Simona Halep, interviu total pentru englezi, înainte de Wimbledon. Cum a bătut-o pe Serena şi detalii despre operaţia care i-a schimbat viaţa

De Antena Sport
Publicat: 24.06.2021, 10:51

Simona Halep, interviu total pentru englezi

Profimediaimages

Simona Halep s-a retras de la WImbledon

„Vizionarea elicopterelor aterizând ar putea suna ca o pregătire ciudată pentru cel mai mare meci din viaţa ta, dar a funcţionat ca un deliciu pentru Simona Halep. Campioana de la Wimbledon dezvăluie modul neobişnuit în care a petrecut până la ceea ce a devenit una dintre cele mai mari performanţe de pe Center Court din timpurile moderne, demolarea spectaculoasă a Serenei Williams, în finala din 2019. Evitând o casă privată în apropiere de complexul de la Wimbledon, românca de 29 de ani a ales să petreacă turneul într-un hotel de lângă heliportul Battersea”, a scris dailymail.co.uk.

Reclamă

Simona Halep, interviu total pentru englezi, înainte de Wimbledon

„Nu eram atât de agitată, deşi sunt o persoană nervoasă, şi am fost foarte relaxată în acea dimineaţă. Am petrecut mult timp uitându-mă doar pe fereastră, la elicopterele care aterizau, pe heliport. Este ciudat, dar mi-a limpezit mintea şi m-a ajutat să uit de ceea ce urma. Am jucat meciul perfect. M-am confruntat cu Serena în Singapore, unde am jucat rapid şi nu i-am dat timp să se aşeze, aşa că am ştiut că dacă fac asta am o şansă. M-am simţit mai entuziasmată decât neliniştită şi am avut familia acolo. A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, şi-a amintit Halep.

Reclamă

Halep nu a mai fost la Wimbledon până când a sosit luni seară şi s-a temut că nu va reuşi atunci când un muşchi al gambei întins a forţat-o să nu participe la French Open. „Ea se aşteaptă să-şi apere titlul săptămâna viitoare, dar îi vor lipsi meciurile. Turneul va fi mai bogat cu prezenţa unei personalităţi substanţiale în tenisul feminin, cu o dezvoltare relativ târzie, dar cu un background interesant”, a mai scris sursa citată.

„În februarie, ea a devenit prima jucătoare proeminentă de tenis care a primit vaccinul anti-covid, decizie făcută publică în mod deliberat. Provenind din oraşul de coastă Constanţa, originea lui Halep este aromână, unul dintre numeroasele grupuri etnice din Balcani. De la începutul carierei sale, s-a bucurat de îndrumarea lui Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, şi el aromân. Ea nu este ca alte jucătoare de tenis, un talent din adolescenţă, şi abia după vârsta de 20 de ani a început să urce serios în clasament. O cheie a dezvoltării sale a fost tatăl ei, Stere, amintindu-şi cum ambiţiile sale de fotbalist au fost înăbuşite la nivel semiprofesionist”, a continuat publicaţia.

„Iubea fotbalul şi a jucat puţin, dar părinţii lui nu l-au lăsat să joace la nivel profesionist”, a spus ea.

„Fratele meu juca tenis, aşa am început la Constanţa. Oraşul are plaje, este un oraş drăguţ, dar în timpul iernii nu este prea multă acţiune, este cam frig şi fără vizitatori. La 16 ani s-a decis să mă mut la Bucureşti pentru tenisul meu unde erau mai mulţi antrenori şi parteneri mai buni cu care să mă antrenez”, a povestit Simona.

Progresul a fost mai degrabă constant decât spectaculos şi ea recunoaşte că o operaţie de reducere a sânilor pe care a avut-o a fost un factor. „În 2009 am făcut operaţia pe care trebuia să o fac pentru tenisul meu. Apoi, după aceea, în 2010, nu am fost foarte încrezătoare în jocul meu, atitudinea mea a fost prea negativă şi nu am crezut că pot ajunge în vârf. Aşa că a trebuit să am o mulţime de experienţe înainte să cred că pot învinge jucătoare de top. Am avut nevoie de timp pentru a avea senzaţia că sunt suficient de bună. Situaţia s-a schimbat cu adevărat la Roma, la openul Italiei din 2013, unde am ajuns în semifinale şi am început să cred”, a afirmat românca.

Simona Halep, relaţia cu Gică Hagi

Hagi, 56 de ani, o persoană venerată în patria Simonei Halep, a fost întotdeauna o puternică influenţă. „L-am întâlnit prima dată când aveam nouă ani. Am cerut o poză cu el. El a fost modelul meu sportiv, felul în care juca şi modul în care se antrena. Era foarte strict şi profesionist şi foarte pasionat de ceea ce face. Este frumos pentru că atunci când am devenit profesionistă am devenit prieteni adevăraţi şi întotdeauna îmi place să îi împărtăşesc câteva sentimente şi să mă bazez pe experienţa lui. Ştie atât de multe despre sport, de fapt iubeşte tenisul şi ştie să joace. Am luat cina şi am vorbit. Îl pot numi prieten, la fel ca pe Nadia Comăneci”, a mai spus Halep.

Ea evită cu precauţie atunci când este întrebată despre moştenirea lor aromână comună: „Este greu de explicat chiar şi în limba mea. Suntem diferiţi, puţin, în personalitatea noastră şi în modul în care arătăm. Dar nu vreau să fac greşeli în legătură cu asta. Sunt româncă, sunt născută în România şi am cultura României.”

La doar patru ani de la turneul de la Roma, ea a urcat pe locul 1 mondial, în 2017. Anul acela a fost, de asemenea, remarcabil pentru meciul celebru de FedCup dintre Marea Britanie şi România, în care căpitanul ei, Ilie Năstase, a fost expulzat de pe arenă pentru comportamentul său în timpul unei înfruntări extrem de încărcate. Jo Konta a fost redusă la o stare emoţională pe teren, dar Halep insistă că există două părţi ale poveştii, afirmând: „Îmi amintesc foarte bine. A existat un pic de neînţelegere. Nu susţin reacţia, dar reacţia a avut un motiv. Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat acolo, dar uneori sub presiune oamenii reacţionează diferit şi nu prea bine”.

Într-o altă dovadă a puterii sale de caracter, luna următoare, Halep a câştigat Madrid Open şi a fost fericită să accepte trofeul de la Năstase. A fost o demonstraţie de sprijin implicit, deşi prezenţa lui la ceremonie a atras protestul WTA.

Sub zâmbetul ei uşor şi comportamentul deschis, Halep nu este în mod clar cineva care se teme să-şi spună părerea. Şi aşa a fost în februarie, când se ştia mult mai puţin despre vaccinurile anti-covid şi când a decis că vrea să dea un exemplu, făcând unul şi publicând fotografii ale injecţiei prin intermediul reţelelor sociale.

„Este important ca oamenii să vadă că trebuie să facem unele lucruri când este bine pentru noi. Am ascultat medicii şi oamenii care ştiu. Habar n-am despre medicină şi mi-au spus că ar trebui să o fac. Am vrut să le arăt oamenilor că nu mă tem de asta şi în România mulţi oameni au avut îndoieli. Am primit reacţii şi bune şi rele la ceea ce am făcut, ca întotdeauna. Le ignor doar pe cele rele şi mă bucur de reacţiile pozitive. În trecut, am suferit când am citit lucrurile rele, dar ele m-au făcut mai puternică”, a explicat ea.

Simona Halep şi surpriza de pe iarbă

Suficient de puternică pentru a câştiga două Grand Slam-uri şi a ajunge în finala altor trei. Jocul pe iarbă a fost o curbă de învăţare, care a dus la punctul în care a reuşit acea uimitoare performanţă în faţa Serenei Williams, în ultima finală de la Wimbledon, învingând-o, cu 6-2, 6-2, în doar 56 de minute şi făcând doar trei erori neforţate în meci. De asemenea, a început să iubească Londra şi este încântată să revină.

„Simt că mă mişc mai sigur pe iarbă, nu mai este aşa de alunecoasă cum era. Este mai sigur să alunece şi mingea să sară puţin mai sus, aşa pot să lovesc mai lung şi să deschid terenul. Dezvoltarea serviciului <slice> m-a ajutat foarte mult şi faptul că altele nu vin atât de mult la fileu, jocul nu se mai termină atât de repede. Înainte, nu eram atât de confortabilă pentru că nu mă simţeam stabilă pe picioare. Acum am avut rezultate destul de bune acolo şi în 2019 a fost cea mai bună conexiune. Mă simt foarte confortabil la Londra. Are multe tipuri de oameni diferiţi, istoria. Când merg într-un oraş îmi place să mă plimb pe străzi, în parc, să ies. Vremea poate fi cam dură, dar oamenii sunt relaxaţi, ceea ce mă face să mă simt bine. Va fi diferit anul acesta, dar fiecare an este diferit”, a încheiat românca.

Simona Halep este a doua favorită la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, care va începe luni.

 

Reclamă
Recomandări

Câţi bani va încasa FCSB pentru transferul lui Daniel Bîrligea?



*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

14:15

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils LIVE VIDEO (19:30). Primul duel al sezonului între rivalele din Divizia Metropolitană

14:11

Alexandru Stoian, prezentat oficial la FCSB! Anunţul de ultim moment făcut de campioană

14:05

Jannik Sinner, calificare la pas în optimi la Australian Open! A 17-a victorie consecutivă pentru liderul ATP

14:00

U Cluj – Gloria Buzău LIVE SCORE (14:30). Jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău pot reveni pe primul loc în Liga 1. Echipele de start

13:56

Dorinel Munteanu, sfat savuros pentru rapidişti: „La Vatra Dornei nu au nevoie de paşaport!” Mesaj ferm despre scandalul din Giuleşti

13:14

Clauza „secretă” din contractul lui Erling Haaland cu Manchester City! Cum ar putea ajunge atacantul la Real Madrid

1 Un alt milionar român a devenit patron în Serie A! E oficial: „Suntem încântați să anunțăm achiziția”s 2 Dinamo, gata să transfere un fundaş central! Fotbalistul este la un pas să semneze cu „câinii” lui Zeljko Kopics 3 U Cluj pregătește un transfer de titlu! Lovitura pe care o dă liderul Ligii 1 după ce i-a prelungit contractul lui Alex Chipcius 4 A picat transferul lui Daniel Popa de la FCSB la Botoşanis 5 Recordul istoric stabilit de Novak Djokovic după calificarea în turul 3 de la Australian Open 2025. Victorie şi pentru Carlos Alcarazs 6 Dinamo achită peste 500.000 de euro pentru două transferuri! Andrei Nicolescu confirmă: „E deja stabilit!”s

Cele mai bune zodii pentru bunici. Nativii care își venerează nepoții

Tristețea se încheie pentru trei zodii pe data de 18 ianuarie 2025. Cine sunt nativii sfătuiți să primească cu deschidere fericirea în viața lor

Citește și