Închide meniul

Nino Salukvadze va participa la a zecea ei ediţie la Jocurilor Olimpice, la Paris

Dan Roșu Publicat: 17 iulie 2024, 15:54

Reclamă
Nino Salukvadze va participa la a zecea ei ediţie la Jocurilor Olimpice, la Paris

Nino Salukvadze va participa la a zecea ei ediţie la Jocurilor Olimpice, la Paris

Nino Salukvadze va participa la a zecea ei ediţie la Jocurilor Olimpice, la Paris - Profimedia Images

Nino Salukvadze va participa la a zecea ei ediţie la Jocurilor Olimpice, la tir sportiv. Goergianca va deveni a doua sportivă din istorie care reuşeşte o asemenea performanţă, iar cu acest obiectiv realizat a îndeplinit ultima dorinţă a tatălui său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salukvadze, 55 ani, a debutat la Jocuri la ediţia 1988 de la Seul, la 19 ani, când a cucerit aurul la pistol 25 m şi argintul la 10 m, pe când reprezenta fosta Uniune Sovietică. Au urmat rând pe rând olimpiadele de la Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016 şi Tokyo 2020.

Nino Salukvadze va participa la a zecea ei ediţie la Jocurilor Olimpice

La Beijing, în proba de 10 m, ea a cucerit o medalie de bronz, de data asta pentru Georgia.

Salukvadze deţine recordul de participări olimpice alături de canadianca Ian Millar (echitaţie), care la Paris va bifa de asemenea a zecea ei olimpiadă.

„Zece olimpiade, sunt întreaga mea viaţă. După primele Jocuri, nu mi-aş fi imaginat că voi concura la zece. Ar trebui să scriu o carte întreagă, dar euforia pe care am trăit-o după victorii m-a forţat să mă antrenez tare în fiecare zi”, a declarat Salukvadze, care este antrenată încă de la început de tatăl ei Vakhtang.

Reclamă
Reclamă 4

Experienţa de la Rio, în care Nino şi Tsotne Machavariani au devenit primul duo mamă-fiu care a concurat la aceleaşi Jocuri Olimpice, este un alt moment important din cariera ei.

Salukvadze a povestit că după Tokyo a vrut să se retrag[, dar tatăl ei, de 93 ani, a sfătuit-o să continue şi aşa s-a decis să obţină calificarea şi la JO 2024 de la Paris.

Reclamă

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:51

Louis Munteanu, la mare căutare! CFR Cluj, FCSB şi Rapid au concurenţă serioasă pentru transferul românului

19:42

Toto Wolff rămâne cu picioarele pe pământ după ultimele victorii ale lui Mercedes! Ce obiectiv are la Marele Premiu al Ungariei

19:26

Sorin Cârţu ştie motivul pentru care Edi Iordănescu s-a decis să plece de la naţională: „La asta s-a gândit!”

19:16

Transferul lui Deian Sorescu a intrat în impas! Suma cerută în schimbul internaţionalului român

18:43

Gică Hagi, încă două mutări la Farul! Anunţul oficial, după startul ratat din Liga 1

18:39

Dumitru Dragomir a făcut praf o candidată la titlu: „Nu e nici de locul 6”. Discurs vehement al fostului preşedinte LPF

1 FotoAndrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei 2 FotoCine e iubita lui Lamine Yamal, noua senzaţie din fotbalul mondial. Tânăra este de o frumuseţe răpitoare 3 Kylian Mbappe a fost prezentat la Real Madrid. Primele declaraţii ale starului francez şi gestul uriaş făcut 4 Suma uriaşă pe care Gigi Becali a putut să le-o dea lăutarilor pentru dedicaţii la nunta lui Ianis Hagi 5 EXCLUSIVEdi Iordănescu pleacă de la naționala României! Când a luat selecționerul decizia și ce l-ar fi putut determina să rămână 6 FCSB – Virtus 4-0. Antrenament cu public în Ghencea pentru campioană. Urmează Maccabi Tel Aviv
Citește și