Închide meniul
VIDEO

Americanii, laude la scenă deschisă pentru David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice: „Nimeni nu este la nivelul lui!”

Viviana Moraru Publicat: 10 iulie 2024, 13:26

Reclamă
Americanii, laude la scenă deschisă pentru David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice: „Nimeni nu este la nivelul lui!

Americanii, laude la scenă deschisă pentru David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici, la finalul unei probe/ Profimedia

Americanii au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Campionul de 19 ani i-a cucerit pe specialişti, după performanţa de la Campionatele Europene de înot de luna trecută, competiţie care s-a văzut live în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici este unul dintre cei 107 sportivi români care vor participa la Jocurile Olimpice. Competiţia din Paris va debuta pe 26 iulie.

Americanii, laude la scenă deschisă pentru David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Publicaţia Swimming World Magazine a analizat şansele fiecărui înotător la medalii, şi a tras concluzia şi despre David Popovici. Americanii consideră că sportivul român nu are rival la proba de 200 m liber, la care recent a cucerit aurul european.

La proba de 100 m liber, proba „regină” a nataţiei, americanii susţin că David Popovici se va lupta pentru cea mai strălucitoare medalie cu chinezul Pan Zhanle şi cu australianul Kyle Chalmers.

David Popovici a fost magic în 2022, când a doborât un record mondial vechi de 13 ani la 100 de metri liber și a devenit cel mai rapid înotător în costum textil la 200 de metri. Dar în 2023, a avut mari probleme la Campionatele Mondiale, nereușind să câștige nicio medalie.

Reclamă
Reclamă 4

Ei bine, tânărul de 19 ani a arătat clar că este din nou în formă maximă înainte de Paris. La debutul său la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Popovici a ratat podiumul cu doar patru sutimi în proba de 200 liber, dar deja în acest an, la Campionatele Europene, a înregistrat timpul de 1:43,13 în această probă.

Niciun alt înotător în activitate nu a coborât sub 1:44, iar simpla repetare a performanței sale de la Campionatele Europene la Paris ar fi cu siguranță suficientă pentru aur. Nimeni nu este la nivelul lui David Popovici în proba de 200 de metri”, notează americanii, conform sursei citate mai sus.

Programul lui David Popovici, de la Jocurile Olimpice

La proba de 200 m liber vor concura şi Zhanle (deţinătorul recordului mondial la 100 m liber), cât şi britanicii Matt Richards (campion mondial în 2023) şi Dunca Scott (vicecampion olimpic în 2021). Campionul olimpic en-titre, Thomas Dean, nu va participa la proba de 200 m liber, deoarece nu s-a clasat pe primele două locuri la selecţia din Marea Britanie.

Reclamă

David Popovici va lua startul la Jocurile Olimpice pe 28 iulie, atunci când sunt programate semifinalele probei de 200 m liber. O zi mai târziu, este programată finala, iar pe 30 iulie va lua startul în proba de 100 m liber.

Vezi video cu finala lui David Popovici, de la 200 m liber, de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad

Performanţă spectaculoasă a lui David Popovici, la Campionatele Europene

O performanţă spectaculoasă a lui David Popovici a venit la Campionatele Europene. Sportivul nostru a spulberat precedentul record din 2024, la 200 de metri liber.

La proba de 200 metri liber, David Popovici a reuşit în finala cel mai bun timp din 2024. El a câştigat proba în 1:43.13 minute, cu un minut mai rapid decât precedentul record.

Cel mai bun timp până la cel al lui Popovici la Belgrad era obţinut de Lukas Martens, 1:44:14, la Campionatele Naţionale ale Germaniei, în luna aprilie.

Mai mult, acest 1:43.13 scos de David în finală este al cincilea timp din istorie, după cele ale lui Paul Biedermann (1:42.00 şi 1:42.81), Michael Phelps (1:42.96) şi după cel al său de la Roma 2022 (1:42.97).

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:00

Horaţiu Moldovan, aproape de plecarea de la Atletico Madrid. Poate deveni coleg cu un alt român

11:33

Marian Iancu a dat verdictul în lupta la titlu: „Este mare favorită! Va fi greu să le facă faţă cineva!”

10:55

Prezentarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid LIVE, ora 13:00. Starul francez a făcut vizita medicală

10:29

„Face prea multe prostii!” Gigi Becali a mai scos un jucător din primul 11, după startul ratat din Liga 1: „O să încercăm cu el!”

10:00

Preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal a fost arestat la Miami după finala Copa America 2024

9:20

Echipele României, calificate în trei finale la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 VIDEOGigi Becali a făcut spectacol la nunta lui Ianis Hagi! A dansat pe ritmuri machedonești, ca în vremurile bune! Imagini virale 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și