Închide meniul
Video

Camelia Potec, după startul Campionatelor Europene de Înot în bazin scurt, competiţie LIVE în AntenaPLAY: „Am început cu dreptul”

Bogdan Stănescu Publicat: 5 decembrie 2023, 12:13

Camelia Potec, după startul Campionatelor Europene de Înot în bazin scurt, competiţie LIVE în AntenaPLAY

Camelia Potec / AntenaSport

Camelia Potec a vorbit la microfonul AntenaSport după Campionatele Europene de Înot în bazin scurt, de la Otopeni. Competiţia e LIVE în AntenaPLAY în perioada 5-10 decembrie 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În această dimineaţă, David Popovici şi colegii lui din ştafeta de 4×50 metri liber s-au calificat în marea finală. Aceasta va fi LIVE în AntenaPLAY, de la ora 19:04.

Camelia Potec, după startul Campionatelor Europene de Înot în bazin scurt, competiţie LIVE în AntenaPLAY: „Am început cu dreptul”

Am avut cu toţii emoţii încă de la primele ore ale dimineţii. În primul rând, din punct de vedere organizatoric fiindcă trebuia, încă de la primul start, ca totul să funcţioneze perfect. Şi a funcţionat. După care, bineînţeles, au venit emoţiile cu sportivii noştri care au înotat în calificări. O parte dintre sportivii noştri.

Ne bucurăm că, iată, după ce am încheiat prima reuniune din cadrul Campionatelor Europene pentru seniori, organizate aici la Otopeni, putem spune că performanţele sunt pe măsura aşteptărilor. Avem recorduri naţionale, avem deja sportivi calificaţi în finală, la 50 spate chiar doi sportivi.

Avem şi două finale, la 800 de metri feminin şi stafeta de 50 de metri liber. Am început cu dreptul şi mă bucur că s-a întâmplat aşa pentru că, întotdeauna, la o competiţie începutul este mai greu. De acum încolo cu siguranţă că şi ceilalţi sportivi sunt motivaţi şi nerăbdători să intre în competiţie, să înoate cât mai bine.

„De câteva luni bune suntem zi şi noapte la Complexul Sportiv de Nataţie de la Otopeni”

(n.r.: Se văd deja primele medalii? Putem să spunem că românii sunt obligaţi să ia cât mai multe medalii) Nu putem să spunem că sunt obligaţi, sportul de performanţă se practică de plăcere. Absolut toţi sportivii noştri îl practică de plăcere. Chiar dacă e vorba de multă muncă, de ambiţie, perseverenţă, tot de plăcere practicăm acest sport. Nu este o obligaţie, este pur şi simplu o dorinţă a tuturor de a înota cât mai repede, de a se califica în sesiunile de după-amiază. Sportivii noştri îşi doresc în primul rând să se califice în semifinale, urmând ca, după aceea, să spere să se califice în finale.

(n.r: Putem spune că aţi făcut şi dumneavoastră spectacol cu organizarea acestui European. Câtă muncă se află în spate?) Eu îmi doresc să vorbim despre ce am făcut noi din punct de vedere organizatoric la finalul acestei competiţii. Mai avem încă multe lucruri de arătat, noi suntem pregătiţi. De câteva luni bune suntem zi şi noapte la Complexul Sportiv de Nataţie de la Otopeni, încercăm să punem la punct toate detaliile.

Campionatele Europene de Înot în bazin scurt, ultima competiţie majoră organizată în România înainte de 2025!

Eu am avut două săptămâni de pauză pentru că, între timp, am şi născut, dar colegii mei au fost aici fizic zi şi noapte. Pregătim această competiţie încă din vara anului trecut, atunci când am terminat de organizat Campionatele Europene de juniori şi ni s-a spus că vom organiza şi aceste Campionate Europene de seniori.

Am avut un an şi jumătate de muncă, dar am avut şi experienţa din vara anului trecut. Au fost şi lucruri uşoare, având experienţă, dar am avut şi multe lucruri noi.

(n.r: Spuneaţi de Campionatul European de juniori, acum avem Campionatul European de seniori, putem visa la următorul nivel?) Putem visa. Este adevărat că anul viitor o să luăm o pauză din punct de vedere organizatoric în ceea ce priveşte competiţiile majore. Vom organiza în continuare Campionatele Naţionale la acelaşi nivel .2024 nu o să ne aducă o competiţie majoră, aşa că vom avea surprize începând cu 2025, surprize pe care le vom anunţa în curând”, a declarat preşedintele Federaţiei de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, în exclusivitate pentru AntenaSport.

David Popovici, entuziasmat după cursa care a dus România în finală: „Am înotat foarte repede”! Competiţia e în AntenaPLAY

David Popovici a fost entuziasmat după cursa care a dus România în finală. Dublul campion mondial a vorbit la microfonul AntenaSport imediat după cursă, înainte de a se afla că România s-a calificat în finala la 4×50 de metri liber. Europenele de Înot în bazin scurt sunt LIVE în AntenaPLAY.

România a obţinut calificarea în finală cu cel de al şaselea timp. Marea Britanie, Italia şi Grecia au avut cei mai buni timpi la ştafeta de 4×50 de metri liber masculin.

Vedem acum dacă ne-am calificat. Urmează momentul ăsta, să înoate a treia serie. Am înotat foarte repede şi, nu vreau să mă grăbesc, dar aş spune că avem mari şanse să ne calificăm”, a spus David Popovici, în exclusivitate pentru AntenaSport, imediat după cursa foarte bună de la ştafetă.

A fost o veste bună pentru dimineaţă, s-a simţit destul de rapid, dar rămâne de văzut acum”, a fost o altă reacţie exclusivă pentru AntenaSport din echipa de ştafetă a României.

Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
Ultimele știri
23:10 „Normal că m-aș întoarce!” Dan Petrescu a cerut o revenire de senzație la CFR Cluj, iar jucătorul a reacționat imediat! 22:55 LIVE SCOREAC Milan – Inter 0-2. Acerbi și Thuram au marcat în „Derby della Madonnina”. La acest scor, Inter este campioană matematic! 22:53 LIVE VIDEOFarense – Benfica se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Vulturii”, ultima șansă în lupta la titlu din Liga Portugal 22:52 Florin Prunea, reproș pentru Victor Angelescu pe „tema Marius Șumudică”! Ce i-a spus acționarului minoritar de la Rapid 22:45 LIVE VIDEOMiddlesbrough – Leeds 2-3, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri în prima repriză! 22:44 Visul de Champions League al lui Gigi Becali, spulberat deja de Iosif Rotariu: „Lotul FCSB-ului este subţire valoric şi numeric!” 22:29 „Și calul aleargă!” Mircea Rednic sare cu prime și are un plan „diabolic”, pentru a-i păstra pe jucătorii împrumutați de la Rapid 22:16 Bernadette Szocs luptă cu cele mai bune jucătoare de tenis de masă la Saudi Smash 2024 (1-11 mai, AntenaPLAY) 21:33 Al Hilal – Al Ain, marţi, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 21:20 „De la Strâmbu’, sunt alții care bagă strâmbe!” Mircea Rednic, mesaj despre problemele financiare de la UTA Arad! Vezi toate știrile
Citește și