Închide meniul

Euro 2020 | Rusia a câştigat „războiul” cu Ucraina! UEFA a luat decizia finală în cazul tricourilor care au creat un scandal monstru între cele două ţări

Dragoș Vasile Publicat: 10 iunie 2021, 15:34

Reclamă
Euro 2020 | Rusia a câştigat „războiul cu Ucraina! UEFA a luat decizia finală în cazul tricourilor care au creat un scandal monstru între cele două ţări

Profimediaimages

Euro 2020 | Continuă războiul Rusiei cu Ucraina

După presiunile Rusiei, forul de la Nyon intervine asupra tricourilor Ucrainei pentru Euro-2020, pe care le aprobase într-o primă fază. Este vizată expresia „Slavă eroilor noştri”, referitoare la protestele populare de la Maidan, potrivit news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a câştigat „războiul” cu Ucraina! Decizia luată de UEFA în cazul tricourilor care au creat scandal

UEFA a impus Ucrainei să schimbe tricoul echipei naţionale care participă la Euro 2020. Decizia a fost luată în urma protestelor din partea Rusiei, potrivit cărora tricoul este „politic”. Prin urmare, forul continental de fotbal a împărtăşit opinia Moscovei, considerând drept politic sloganul „Glorie eroilor noştri” de pe tricoul ucrainean.

„După ce a efectuat o analiză mai aprofundată”, explică UEFA. Acest slogan, folosit cu ocazia rebeliunii populare antiruse de la Maidan, în 2014, „este în mod clar de natură politică” şi, prin urmare, „trebuie retras în vederea meciurilor din competiţia UEFA”.

Federaţia Rusă de Fotbal a anunţat, marţi seară, că a sesizat UEFA cu privire la echipamentul ucrainenilor la Campionatul European. Acesta include harta ţării, inclusiv Crimeea, regiune anexată de Moscova, precum şi sloganuri patriotice.

“Atragem atenţia asupra folosirii mesajelor politice pe tricoul naţionalei Ucrainei, ceea ce este contrar principiilor de bază ale regulamentului UEFA cu privire la echipament”, a precizat serviciul de presă al federaţiei.

Reclamă

Ce includeau tricourile care au creat scandal între Rusia şi Ucraina

Prezentate duminică, tricourile naţionalei Ucrainei includ o hartă a ţării, pe care se află şi Crimeea, regiune anexată de Rusia în 2014. De asemenea, se află şi teritoriile din est, controlate de separatiştii proruşi. Harta corespunde frontierelor cunoscute ale ţării. Pe tricouri se află şi sloganurile: “Glorie Ucrainei! Glorie eroilor noştri!”.

Prezenţa acestor sloganuri pe tricou a atras critici de la Moscova, care le-a asociat cu grupurile naţionaliste din al doilea război mondial care au luptat împotriva sovieticilor. „În timpul războiului, acest strigăt de război nazist a fost folosit de unităţile armate ucrainene naţionaliste regulate şi neregulate”, a declarat, duminică, Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse.

UEFA a precizat iniţial că echipamentele au fost aprobate “în conformitate cu regulamentul”. Regulamentul forului prevede că niciun echipament nu poate aduce transmite mesaje politice, religioase sau legate de rasă. Preşedintele federaţiei ucrainene, Andrei Pavelko, a explicat că echipamentul a fost aprobat de UEFA cu mult înainte de prezentarea oficială.

Reclamă 4 / 0/3

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat un mesaj de încurajare în social media, alături de o fotografie în care apare prezentând tricoul: “Noul tricou al echipei naţionale a Ucrainei nu este ca altele. Poate şoca. Include mai multe simboluri importante care îi unesc pe ucraineni”.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și