Închide meniul

Ronaldinho nu renunţă la fotbal nici la 44 de ani! Starul brazilian a semnat cu un club din SUA

Alexandra Costea Publicat: 10 octombrie 2024, 20:57

Reclamă
Ronaldinho nu renunţă la fotbal nici la 44 de ani! Starul brazilian a semnat cu un club din SUA

Ronaldinho nu renunţă la fotbal nici la 44 de ani

Ronaldinho în timpul unui meci amical din august 2024 - Profimedia

Ronaldinho nu renunță la fotbal nici la 44 de ani! Fostul mare fotbalist brazilian a semnat cu un club din Statele Unite ale Americii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul jucător de fotbal brazilian a devenit acționar la clubul Greenville Triumph and Liberty, formație din USL League One. Anunțul parteneriatului a fost făcut de clubul american prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, Ronaldinho se va ocupa atât de echipa masculină, cât și de cea feminină.

Ronaldinho nu renunţă la fotbal nici la 44 de ani! Starul brazilian a semnat cu un club din SUA

„Dințosul” va fi atât acționar, cât și ambasador al clubului american. Colaborarea dintre brazilian şi formația din USL League One vine în contextul în care Statele Unite ale Americii organizează Campionatul Mondial din 2026 împreună cu Canada și Mexic.

„Greenville Triumph and Liberty anunță faptul că legendarul fotbalist Ronaldinho s-a alăturat grupului de proprietari ai clubului. Cunoscut pentru talentul său excepțional, creativitate pe teren și o carieră remarcabilă, Ronaldinho are o vastă experiență și va aduce un mare plus. Este unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, iar investiția lui Ronaldinho reprezintă o susținere puternică pentru ceea ce clubul nostru a construit în ultimii 6 ani. Cu atât mai mult ne bucurăm de cooptarea lui în acționariat cu cât SUA va organiza Cupa Mondială din 2026”, se precizează în comunicatul transmis de Greenville Triumph and Liberty.

Ronaldinho nu renunţă la fotbal nici la 44 de ani
Ronaldinho a devenit acţionar pentru un club din Statele Unite ale Americii – Facebook

Ronaldinho și-a început cariera de fotbalist în Brazilia. Ulterior, acesta a ajuns să evolueze în fotbalul profesionist din Europa, unde a jucat pentru PSG și Barcelona. De asemenea, acesta a performat şi în Serie A, la Milan.

Reclamă
Reclamă

Ronaldinho a marcat de 33 de ori în tricoul naţionalei Braziliei

Fostul mijlocaș în vârstă de 44 de ani a fost un pion important în selecționata Braziliei. Mai exact, în 2002 acesta a câştogat alături de brazilieni Cupa Mondială. În 1999, la Copa America, an în care a debutat în tricoul „Selecao”, mijlocaşul a fost om de bază. Ronaldinho a marcat de 33 de ori îmbrăcat în tricoul galben. Între anii 1999 şi 2013, acesta a fost convocat de 97 de ori la echipa națională a Braziliei.

„Dacă ai fi vrut ca eu să joc până la 40 de ani, ar fi trebuit să interzici toate cluburile de noapte şi instituţiile de alcool, pentru că nu sunt prizonier pentru nimeni. Mi-a plăcut să mă bucur de tinereţe ieşind toată noaptea şi totuşi să mă pot întoarce şi să fac magie pe teren”, a declarat fostul fotbalist în 2021, potrivit gsp.ro.

De asemenea, fostul star brazilian a cucerit 9 trofee cu echipele de club, inclusiv Liga Campionilor (2006), LaLiga (2005, 2006) și Serie A (2011).

Reclamă
Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:24

LIVE SCOREItalia – Belgia 2-2 și Anglia – Grecia 0-1. Meciurile serii din UEFA Nations League

23:08

Charles Leclerc recunoaşte că l-a „urât” pe Carlos Sainz. Ferrari îşi ia adio de la spaniol după 4 ani de contract

23:05

Cine a fost Sir Stanley Matthews, primul câștigător al Balonului de Aur! Ce carieră a avut „Vrăjitorul Driblingurilor”

22:54

Erling Haaland a intrat în istorie, după ce a marcat pentru Norvegia! Recordul uriaş stabilit, la doar 24 de ani

22:19

Înfrângere categorică pentru Dinamo, în Liga Campionilor! „Dulăii” nu au avut nicio şansă în faţa lui Veszprem

22:05

Primele imagini cu „tricolorii” în Cipru: „Kalispera!” Mesajul transmis de Răzvan Burleanu pentru fani

1 Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă 2 EXCLUSIVIon Țiriac este internat în spital, la Viena! Care e starea de sănătate a miliardarului 3 „Eu nu sunt milogul nimănui!” Cristi Săpunaru a răbufnit: „Ce, bă, nu îţi ajunge?! Sunt extrem de afectat!” 4 Joan Laporta, ofertă uriașă pentru Gică Popescu și Gică Hagi. „Baciul” a dezvăluit totul: „Am discutat cu el!” 5 Lewis Hamilton nu va pilota monopostul Ferrari la testele din decembrie! Motivul pentru care Mercedes se opune 6 Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool
Citește și