Arina Sabalenka a dat lovitura la Wimbledon 2025. Liderul mondial WTA a reuşit calificarea în careul de aşi al competiţiei după un meci infernal cu Laura Siegemund, o adversară de 37 de ani, locul 104 mondial.
Arina Sabalenka a avut nevoie de set decisiv pentru a reuşi calificarea în semifinalele Wimbledon 2025.
Arina Sabalenka, în semifinale la Wimbledon 2025
Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul 1 mondial, este prima semifinalistă a ediției din acest an a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după ce a învins-o marți la mare luptă pe germanca Laura Siegemund în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-4. Arina Sabalenka s-a impus după aproape trei ore de joc în duelul cu o adversară în vârstă de 37 de ani, locul 104 mondial.
Semifinalistă în 2021 și 2023 pe iarba londoneză, belarusa va lupta pentru un loc în finală cu câștigătoarea meciului dintre americanca Amanda Anisimova, locul 12 WTA și rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 50 WTA. Laura Siegemund nu a trecut niciodată de sferturi de finală în proba de simplu la turneele de Mare Șlem. Ea a mai atins această fază la Roland Garros, în 2020.
Novak Djokovic şi Aryna Sabalenka, alături de Alexander Zverev
Djokovic a declarat joi, după victoria sa în runda a doua împotriva lui Dan Evans: ”Îi doresc tot binele şi sunt acolo pentru el. Ştie că mă poate contacta oricând. Îl înţeleg, înţeleg prin ce trece pentru că am trecut şi eu adesea prin asta. Te simţi mai puţin fericit, secat, nu reuşeşti să obţii ceea ce îţi doreşti.
Eu şi Sascha avem o relaţie grozavă, îmi place mult de el ca persoană. Vorbim mult despre tenis şi despre alte lucruri din viaţă. A jucat mult în acest sezon, poate a jucat prea multe turnee, poate are nevoie să se odihnească puţin şi să prindă energie nouă. Dar el şi echipa lui ştiu asta cel mai bine.”
Djokovic a adăugat că în trecut nu se vorbea despre sănătatea mintală şi i-a felicitat pe cei care s-au deschis acum în această privinţă în ultimii ani.
Sabalenka a spus de asemenea că a fost “o nebunie” să audă asta de la cineva ca Zverev, “pentru că este înconjurat de familia sa”. Ea a spus că a lucrat cu un terapeut timp de cinci ani, ceea ce nu mai este necesar, deoarece se poate deschide faţă de membrii echipei sale: “Este foarte important să vorbeşti deschis despre tot ce îţi trece prin minte. Cred că acesta este cel mai bun sfat pe care îl pot da.”
