Chef Nicolai Tand va fi şef de galerie pentru Ianis Hagi şi Stanciu, dacă aceştia vor califica naţionala la EURO. El va da şi o masă pentru jucătorii lui Iordănescu şi se va ocupa personal de prepararea bunătăţilor. Până atunci, Chef Nicolai a adus din Israel reţeta sucesului.
Chef Tand a gatit pentru jucatorii nationalei conopidă la cuptor, cu sos pe bază de tahini. Condimentele le-a adus personal din Israel. În ţara adversarilor României din drumul spre EURO, legumele se consumă la greu.
„Când plec în vacanţă, nu e dată să nu vin cu nişte condimente. Şi aici am un amestec de condimente pe care l-am cumpărat de la piaţa de acolo. Tahini este un condiment care se foloseşte tare mult la ei. Am rămas şocat că am fost la o masa în care am mâncat numai legume fără carne şi a fost senzaţional fiecare lucru. Uite, bade, condimentele mele pe care le-am adus eu în punga, din Israel, de la piaţă. Uite, bade, ce faine sunt”, a spus Chef Nicolai Tand.
Smântana, iaurtul şi lămâia nu trebuie să lipsească de pe masa fotbaliştilor. „Un sos în bucătărie e ca şi mingea între jucători, care-i leaga pe ei. Daca vrei ca un fotbalist să dea randament, trebuie să-i dai callitate, nu? E ca un fel de antricot, aşa, ca o bucată de carne. Ia uite ce frumos arată! Eu vreau sa zic doar Hai, România, dragilor! Doamne ajută„, a mai spus Nicolai Tand.