Închide meniul

Ion Ţiriac, noi declaraţii dure despre cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep: „E inadmisibil, intolerabil, imoral”

Bogdan Stănescu Publicat: 20 decembrie 2023, 15:45

Reclamă
Ion Ţiriac, noi declaraţii dure despre cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep: „E inadmisibil, intolerabil, imoral

Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest

Ion Ţiriac / AntenaSport

Ion Ţiriac a făcut noi declaraţii dure despre cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep. Omul de afaceri a evitat să anticipeze ce s-ar putea întâmpla la TAS, acolo unde va fi judecat recursul Simonei Halep.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ţiriac a reluat ideea potrivit căreia Simona Halep ar fi fost dezavantajată în acest caz.

Ion Ţiriac, noi declaraţii dure despre cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep

Simona Halep a fost dezavantajată de la A la Z. Am spus-o şi o repet: este inadmisibil, intolerabil, imoral, ce vreţi dumneavoastră să o ţii atât de timp şi după aia să mai inventezi după 6-7 luni paşaportul de sănătate.

De ce nu ai spus după o săptămână? A tolerat-o să joace. Uitaţi-vă puţin la alţi sportivi. Alte sportive, care au avut cel puţin 10 exonerări de substanţe care erau pozitive, dar din cauza tratamentului de la picioruş, de la păr sau din altă parte puteau să le ia. Ştim unde suntem”, a declarat Ion Ţiriac.

„Am fost în faţa TAS-ului şi am demonstrat că proba Andreei a fost manipulată”

Omul de afaceri a vorbit din nou despre cazul Andreei Răducan, care a pierdut medalia de aur din proba de individual compus de la Jocurile Olimpice 2000 de la Sydney după ce a luat o pastilă de nurofen fiindcă era răcită.

Reclamă

Eu n-aş vrea să comentez TAS-ul. Dumneavoastră sunteţi prea tineri. În anul 2000 eu am fost în faţa TAS-ului.

V-am demonstrat şi dumneavoastră, le-am demonstrat şi dumnealor că proba Andreei a fost manipulată. Şi a recunoscut toată lumea.

Când trimiţi 65 de ml la laborator şi vin înapoi 100 de ml, n-ai ce să spui şi e terminată.

Reclamă 4 / 0/3

Şi totuşi TAS-ul a hotărât să facă pe Solomon. Îţi iau medalia, tot unei românce i-a dat-o, că luasem aur, argint şi bronz, dar poţi concura.

Bineînţeles că nu a mai concurat, dar ăsta e TAS-ul, nu ştii ce să aştepţi de la ei”, a mai spus Ion Ţiriac.

„Pozitiv este oricare”

Ion Ţiriac a precizat că a lucrat la legea privind controlul antidoping în perioada în care președintele Comitetului Internațional Olimpic era Juan Antonio Samaranch.

Legea am făcut-o eu, pe vremea lui Samaranch. Da, pozitiv este oricare, indiferent, cu voia lui sau fără voia lui. Ei, se pare că Simona e fără voia ei. Este echipa, care zice ‘Da, noi i-am dat’, dar ea a luat.

(n.r.: Patrick Mouratoglou poate avea o vină?) Nu ştiu eu exact cine era echipa, cum era echipa şi nu mă bag la nume şi prenume fiindcă nu ar fi corect din partea mea”, a subliniat omul de afaceri român.

Ion Ţiriac a anunţat cum poate scăpa Simona Halep de suspendare

Cu o lună şi jumătate în urmă, Ion Ţiriac vorbea de asemenea despre situaţia în care se află Simona Halep. Miliardarul susţinea că a vorbit cu dubla câştigătoare de Grand Slam, căreia i-a transmis că ar avea nevoie de 5 milioane de dolari pentru a spera la revenirea rapidă în circuit.

Ţiriac susţine că singura şansă a Simonei să scape de cei 4 ani de suspendare este de a angaja doi avocaţi cu nume uriaşe, lucru care ar costa-o suma de mai sus. Tot magnatul a susţinut că Simo e aproape de a comite greşeala de a se prezenta la TAS cu nişte avocaţi din Los Angeles de care acesta nu a auzit.

Reclamă

„Există oameni care te pot apăra la treaba asta. Eu i-am spus domnişoarei Halep. După părerea mea, dacă nu are cinci milioane de dolari pe masă mâine dimineaţă, pentru unul sau doi avocaţi calumea, care să dea pentru 100 de milioane.

Se duce la TAS, ce speranţe, nu ştiu. Cu cine se duce? Am înţeles că se duce cu nişte avocaţi din Los Angeles, nu am auzit de ei, nu îi cunosc. Îi urez din tot sufletul numai bine şi succes.

Acum se duce la TAS. Ştiţi ce e TAS-ul? În anul 2000 erau alţii. TAS-ul sparge toate regulile. Mi-a spus preşedinta de la TAS: `Domnule Ţiriac, nu puteţi vorbi aici, aveţi cel puţin cinci avocaţi`.

Am 55 de avocaţi şi am vorbit tot timpul. Ia să te uiţi la document. E ora 4. În legea ta, la ora 5 îmi dai un verdict. La ora 8 seara, TAS-ul vine înapoi şi zice `mâine la 3`, încalcă legea. Ce face? Ia medalia şi o dau unei românce, dar ea are voie să concureze”, a spus Ţiriac.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
Vezi toate știrile
Citește și