Închide meniul
Foto

„Spectacol amețitor!” Reacții împărțite, după festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice! Cât a costat întregul eveniment

Viviana Moraru Publicat: 27 iulie 2024, 10:15

Reclamă
„Spectacol amețitor!” Reacții împărțite, după festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice! Cât a costat întregul eveniment

Reacții împărțite, după festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice/ Profimedia

Au fost reacții împărțite, după festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024. Prima ceremonie de deschidere din istoria Jocurilor Olimpice desfăşurată în afara unui stadion a generat numeroase comentarii în lumea întreagă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Presa britanică a fost cea mai critică faţă de spectacolul de vineri seară, derulat pe fluviul Sena, ironizându-i totodată pe francezi din cauza ploii care s-a abătut asupra Parisului în cel mai nepotrivit moment. „Wet a mistake!” titrează cotidianul Daily Mail, făcând un joc de cuvinte, înainte de a preciza: „Ce dezastru, ceremonia de deschidere se transformă în haos”.

Reacții împărțite, după festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice

În schimb, pentru The Sun, show-ul din capitala Franţei a fost „Seine-sational”. „Istoria este pe cale să se scrie cu această ceremonie magnifică, ce are loc pe Sena mai degrabă decât pe un stadion”, subliniază tabloidul englez.

Jocurile Olimpice au început într-un Paris îmbibat de ploaie, cu o ceremonie de deschidere plină de stele şi o paradă uimitoare a bărcilor sportivilor. Peste un miliard de oameni din întreaga lume au urmărit extravaganţa de patru ore, care a fost încheiată de cântăreaţa emblematică Celine Dion”, scrie The Sun, citat de agerpres.ro.

Englezii sunt cei care menționează că festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice a costat nu mai puțin de 120 de milioane de lire sterline, anume aproximativ 142 de milioane de euro.

Reclamă
Reclamă

De cealaltă parte a Atlanticului, CNN a vorbit despre un „spectacol ameţitor” şi o „ceremonie orbitoare”. „Nici ploaia torenţială nu a stricat spectacolul epic”, subliniază americanii.

Ziarul spaniol Marca a apreciat pur şi simplu că organizatorii francezi au oferit „cea mai frumoasă ceremonie din istorie”, cu imaginea vasului olimpic care zboară spre cer, după ce a fost aprins de Marie-Jose Perec şi Teddy Riner.

Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024

Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024. Coreea de Sud a protestat, sâmbătă, după o gafă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, în timpul căreia sportivii săi au fost prezentaţi în mod fals drept nord-coreeni, forţând Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să îşi ceară scuze.

Reclamă

În timp ce delegaţia sud-coreeană sosea cu barca pe Sena ca a 48-a naţiune participantă, prezentatorii au prezentat-o ca „Republica Populară Democrată Coreeană” în franceză, apoi «Democratic People’s Republic of Korea» în engleză, folosind în ambele limbi numele oficial al Coreei de Nord, ţara cu care Seulul este încă în război.

Ministerul sud-coreean al Sportului ”regretă anunţul făcut în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, în timpul căreia delegaţia sud-coreeană a fost prezentată drept echipa Coreei de Nord”, se arată într-un comunicat.

Comitetul Naţional Olimpic al Coreei de Sud intenţionează, de asemenea, să se întâlnească cu Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris şi cu CIO pentru a-şi exprima protestul, a solicita măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple şi a trimite o scrisoare oficială de protest în numele şefului delegaţiei sale, a declarat Ministerul Sporturilor.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra FCSB în meciul cu Manchester United, din Europa League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:46

VideoViktor Gyokeres, de neoprit! Starul lui Sporting a înscris şi cu FC Porto şi a ajuns la 7 goluri în 4 meciuri!

0:25

Laurenţiu Popescu, sunat de Mircea Lucescu după ce i-a luat locul lui Horaţiu Moldovan la naţională! Mesajul superb transmis

0:14

„Asta contează mult!” Costel Gâlcă, reacţie fermă după Universitatea Craiova – Rapid 1-1! Ce le-a reproşat jucătorilor lui

0:04

Marius Şumudică a anunţat transferuri la Rapid: „Vin 3 jucători”! „Săgeţi” către Neil Lennon: „Arătăm rău fizic”

23:55 31 aug.

VIDEOSporting – Porto 2-0. Campioana en-titre a obţinut o victorie mare în primul derby al sezonului şi e lider în Liga Portugal

23:52 31 aug.

Horaţiu Moldovan a refuzat convocarea la echipa naţională! Înlocuitorul ales de Mircea Lucescu

1 VIDEOLando Norris, pole position în Marele Premiu al Italiei! Max Verstappen, pe 7! Cursa, duminică, pe Antena 1 şi AntenaPLAY (15:45) 2 Universitatea Craiova – Rapid 1-1! Derby-ul „de foc” din Bănie, decis de golurile lui Mitriţă şi Braun! Oltenii, pe primul loc 3 VIDEOOllie Bearman a câştigat cursa de sprint din etapa de Formula 2 a Marelui Premiu al Italiei, LIVE în AntenaPLAY 4 UPDATECiprian Marica, urmărit penal! Lovitură pentru fostul internaţional. Replica lui Marica 5 VIDEOCursa de sprint din etapa de Formula 3 a Marelui Premiu al Italiei a fost în AntenaPLAY 6 Napoli – Parma 2-1! Înfrângere dramatică pentru echipa lui Man şi Mihăilă! Manchester City şi Barcelona, victorii categorice
Citește și