Închide meniul

Euro 2020 | Activistul Greenpeace de la Germania – Franţa era să fie împuşcat de lunetişti! Explicaţiile gestului său şi ce mesaj avea pregătit

Mihai Ispas Publicat: 16 iunie 2021, 16:50

Reclamă
Euro 2020 | Activistul Greenpeace de la Germania – Franţa era să fie împuşcat de lunetişti! Explicaţiile gestului său şi ce mesaj avea pregătit

Profimedia

Activistul Greenpeace de la Germania - Franţa era să fie împuşcat de lunetişti

„Din cauza inscripţiei Greenpeace, lunetiştii s-au abţinut să intervină. Dacă Poliţia ar fi ajuns la o concluzie diferită, adică aceea că ar fi putut fi un atac terorist, atunci pilotul putea plăti cu viaţa”, a declarat Joachim Herrmann, ministrul de interne al Bavariei, citat de dw.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Euro 2020 | Activistul Greenpeace de la Germania – Franţa era să fie împuşcat de lunetişti

Poliţia l-a identificat pe protestatar drept un bărbat de 38 de ani din regiunea Baden-Wuerttemberg.

El ar fi vrut doar să survoleze stadionul, potrivit unui comunicat Greenpeace, citat de France 24.

Motorul parapantei s-a prins de unul dintre cablurile sistemului spidercam de deasupra stadionului din Munchen.

Protestatarul ar fi avut pregătit un balon din latex şi un mesaj în limba engleză: „Kick out oil!” (n.r. „Scoateţi petrolul”). Ţinta era unul dintre sponsorii competiţiei, care comercializează automobile.

Reclamă

Fabulos! A aterizat cu parașuta pe Allianz Arena, cu câteva momente înainte de Franța – Germania

Un activist Greenpeace a aterizat cu parapanta în incinta stadionului din Munchen, marţi seară, cu puţin timp înainte de startul partidei Franţa – Germania, din grupa F a Campionatului European.

El s-a încurcat în cablul camerei TV care survolează terenul (spidercam) şi a pierdut controlul parapantei, trecând razant pe lângă o tribună.

Doi fani au ajuns la spital. Şi selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a avut de suferit. Acesta s-a lovit de banca de rezerve încercând să se adăpostească.

Reclamă 4 / 0/3

„Am crezut că este ceva planificat dinainte. A fost aproape de tragedie, nu s-a întâmplat departe. Cu Guy (n.r. – Stephan, secundul său), ne-am refugiat sub bancă, am o mică umflătură pentru că am lovit partea superioară a băncii de rezerve, dar nu este nimic.

Ce pot să că zic? Că asta nu trebuie să se întâmple. Trebuie să punem lucrurile în perspectivă, este totuşi fotbal şi cred că ar trebui să avem o mică reţinere în tot ceea ce putem spune sau face”, a spus Deschamps.

„Condamnăm această acţiune. Nu putem accepta acest lucru. Astfel de lucruri nu se pot întâmpla. Ar fi putut fi mai rau. Federaţia condamnă această acţiune”, a declarat şi selecţionerul german, Joachim Low.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și