Închide meniul

CM 2022 Lionel Messi vs Kylian Mbappe, înainte de finala Argentina – Franţa. Cifrele celor doi titani, la Cupele Mondiale din 2018 şi 2022

Dan Roșu Publicat: 15 decembrie 2022, 9:05

Reclamă
CM 2022 Lionel Messi vs Kylian Mbappe, înainte de finala Argentina – Franţa. Cifrele celor doi titani, la Cupele Mondiale din 2018 şi 2022

CM 2022 Lionel Messi vs Kylian Mbappe, înainte de finala Argentina - Franţa

CM 2022 Lionel Messi vs Kylian Mbappe, înainte de finala Argentina - Franţa / Profimedia Images

CM 2022 Lionel Messi vs Kylian Mbappe este duelul aşteptat în finala de vis dintre Argentina şi Franţa, de la Cupa Mondială din Qatar. Mai jos, puteţi vedea cifrele celor doi la turneele mondiale din 2018 şi 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a jucat 930 de minute, a marcat şase goluri, a oferit cinci assisturi şi şi-a creat 28 de şanse. Mai mult, el a reuşit 38 de driblinguri, în situaţia în care Pumele au fost eliminate încă din faza optimilor, în Rusia.

CM 2022 Lionel Messi vs Kylian Mbappe, înainte de finala Argentina – Franţa

De partea cealaltă, Mbappe a adunat 1011 minute, în care a marcat nouă goluri şi a oferit două assisturi. El a creat 20 de şanse de gol şi a reuşit 53 de driblinguri. Kylian are un avantaj moral în faţa lui Messi, după victoria din optimi, din Rusia.

Franţa a bătut atunci Argentina cu 4-3, iar Kylian Mbappe a fost omul meciului: a marcat două goluri şi a scos un penalty după una dintre cele mai frumoase curse din istoria Mondialelor.

Argentina – Franţa, finală de vis la Campionatul Mondial din Qatar!

Argentina – Franţa este finala de vis de la Campionatul Mondial din Qatar! Lionel Messi şi Kylian Mbappe se vor duela într-o partidă de gală, care se va desfăşura duminică, de la ora 17:00, în format live text, pe AS.ro.

Reclamă
Reclamă

Duelul din finala Campionatului Mondial va consemna şi duelul dintre cele două staruri ale turneului final, Lionel Messi şi Kylian Mbappe. Cei doi sunt colegi la PSG, şi fiecare a marcat câte cinci goluri pentru naţionala sa, astfel că ultimul act al turneului din Qatar ar putea decide şi golgheterul competiţiei.

Argentina a reuşit să se califice în finală după ce şi-a câştigat grupa, şi a reuşit să elimine pe rând, Australia, Olanda şi Croaţia. “Pumele” au avut un început dezastruos, pierzând în faţa Arabiei Saudite, însă pe parcurs, Lionel Messi&Co s-au redresat şi au prestat un joc solid.

De cealaltă parte, Franţa şi-a câştigat şi ea grupa, şi ulterior s-a impus în duelurile cu Polonia, Anglia şi Maroc. Campioana Mondială a pierdut şi ea un meci, cu Tunisia, partidă din grupă care nu mai conta pentru calculele calificării în optimi.

Reclamă

Argentina şi Franţa s-au duelat, de-a lungul istoriei, de 12 ori. Prima întâlnire a avut loc în 1930, chiar la prima ediţie a Cupei Mondiale. Partida respectivă a fost câştigată de sud-americani, cu scorul de 1-0. De altfel, argentinienii îi conduc pe francezi la duelurile directe, scor 6-3, alte 3 partide terminându-se la egalitate.

Pe lângă duleurile din 1930 şi 2018, Franţa şi Argentina s-au mai întâlnit la Campionatul Mondial în 1979, partidă câştigată tot de sud-americani cu scorul de 2-1.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:34

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

23:25 28 sept.

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18 28 sept.

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59 28 sept.

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 5 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League 6 Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat
Citește și