Închide meniul

Reacția presei internaționale, după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea: „Adio, Rafa!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 octombrie 2024, 13:15

Reclamă
Reacția presei internaționale, după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea: „Adio, Rafa!

Reacția presei internaționale, după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea

Rafael Nadal, cu ochii în lacrimi / Profimediaimages

A apărut reacția presei internaționale, după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea. Ibericul în vârstă de 38 de ani, câștigător al tuturor turneelor de Grand Slam, își va încheia cariera în luna noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunțul șoc a fost făcut chiar de Nadal, printr-un mesaj emoționant făcut pe rețelele sociale. Vestea a făcut imediat înconjurul lumii și a fost preluată de principalele publicații.

Reacția presei internaționale, după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea

Adio, Rafa!„, a fost titlul știrii de deschidere al francezilor de la L’Equipe.

Sfârșitul este aproape! Câștigătorul a 22 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal, se va retrage din tenis după Cupa Davis din noiembrie„, au scris și jurnaliștii de la BBC.

Reclamă
Reclamă

14 mulțumiri pentru milioanele de amintiri„, a fost mesajul celor de la Roland Garros pentru cel mai titrat jucător de tenis de pe zgura pariziană.

Nadal își anunță retragerea„, au reacționat și jurnaliștii de la Marca, în regim de breaking news.

Rafa Nadal a ținut să le mulțumească inclusiv marilor săi rivali, în mesajul în care și-a luat adio de la sportul în care a scris istorie.

Reclamă

Familia este totul pentru mine. Mama mea a făcut toate sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru ca noi să avem totul. Soția mea… mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut, să vin acasă și să văd cum crește fiul meu a fost o forță care m-a ținut în viață și a reprezentat energia necesară pentru a continua.

Mă simt norocos pentru tot ce am putut trăi. Vreau să mulțumesc întregii industrii a tenisului, colegilor mei, marilor mei rivali… Am petrecut multe ore împreună și am trăit momente pe care mi le voi aminti pentru restul vieții„, a fost mesajul lui Nadal.

Rafael Nadal, 22 de titluri de Grand Slam şi aproape 135 de milioane de dolari din tenis

Rafael Nadal a cucerit 22 de titluri de Grand Slam, ocupând locul 2 în acest clasament, după sârbul Novak Djokovic, care are 24. Marele campion spaniol a adunat aproape 135 de milioane de dolari numai din premii, fiind pe locul 2 şi în acest clasament, tot după Novak Djokovic, care a adunat aproape 185 de milioane de dolari din premii.

14 din cele 22 de titluri de Grand Slam cucerite de Nadal au fost obţinute la Roland Garros. Nadal a fost declarat, incontestabil, „Regele zgurii”. Ultimele două titluri de Grand Slam le-a cucerit în 2022, la Australian Open şi, ulterior, la Roland Garros.

La Australian Open, Nadal l-a învins în finală pe Daniil Medvedev, de la 2-0 la seturi pentru rus. Novak Djokovic nu a putut participa la acel turneu de Grand Slam pentru că nu se vaccinase contra Covid 19.

În finala de la Roland Garros 2022, Nadal l-a învins fără drept de apel pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-3, 6-3, 6-0. A fost ultimul mare triumf pentru campionul spaniol.

Nadal a câştigat primul turneu de Grand Slam la 19 ani, desigur, la Roland Garros. El are în palmares şi medalia de aur, atât la simplu, cât şi la dublu, la Jocurile Olimpice. A câştigat în 2008 la simplu şi în 2016, la Rio, alături de Marc Lopez, într-o finală contra românilor Horia Tecău şi Florin Mergea.

Nadal a cucerit şi de 4 ori Cupa Davis. Va încerca să o câştige şi pe a 5-a, alături de Carlos Alcaraz, la ultima competiţie din cariera lui. Nadal şi Alcaraz au jucat împreună la dublu şi la turneul olimpic din acest an, dar au fost eliminaţi în sferturi de perechea americană Austin Krajicek și Rajeev Ram. Americanii i-au învins pe Nadal şi Alcaraz cu 6-4, 6-2.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:58

„Ce carieră incredibilă” Cristiano Ronaldo a reacţionat după ce Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea! Cum l-a numit pe Rafa

14:27

Rafael Nadal l-a fascinat pe Ion Țiriac încă de la 14 ani. Miliardarul român a surprins: „Mi-e frică că o să moară pe teren!”

14:05

FotoReacţia emoţionantă a lui Roger Federer după anunţul retragerii, făcut de Rafael Nadal: „Mereu am sperat că nu va veni ziua asta”

13:41

„E extrem de greu de înlocuit” Ilie Dumitrescu a tras un semnal de alarmă pentru Gigi Becali şi FCSB!

12:41

Rafael Nadal a anunţat că se retrage din tenis! Mesajul cu lacrimi în ochi al marelui campion

12:27

Adrian Mutu a dat detalii despre oferta pe care a primit-o din Liga 1! Răspunsul „Briliantului”

1 Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă 2 EXCLUSIVIon Țiriac este internat în spital, la Viena! Care e starea de sănătate a miliardarului 3 Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool 4 „Eu nu sunt milogul nimănui!” Cristi Săpunaru a răbufnit: „Ce, bă, nu îţi ajunge?! Sunt extrem de afectat!” 5 Joan Laporta, ofertă uriașă pentru Gică Popescu și Gică Hagi. „Baciul” a dezvăluit totul: „Am discutat cu el!” 6 „Îi dau afară pe toți!” Gigi Becali promite „revoluție” la FCSB, dacă ajunge în situația lui Dan Șucu. Avertisment teribil
Citește și