Închide meniul

Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor

Bogdan Stănescu Publicat: 25 aprilie 2024, 22:41

Reclamă
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă! Ce a spus „Sori despre noul ei antrenor

Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: "Nu ştiam cum joacă"

Sorana Cîrstea / Profimedia Images

Sorana Cîrstea a oferit declaraţii după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid. Românca a învins-o pe filipineza Alexandra Eala (locul 170 WTA), cu 6-3, 6-7(6), 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana a condus cu 6-3 şi 5-3, servind pentru meci, dar nu a reuşit să închidă iniţial meciul. Ea a revenit în decisiv, la scorul de 3-1 pentru jucătoarea filipineză.

Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor

„Da, un meci destul de complicat. Am început bine 6-3, 5-3, acolo nu pot să spun că am făcut multe lucruri greșit. Cred că am fost un pic pasivă și adversara un pic și-a ridicat nivelul, dar chit că în setul trei a avut 3-1, simțeam că joc mai bine, că am un nivel peste și că trebuie să reușesc să găsesc soluții să câștig.

Sincer, nu, nu știam, știam să zic fața, știam cine este, dar nu știam cum joacă. N-am văzut-o niciodată, nu m-am antrenat niciodată cu ea, însă antrenorul s-a dus la primul meci, apoi m-am uitat și eu un pic ca să am cât de cât o idee la primul meci de aici cu Tsurenko pe internet.

Prima oară când joci cu o adversară e un pic dificil, pentru că trebuie să găsești un pic, să zic așa, trebuie să-i găsești punctele slabe și acolo să insiști. Se simte altfel din teren, greutatea mingi, efectul care-l imprimă, care la la televizor de multe ori nu se vede la fel, unghiurile nu se văd atât de bine și e normal. Sunt niște lucruri pe care le simți doar în teren, oricând te-ai uita, te-ai uitat la videouri, e diferit”, a declarat Sorana Cîrstea după meci, pentru gsp.ro.

Reclamă

Sorana Cîrstea a oferit detalii despre colaborarea cu Albert Costa, noul ei antrenor

„Sori” a mărturisit că e mulţumită de colaborarea cu noul ei antrenor, Albert Costa.

„Până acuma totul bine. Lucrez foarte frumos cu el, normal. Un jucător cu foarte multă experiență, a câștigat Roland Garros-ul. Noi am vorbit să lucrăm doar pe sezonul de zgură, vom vedea după dacă vom continua sau care va fi planul.

El mai este și director general la un club destul de mare din Barcelona, timpul e destul de limitat, să zic, dar mă bucur mult că îi face plăcere să lucreze cu mine și la fel și din partea mea. Îmi face plăcere să lucrez cu cineva care a fost la nivelul acesta, a câștigat turnee mari, știe cum se simte în teren și ce pot să spun despre el este foarte pozitiv și încearcă să-mi imprime și mie treaba asta.

Reclamă 4 / 0/3

Foarte disciplinat, muncitor se știe că spaniolii sunt așa când vine vorba de joc și până acum mă înțeleg bine și sunt bucuroasă să pot să primesc sfaturi de la un asemenea fost jucător”, a mai declarat Sorana Cîrstea pentru sursa citată.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Jucătoarea a făcut un pas important la turneul WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, după ce a învins-o pe filipineza Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4.

Cîrstea (34 ani, 30 WTA), cap de serie numărul 27, a debutat la ediţia din acest an a turneului Mutua Madrid Open cu o victorie mai dificilă decât era de aşteptat, în două ore şi 17 minute.

Românca a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-3. În actul secund, Cîrstea a condus cu 5-3, dar a pierdut apoi trei ghemuri consecutive, setul ajungând în tiebreak. Sorana a revenit de la 2-4 şi a ratat o minge de meci la 6-5, iar apoi a cedat cu 6-8, notează agerpres.ro.

În decisiv, Eala (18 ani, 170 WTA) a condus cu 3-1, dar Cîrstea a câştigat trei ghemuri consecutive, încheind setul pe serviciul adversarei (6-4).

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 51.665 de euro şi 65 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va întâlni pe învingătoarea dintre poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, şi chinezoaica Xiyu Wang.

 

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:24 Darwin Nunez, în locul lui Robert Lewandowski la Barcelona! Decizie total neașteptată luată de Xavi 14:52 Dan Şucu, anunţ bombă în ziua de Paşte: „Îl dorim pe Mircea Lucescu manager general! Lucrăm la asta!” 14:29 Imaginea postată de Simona Halep în ziua de Paște. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Draga noastră campioană!” 14:19 FotoDezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi 14:09 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele probabile 13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și