Închide meniul

Tatăl lui Andrei Cornea a făcut dezvăluiri emoţionante: „Am plâns, muncea cu mine la gater. Palmele îi erau pline de aşchii”

Bogdan Stănescu Publicat: 1 august 2024, 21:16

Reclamă
Tatăl lui Andrei Cornea a făcut dezvăluiri emoţionante: „Am plâns, muncea cu mine la gater. Palmele îi erau pline de aşchii

Tatăl lui Andrei Cornea a făcut dezvăluiri emoţionante

Marian Enache şi Andrei Cornea, pe podium, după ce au cucerit aurul la Paris / Profimedia Images

Tatăl lui Andrei Cornea a făcut dezvăluiri emoţionante după ce fiul lui a cucerit medalia de aur la dublu vâsle alături de Marian Enache.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Tatăl lui Andrei Cornea a povestit cât de muncitor era băiatul lui încă din copilărie.

Tatăl lui Andrei Cornea a făcut dezvăluiri emoţionante: „Am plâns, muncea cu mine la gater. Palmele îi erau pline de aşchii”

Nu am cuvinte să exprim bucuria pe care o trăiesc. Abia aștept să vină acasă și să-l strâng în brațe pe puiul lui tata.

Nu m-am putut uita la finală. Am avut emoții foarte mari. În timpul cursei am muncit la piatră, cu un coleg, la mănăstirea unde lucrez. Am văzut semifinala, când s-au calificat cu mari emoții, și am zis că nu mai rezist să mă uit și la finală.

Soția mea s-a uitat la finală, dar i-am zis să mă sune doar când se termină cursa. Când m-a sunat să-mi dea vestea că băiatul nostru a ieșit campion olimpic plângea în hohote. Înainte fusese cursa lui Mihai Chiruță și mi-a spus că a ieșit pe locul 5, deja m-am cam înmuiat. Știam cu cine luptă, că va fi foarte greu. Abia aștept să văd reluarea finalei.

Reclamă
Reclamă 4

Când l-am văzut cum plângea la imn am început să plâng și eu”, a declarat tatăl lui Andrei Cornea, Mugurel Cornea, pentru fanatik.ro.

Nu a fost ținut în palmă, a muncit de mic”

”Andrei a lucrat cu mine la gater de tăiat lemne, trăgeam în circulară cu dânsul. Nu avea nici mănuși. Palmele îi erau pline de așchii. Și când am văzut asta am zis: ’Ce fac eu cu copilul ăsta?’. Nu a fost ținut în palmă, a muncit de mic. Nu îl luam eu la muncă, el voia să vină cu mine.

Noi aveam posibilități pentru el. Din acel moment, am zis că trebuie să aibă alt viitor: ’Am muncit eu destul, n-are rost să mai țin copilul să mai muncească din greu lângă mine’”, a povestit Mugurel Cornea, pentru sursa citată.

Reclamă

AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache!

Andrei Cornea şi Marian Enache au adus o nouă medalie de AUR pentru România, la Jocurile Olimpice, la dublu vâsle masculin. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au cucerit medalia de argint la dublu vâsle feminin.

Marian Enache şi Andrei Cornea au făcut declaraţii după ce au cucerit aurul olimpic. Cei doi au fost surprinşi cu lacrimi în ochi după ce au cucerit al doilea aur al României la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Este cea mai frumoasă medalie, este medalia pentru care am muncit atâţia ani de zile, pentru care am trecut prin atâtea lucruri frumoase, atâtea lucruri mai puţin frumoase, din care am învăţat tot timpul câte ceva. Pentru că tot ce am apreciat la mine este că am avut capacitatea şi putearea să învăţ tot timpul din ceea ce fac. La imn am crezut că aşa ceva este ireal. Un sentiment că acesta este de nedescris. Am şi plâns un pic. Am încercat să-mi controlez emoţiile, dar nu am reuşit, pentru că nu ai cum să nu plângi atunci când munceşti pe rupte, pe brânci, cu dorinţă şi cu motivaţia şi când eşti obosit maxim şi când sunt momente când nu-ţi mai găseşti motivaţia, atunci când câştigi uiţi de toate. Şi că tot ce a fost până acum şi cum am ajuns aici nu a fost chiar atât de greu.

Sunt de părere că niciodată nu e prea târziu şi trebuie să aşteptăm tot timpul moment potrivit. Nu trebuie să alergăm după succes pentru că atunci când alergi după succes şi eşti obsedat să ajungi un om de mare succes, niciodată nu o să se întâmple cum plănuieşti. Trebuie să munceşti la fel de mult, trebuie să înveţi mai întâi să te bucuri de succesul altora şi abia atunci vei avea parte de succesul său”, a declarat Marian Florian Enache, la TVR.

„Nu mai există durere, nu mai există absolut nimic”

Pentru Andrei Sebastian Cornea, medalia de aur înseamnă enorm. ”Acum nu mai există eforturi, nu mai există durere, nu mai există absolut nimic, pentru că în momentul de faţă cea mai grea durere pot să zic, e greutatea acestei medalii. Valorează enorm pentru noi. Am crezut în noi din primul moment, pentru că amândoi ştim cât a muncit până să ajungem împreună. Ştim cât am muncit fiecare în fiecare secundă. Eram împreună în aceeaşi sală, chiar dacă nu, nu munceam în aceeaşi barcă. Dar din primul, prima lovitură în care am intrat amândoi în aceeaşi barcă, în barca de dublu am crezut în acea barcă, ne-am demonstrat că această barcă poate să meargă. Şi am dovedit-o”, a declarat el.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:28

Dan Petrescu, prima reacţie după calificarea în turul 3 preliminar Conference League: „La 5-0 e greu să mai zic ceva de cineva”

23:24

Marian Enache şi Andrei Cornea au spus care e secretul medaliei de aur cucerite la Jocurile Olimpice: „Asta ne-a adus aici”

23:21

Cine este FC Astana, adversara Corvinului din turul 3 preliminar al UEFA Conference League

23:04

Costel Gâlcă, prima reacție după ce Universitatea Craiova a fost eliminată din preliminariile Conference League: „Greșeli mari!”

22:55

Cine e Maccabi Petah Tikva, adversara CFR-ului din turul 3 preliminar al UEFA Conference League

22:54

Neman Grodno- CFR Cluj 0-5. Ardelenii au făcut spectacol în Ungaria! Dan Petrescu, în turul 3 preliminar al Conference League

1 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 2 AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache! 3 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Bărbosu şi Ghigoarţă s-au clasat pe locurile 17 şi 22 4 Reacţia de mare campion a lui David Popovici în faţa lui Pan Zhanle. Chinezul a demolat vechiul record mondial 5 Ion Ţiriac l-a caracterizat cu un singur cuvânt pe David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber 6 EXCLUSIVDarius Olaru, mesaj războinic înaintea dublei FCSB – Sparta Praga: „Încercăm să-i lovim”. Ce a spus despre accidentare
Citește și