Închide meniul

Aryna Sabalenka, campioană la Wuhan, după victoria cu Qinwen Zheng! Luptă strânsă cu Iga Swiatek pentru nr. 1 WTA

Alex Masgras Publicat: 13 octombrie 2024, 15:13

Reclamă
Aryna Sabalenka, campioană la Wuhan, după victoria cu Qinwen Zheng! Luptă strânsă cu Iga Swiatek pentru nr. 1 WTA

Aryna Sabalenka, campioană la Wuhan, după victoria cu Qinwen Zheng! Luptă strânsă cu Iga Swiatek pentru nr. 1 WTA

Aryna Sabalenka, după victoria de la Wuhan / Profimedia

Aryna Sabalenka este campioană la Wuhan, după victoria cu Qinwen Zheng de duminică. A doua jucătoare a lumii s-a impus în finala turneului WTA 1000 cu 6-3, 5-7, 6-3, după 2 ore şi 41 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acesta este al patrulea titlu pentru Sabalenka din 2024 şi al treilea din ultimele două luni, după ce s-a mai impus recent la Cincinnati şi US Open, înaintea succesului din China.

Aryna Sabalenka, campioană la Wuhan, după victoria cu Qinwen Zheng! Luptă strânsă cu Iga Swiatek pentru nr. 1 WTA

Qinwen Zheng, jucătoare care a fost eliminată săptămâna trecută în semifinalele turneului de la Beijing, a ratat şi la Wuhan şansa de a deveni prima jucătoare din China care reuşeşte să se impună într-un turneu din categoria WTA 1000 organizat în ţara sa.

După patru întâlniri directe, Sabalenka are tot atâtea victorii în faţa chinezoaicei. Meciul de azi a reprezentat însă o premieră pentru Zheng, care a reuşit să câştige primul set în faţa bielorusei.

De asemenea, acesta este al treilea trofeu cucerit de Sabalenka la Wuhan, după ce a mai câştigat acest titlu şi în 2018 şi 2019, ajungând la o serie de 17 victorii la rând la turneul din China. În total, Sabalenka are 5 titluri în această ţară, după ce s-a mai impus în 2019 la Shenzhen şi Zhuhai.

Reclamă
Reclamă

După cele 1000 de puncte câştigate la Wuhan, Sabalenka rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA, în spatele liderului Iga Swiatek, dar diferenţa este una extrem de mică. În acest moment, Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka sunt despărţite de 69 de puncte în ierarhia WTA, ceea ce înseamnă că lupta pentru prima poziţie la finalul anului va fi extrem de strânsă. În mai puţin de o lună, în perioada 2-9 noiembrie, la Riyad, va avea loc Turneul Campioanelor.

Iga Swiatek nu a participat la Wuhan anul acesta. Jucătoarea din Polonia s-a despărţit recent şi de antrenorul Tomasz Wiktorowski, alături de care a colaborat trei ani.

Reclamă

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep după ce a văzut-o la Hong Kong: „Dacă asta îşi doreşte, asta să facă”

Ion Ţiriac a vorbit despre revenirea Simonei Halep şi a declarat că românca va avea o misiune extrem de complicată, în încercarea de a reveni în top. Fostul tenismen l-a dat ca exemplu pe Guillermo Vilas, fostul jucător pe care l-a antrenat.

Argentinianul era în mare formă în 1977 şi a decis să îşi ia o vacanţă de două luni după turneul de la Wimbledon din acel an. Revenit în circuit, Villas a avut mari bătăi de cap şi a avut nevoie de aproape un an pentru a reveni la forma iniţială, după cele două luni de vacanţă.

„Eu nu pot să spun direct din experiența mea. După 59 de partide din luna mai până în luna decembrie câștigate, toate turneele câștigate, inclusiv French Open și US Open, un singur meci pierdut de Vilas la Wimbledon în 1977 și a luat două luni de vacanță.

Mai și înota, mai și fugea în acest timp, dar i-a trebuit un an și ceva ca să îl aduc măcar aproape de nivelul la care a fost. Era destul de în vârstă, avea 30 și ceva de ani.

După părerea mea, îți trebuiesc cel puțin 50 de meciuri, cu calificări, cu tot, ca să recapeți forma. Simona, dacă asta își dorește, asta să facă”, a declarat Ion Ţiriac.

Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:42

Erling Haaland a decis să plece de la Manchester City! Spaniolii anunţă „bomba” verii 2025

16:38

Un titular de la FCSB poate prinde un transfer uriaş la o fostă campioană din Premier League! Anunţ colosal făcut de englezi

15:53

Finlanda – Anglia (19:00) şi Austria – Norvegia (21:45) LIVE SCORE! Englezii vor să îşi ia revanşa după înfrângerea cu Grecia

15:52

Mesajul pe care Rareş Pop i l-a trimis lui Marius Şumudică după meciul naţionalei U20: „E prima oară când mi se întâmplă asta”

15:49

Didier Deschamps, despre escapada suedeză al lui Kylian Mbappe. „Nu ştiu dacă a fost plecat”

15:28

„Nu pierd timpul cu povești”. Max Verstappen, despre rivalitatea dintre Red Bull și McLaren. Olandezul nu s-a mai abținut

1 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 2 Marius Şumudică începe curățenia la Rapid! Jucătorul care poate pleca la o altă echipă din Liga 1, în iarnă 3 Cipru – România 0-3. Tricolorii „defilează” cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat la Larnaca 4 Boupendza şi N’Jie au debutat pentru Rapid. Giuleştenii au pierdut amicalul cu FC Voluntari: „Ar trebui să le fie ruşine” 5 Ion Ţiriac a rupt tăcerea după ce a fost internat într-un spital din Viena: „FBI-ul funcţionează!” 6 FotoGarbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!”
Citește și