamă

În primele trei ore de la punerea în vânzare a tricourilor, PSG încasase deja 933.000 de euro. Clubul a fost nevoit să-şi deshidă un nou magazin oficial pe faimosul bulevard Champs-Elysees, pentru a avea un spaţiu mai mare de vânzare, şi pentru a creşte impactul asupra fanilor, notează Marca.

Totodată, venirea lui Messi pe Parc de Princes a adus cu sine zece noi sponsori pentru club. La nivelul reţelelor de socializare, PSG a înregistrat creşteri considerabile. După ce Messi a semnat contractul cu parizienii, clubul a înregistrat o creştere de 15 milioane de urmăritori, pe toate reţelele media, şi a depăşit bariera de 150 de milioane pentru prima dată.

În cele din urmă, o parte care nu trebuie neglijată este vânzarea biletelor şi a abonamentelor. Primele meciuri ale lui Messi pe Parc de Princes au fost sold-out, fanii primind cu bucurie venirea starului argentinian în capitala Franţei.

Reclamă 4 / 0/3

Nasser Al-Khelaifi vrea să scape de Neymar, dar Barcelona refuză să îi facă o ofertă

Nasser Al-Khelaifi vrea să scape de Neymar şi îşi doreşte să îl vândă de la PSG. Atacantul de 30 de ani, adus pentru o sumă record la Paris, duce însă lipsă de oferte.

„Ne dorim jucători tineri, talentaţi şi cu mentalitate de învingători, care îşi doresc să moară pentru acest club. Nu putem vorbi în presă asta (n.r. despre o plecare a lui Neymar). Unii jucători vor pleca, alţii vor veni. Dar sunt negocieri private„, a declarat Nasser Al-Khelaifi.

PSG ar fi dispusă să renunţe la Neymar, mai ales din cauza salariului uriaş pe care îl încasează atacantul. Totuşi, parizienii duc lipsă de oferte pentru starul care mai are contract până în 2025.

Neymar este jucătorul cu cel mai mare salariu din campionatul Franţei. Sud-americanul câştigă, brut, 48.996.000 de euro! Este plătit mai bine decât Leo Messi (40.500.000) şi Kylian Mbappe (26.400.000).

Jurnaliştii de la L’Equipe anunţă că singura echipă la care ar putea pleca Neymar este Barcelona. „Este prea tânăr să ajungă în MLS, iar în Europa nu este interesant pentru granzii Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool sau Bayern„, asigură francezii.

Lionel Messi, cu gândul la Hollywood! Starul argentinian își face debutul în cinematografie

Atacantul lui PSG a jucat rol „cameo” (o singură apariție) într-un episod din al doilea sezon al serialului „Los Protectores”, care va putea fi vizionat în 2023. Celebrul serial din Argentina prezintă povestea a 3 impresari din lumea fotbalului, care își unesc forțele pentru a-și salva afacerea.

Potrivit Marca, scena respectivă cu Lionel Messi a fost deja filmată în Paris, orașul în care starul argentinian locuiește în prezent.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
La Liga • 23 mart., 14:31
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Adevăratul motiv pentru care starul lui PSG a amânat momentul