Închide meniul

Danemarca pregătește un protest fără precedent la Campionatul Mondial din Qatar! Decizia radicală luată de naționala lui Christian Eriksen

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 29 septembrie 2022, 10:17

Danemarca pregătește un protest fără precedent la Campionatul Mondial din Qatar! Decizia radicală luată de naționala lui Christian Eriksen

Danemarca, protest nemaiîntâlnit la Cupa Mondială din Qatar

Christian Eriksen, în tricoul naționalei Danemarcei / Profimedia

Danemarca va pune în scenă un protest fără precedent la Campionatul Mondial din Qatar. Naționala lui Christian Eriksen va merge la turneul final din această iarnă cu un echipament complet negru, care va avea inscripționate doar logo-urile echipei naționale și al sponsorului tehnic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia radicală luată de danezi vine în semn de protest și, în același timp, ca un omagiu pentru miile de muncitori care au decedat pe șantier în timpul procesului de construcție a stadioanelor pentru Mondial.

Danemarca pregătește un protest fără precedent la Campionatul Mondial din Qatar!

Danemarca, împreună cu sponsorul tehnic al naționalei, au pregătit două echipamente – unul roșu și altul negru – pentru competiția anului în lumea fotbalului. Niciunul dintre cele două echipamente nu va include pe tricouri însemnele Cupei Mondiale. Decizia fără precedent a fost aprobată de Federația de Fotbal din Danemarca.

Începând din 2010, de când Qatar a câștigat găzduirea Cupei Mondiale din 2022, peste 6.500 de oameni au murit pe șantier. Este vorba despre imigranți din țări precum India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka, care au venit în Qatar pentru a câștiga bani, însă mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă.

„Prin intermediul naționalei Danemarcei, vrem să transmitem un mesaj clar: protestăm împotriva a ceea ce s-a întâmplat în Qatar, unde au fost încălcate drepturile omului.

Reclamă

Nu vrem să fim vizibili la un eveniment pentru care mii de oameni și-au pierdut viața. Credem că sportul ar trebui să apropie oamenii și, când acest lucru nu se întâmplă, trebuie luată atitudine”, a transmis sponsorul tehnic al naționalei Danemarcei, pe contul de Twitter.

Danemarca se află în grupa D la Cupa Mondială, alături de Franța, Australia și Tunisia. Turneul final din Qatar se va disputa în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Reclamă 4 / 0/3

FIFA a vândut 2,45 milioane de bilete pentru Campionatul Mondial din Qatar

FIFA a anunțat câte bilete s-au vândut până acum pentru Campionatul Mondial din Qatar, programat la sfârșitul anului.

Cele mai multe tichete au fost cumpărate de fani din Qatar, SUA, Anglia, Arabia Saudită, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Argentina, Brazilia şi Germania.

În cea mai recentă perioadă de vânzare, 6 iulie – 16 august, s-au vândut 520.532 de bilete.

Programul Cupei Mondiale din Qatar a fost modificat, după decizia FIFA. Turneul urma să se desfăşoare în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, însă forul mondial a luat decizia ca primul meci să aibă loc cu o zi mai devreme.

Organizatorii turneului final programat în Qatar, la sfârşitul acestui an, au luat decizia ca meciul de deschidere să fie între ţara gazdă şi Ecuador.

Iniţial, partida de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar urma să fie cea dintre Senegal şi Olanda. Ulterior, organizatorii turneului şi-au exprimat dorinţa ca ţara gazdă să deschidă turneul, aşa cum s-a întâmplat şi în ediţiile precedente.

Primul meci va avea loc astfel, pe 20 noiembrie, cu o zi mai devreme decât programarea iniţială, anunţă L’Equipe. Partida va avea loc pe stadionul Al-Bayt din Al-Khor, ce se află la 50 de kilometri de capitala Doha.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. De Moura şi-a dat autogol, Selmani a egalat! „Câinii” au ratat un penalty şi au avut un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” Vezi toate știrile
Citește și