Închide meniul
Video

Camelia Potec, după startul Campionatelor Europene de Înot în bazin scurt, competiţie LIVE în AntenaPLAY: „Am început cu dreptul”

Bogdan Stănescu Publicat: 5 decembrie 2023, 12:13

Camelia Potec, după startul Campionatelor Europene de Înot în bazin scurt, competiţie LIVE în AntenaPLAY

Camelia Potec / AntenaSport

Camelia Potec a vorbit la microfonul AntenaSport după Campionatele Europene de Înot în bazin scurt, de la Otopeni. Competiţia e LIVE în AntenaPLAY în perioada 5-10 decembrie 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În această dimineaţă, David Popovici şi colegii lui din ştafeta de 4×50 metri liber s-au calificat în marea finală. Aceasta va fi LIVE în AntenaPLAY, de la ora 19:04.

Camelia Potec, după startul Campionatelor Europene de Înot în bazin scurt, competiţie LIVE în AntenaPLAY: „Am început cu dreptul”

Am avut cu toţii emoţii încă de la primele ore ale dimineţii. În primul rând, din punct de vedere organizatoric fiindcă trebuia, încă de la primul start, ca totul să funcţioneze perfect. Şi a funcţionat. După care, bineînţeles, au venit emoţiile cu sportivii noştri care au înotat în calificări. O parte dintre sportivii noştri.

Ne bucurăm că, iată, după ce am încheiat prima reuniune din cadrul Campionatelor Europene pentru seniori, organizate aici la Otopeni, putem spune că performanţele sunt pe măsura aşteptărilor. Avem recorduri naţionale, avem deja sportivi calificaţi în finală, la 50 spate chiar doi sportivi.

Avem şi două finale, la 800 de metri feminin şi stafeta de 50 de metri liber. Am început cu dreptul şi mă bucur că s-a întâmplat aşa pentru că, întotdeauna, la o competiţie începutul este mai greu. De acum încolo cu siguranţă că şi ceilalţi sportivi sunt motivaţi şi nerăbdători să intre în competiţie, să înoate cât mai bine.

„De câteva luni bune suntem zi şi noapte la Complexul Sportiv de Nataţie de la Otopeni”

(n.r.: Se văd deja primele medalii? Putem să spunem că românii sunt obligaţi să ia cât mai multe medalii) Nu putem să spunem că sunt obligaţi, sportul de performanţă se practică de plăcere. Absolut toţi sportivii noştri îl practică de plăcere. Chiar dacă e vorba de multă muncă, de ambiţie, perseverenţă, tot de plăcere practicăm acest sport. Nu este o obligaţie, este pur şi simplu o dorinţă a tuturor de a înota cât mai repede, de a se califica în sesiunile de după-amiază. Sportivii noştri îşi doresc în primul rând să se califice în semifinale, urmând ca, după aceea, să spere să se califice în finale.

(n.r: Putem spune că aţi făcut şi dumneavoastră spectacol cu organizarea acestui European. Câtă muncă se află în spate?) Eu îmi doresc să vorbim despre ce am făcut noi din punct de vedere organizatoric la finalul acestei competiţii. Mai avem încă multe lucruri de arătat, noi suntem pregătiţi. De câteva luni bune suntem zi şi noapte la Complexul Sportiv de Nataţie de la Otopeni, încercăm să punem la punct toate detaliile.

Campionatele Europene de Înot în bazin scurt, ultima competiţie majoră organizată în România înainte de 2025!

Eu am avut două săptămâni de pauză pentru că, între timp, am şi născut, dar colegii mei au fost aici fizic zi şi noapte. Pregătim această competiţie încă din vara anului trecut, atunci când am terminat de organizat Campionatele Europene de juniori şi ni s-a spus că vom organiza şi aceste Campionate Europene de seniori.

Am avut un an şi jumătate de muncă, dar am avut şi experienţa din vara anului trecut. Au fost şi lucruri uşoare, având experienţă, dar am avut şi multe lucruri noi.

(n.r: Spuneaţi de Campionatul European de juniori, acum avem Campionatul European de seniori, putem visa la următorul nivel?) Putem visa. Este adevărat că anul viitor o să luăm o pauză din punct de vedere organizatoric în ceea ce priveşte competiţiile majore. Vom organiza în continuare Campionatele Naţionale la acelaşi nivel .2024 nu o să ne aducă o competiţie majoră, aşa că vom avea surprize începând cu 2025, surprize pe care le vom anunţa în curând”, a declarat preşedintele Federaţiei de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, în exclusivitate pentru AntenaSport.

David Popovici, entuziasmat după cursa care a dus România în finală: „Am înotat foarte repede”! Competiţia e în AntenaPLAY

David Popovici a fost entuziasmat după cursa care a dus România în finală. Dublul campion mondial a vorbit la microfonul AntenaSport imediat după cursă, înainte de a se afla că România s-a calificat în finala la 4×50 de metri liber. Europenele de Înot în bazin scurt sunt LIVE în AntenaPLAY.

România a obţinut calificarea în finală cu cel de al şaselea timp. Marea Britanie, Italia şi Grecia au avut cei mai buni timpi la ştafeta de 4×50 de metri liber masculin.

Vedem acum dacă ne-am calificat. Urmează momentul ăsta, să înoate a treia serie. Am înotat foarte repede şi, nu vreau să mă grăbesc, dar aş spune că avem mari şanse să ne calificăm”, a spus David Popovici, în exclusivitate pentru AntenaSport, imediat după cursa foarte bună de la ştafetă.

A fost o veste bună pentru dimineaţă, s-a simţit destul de rapid, dar rămâne de văzut acum”, a fost o altă reacţie exclusivă pentru AntenaSport din echipa de ştafetă a României.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și