Închide meniul

Ce s-a întâmplat la ultimele cinci finale de la 100 m liber, la Jocurile Olimpice! Detaliul remarcat de specialiști

Viviana Moraru Publicat: 31 iulie 2024, 10:33

Reclamă
Ce s-a întâmplat la ultimele cinci finale de la 100 m liber, la Jocurile Olimpice! Detaliul remarcat de specialiști

Ce s-a întâmplat la ultimele cinci finale de la 100 m liber, la Jocurile Olimpice

David Popovici, la începutul unei probe/ Profimedia

Specialiștii au analizat ce s-a întâmplat la ultimele cinci finale de la 100 m liber, de la Jocurile Olimpice. Aceștia au scos în evidență un detaliu care s-a repetat, din 2004 și până în 2021.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici s-a calificat cu al cincilea timp în finala de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Finala se va desfășura astăzi, de la ora 23:39, și va fi în format live text, pe AS.ro.

Ce s-a întâmplat la ultimele cinci finale de la 100 m liber, la Jocurile Olimpice

La ultimele cinci finale de la 100 m liber, câștigătorul a înotat de pe culoarul al cincilea. La Tokyo, medalia de aur la proba „regină” a natației a fost câștigată de americanul Caeleb Dressel, cel care nu s-a calificat pentru ediția de la Paris, la această probă.

În finala de 100 m liber de la Paris, cel care va pleca de pe culoarul al cincilea este Kyle Chalmers. Australianul a avut al doilea cel mai bun timp în serii, 47.58 secunde, fiind depășit de chinezul Pan Zhanle, cel care a oprit cronometrul la 47.21 secunde.

Pan va pleca de pe culoarul patru, al favoriților, în finala de la 100 m liber, dat fiind timpul înregistrat în semifinale.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici va lua startul în finală de pe culoarul al doilea, avându-l lângă el, pe culoarul trei, pe Nandor Németh, maghiarul care s-a calificat cu al treilea timp în finala de la 100 m liber.

Specialiștii americani notează faptul că pentru Kyle Chalmers, „tradiția” din finala de la 100 m liber ar putea fi un semn norocos, dat fiind faptul că el va lua startul diseară de pe culoarul cinci.

Australianul a cucerit deja o medalie de aur la proba de 100 m liber, la ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice, de la Rio de Janeiro. La momentul respectiv, Chalmers a oprit cronometrul la 47,58 de secunde. La Tokyo, Dressel a devenit campion olimpic la proba „regină” a natației, înregistrând în finală timpul de 47.02, cu șase sutimi mai bun față de cel înregistrat de Chalmers, care s-a clasat pe locul secund.

Reclamă

Kyle Chalmers a înregistrat al doilea timp pentru finală, ceea ce poate fi un semn de noroc, de vreme ce ultimii cinci campioni olimpici ai probei au plecat de pe culoarul 5”, au notat specialiștii de la Swim Swam.

Rivalul din Ungaria al lui David Popovici, avertisment înainte de finala de la 100 m liber

Rivalul din Ungaria al lui David Popovici a lansat un avertisment pentru sportivul român, înainte de finala de la 100 m liber, de la Jocurile Olimpice. Nandor Németh țintește medalia de aur la proba „regină” a natației.

Nandor Németh s-a calificat în finala de la 100 m liber cu al treilea timp, 47.61 secunde, în timp ce David Popovici a obținut al cincilea timp, cu cinci sutimi în urma maghiarului.

M-am simțit excelent în timpul cursei. Știam că Maxime Grouset concurează și că va beneficia de susținerea suporterilor francezi, iar acest lucru va reprezenta un avantaj pentru el. Planul a fost să rămân aproape de el și să îl depășesc pe final, ceea ce am și reușit.

Pe adversarul din China, Pan Zhanle, l-aș trata diferit față de ceilalți pentru că prestațiile sale de la Jocurile Olimpice de până acum au fost foarte oscilante. Cine știe ce va reuși mâine?! Sunt foarte nerăbdător pentru finală. Orice este posibil.

La finala de la Tokyo mi-am pierdut concentrarea, însă acum nu va mai fi cazul. Acum lupt, iar obiectivul este unul singur: medalia de aur!”, a declarat Nandor Németh, conform nemzetisport.hu.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:17

Universitatea Craiova – Maribor LIVE SCORE (20:00). Oltenii lui Gâlcă au nevoie de o minune! Trebuie să revină de la 0-2

19:15

LIVE TEXTAna Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă, în finala la individual compus, la Jocurile Olimpice 2024. Simone Biles, marea favorită

19:15

LIVE TEXTTeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Emoţii la gimnastică, în finala la individual compus

19:04

„Ai avut sau nu COVID?” Răspunsul lui David Popovici, după ce a cucerit aurul şi bronzul la Paris: „S-a răspândit la toată lumea”

18:50

Alexander Zverev a fost eliminat de la Jocurile Olimpice! Surpriză de proprții în sferturi! Campionul en-titre, învins de Musetti

18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și