Închide meniul

Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024. Comitetul Olimpic şi-a cerut imediat scuze

Dan Roșu Publicat: 27 iulie 2024, 8:55

Reclamă
Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024. Comitetul Olimpic şi-a cerut imediat scuze

Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024

Delegaţia Coreei de Sud - Profimedia Images

Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024. Coreea de Sud a protestat, sâmbătă, după o gafă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, în timpul căreia sportivii săi au fost prezentaţi în mod fals drept nord-coreeni, forţând Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să îşi ceară scuze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timp ce delegaţia sud-coreeană sosea cu barca pe Sena ca a 48-a naţiune participantă, prezentatorii au prezentat-o ca „Republica Populară Democrată Coreeană” în franceză, apoi «Democratic People’s Republic of Korea» în engleză, folosind în ambele limbi numele oficial al Coreei de Nord, ţara cu care Seulul este încă în război.

Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024

Ministerul sud-coreean al Sportului ”regretă anunţul făcut în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, în timpul căreia delegaţia sud-coreeană a fost prezentată drept echipa Coreei de Nord”, se arată într-un comunicat.

Jang Mi-ran, ministru adjunct al sportului şi campioană olimpică la haltere în 2008, a solicitat o întâlnire cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, pentru a discuta această chestiune.

Ministerul Sportului a cerut, de asemenea, Ministerului Afacerilor Externe să ”protesteze ferm în faţa părţii franceze” cu privire la această chestiune.

Reclamă
Reclamă 4

Comitetul Naţional Olimpic al Coreei de Sud intenţionează, de asemenea, să se întâlnească cu Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris şi cu CIO pentru a-şi exprima protestul, a solicita măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple şi a trimite o scrisoare oficială de protest în numele şefului delegaţiei sale, a declarat Ministerul Sporturilor.

„Ne cerem profund scuze pentru eroarea care a avut loc în timpul prezentării echipei sud-coreene în timpul transmiterii ceremoniei de deschidere”, a scris CIO pe reţeaua de socializare X în coreeană.

Coreea de Nord, prezentată corect

În timpul ceremoniei, Coreea de Nord a fost prezentată corect cu numele său oficial.

Reclamă

Relaţiile dintre cele două ţări de frontieră sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, în timp ce Phenianul s-a angajat să îşi consolideze legăturile militare cu Rusia şi trimite de mai multe luni mii de baloane încărcate cu gunoaie către Sud.

În replică, armata Seulului difuzează K-pop şi mesaje împotriva regimului lui Kim Jong Un prin difuzoare peste graniţă şi a reluat recent exerciţiile pe insulele de frontieră şi în apropierea zonei demilitarizate care împarte peninsula coreeană.

Din punct de vedere tehnic, Coreea de Sud este încă în război cu Nordul, în urma unui conflict între 1950 şi 1953 care s-a încheiat printr-un armistiţiu şi nu printr-un tratat de pace.

 

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:39

Endrick a fost prezentat oficial la Real Madrid! Mesaj emoționant transmis de puștiul-minune al Braziliei

15:20

VIDEOCursa de sprint din Formula 2 din Belgia, amânată din cauza ploii! O’Sullivan va pleca din pole-position, live în AntenaPLAY

15:17

Când îi va da Gică Hagi răspunsul final lui Răzvan Burleanu! Anunțul „Regelui” despre preluarea naționalei

15:15

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Încep emoţiile la canotaj, tenis şi tenis de masă! Programul complet

14:55

Irina Begu și Ana Bogdan, eliminate de la Jocurile Olimpice 2024! Româncele, învinse de Swiatek și Paolini

14:53

Ion Ţiriac, derapaj incredibil după ce a văzut ceremonia din Franţa: „Ăsta este Parisul, cu travestiții, cu homosexualii”

1 VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45 2 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 3 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 4 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 5 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Citește și