Închide meniul

Christian Eriksen, în lotul preliminar al Danemarcei pentru Cupa Mondială

Dan Roșu Publicat: 8 noiembrie 2022, 10:56

Reclamă
Christian Eriksen, în lotul preliminar al Danemarcei pentru Cupa Mondială

Christian Eriksen, în lotul preliminar al Danemarcei pentru Cupa Mondială

Christian Eriksen, în lotul preliminar al Danemarcei pentru Cupa Mondială / Profimedia Images

Christian Eriksen se află în lotul preliminar al Danemarcei pentru Cupa Mondială. Lotul preliminar al Danemarcei este format din 21 de jucători. Ultimii cinci fotbalişti din lotul definitiv de 26 urmează să fie anunţaţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eriksen a suferit un stop cardiac la Euro 2020, în timpul meciului disputat de Danemarca împotriva Finlandei, în iunie, anul trecut. Ulterior jucătorului i s-a implantat un defibrilator.

Christian Eriksen, în lotul preliminar al Danemarcei pentru Cupa Mondială

  • Portari: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Hertha Berlin)
  • Fundaşi: Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona), Rasmus Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Victor Nelsson (Galatasaray), Daniel Wass (Brondby).
  • Mijlocaşi: Thomas Delaney (Sevilla), Mathias Jensen (Brentford), Christian Eriksen (Manchester United), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham).
  • Atacanţi: Andreas Skov Olsen (Club Bruges), Jesper Lindstrom (Eintracht Frankfurt), Andreas Cornelius (Copenhaga), Martin Braithwaite (Espanyol), Kasper Dolberg (Sevilla), Mikkel Damsgaard (Brentford), Jonas Wind (VfL Wolfsburg).

Danemarca pregătește un protest fără precedent la Campionatul Mondial din Qatar

Danemarca va pune în scenă un protest fără precedent la Campionatul Mondial din Qatar. Naționala lui Christian Eriksen va merge la turneul final din această iarnă cu un echipament complet negru, care va avea inscripționate doar logo-urile echipei naționale și al sponsorului tehnic.

Decizia radicală luată de danezi vine în semn de protest și, în același timp, ca un omagiu pentru miile de muncitori care au decedat pe șantier în timpul procesului de construcție a stadioanelor pentru Mondial.

Danemarca, împreună cu sponsorul tehnic al naționalei, au pregătit două echipamente – unul roșu și altul negru – pentru competiția anului în lumea fotbalului. Niciunul dintre cele două echipamente nu va include pe tricouri însemnele Cupei Mondiale. Decizia fără precedent a fost aprobată de Federația de Fotbal din Danemarca.

Reclamă

Începând din 2010, de când Qatar a câștigat găzduirea Cupei Mondiale din 2022, peste 6.500 de oameni au murit pe șantier. Este vorba despre imigranți din țări precum India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka, care au venit în Qatar pentru a câștiga bani, însă mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și