Închide meniul

Premii incredibile pentru titlul olimpic: cinci vaci, scutire de stagiul militar, un apartament sau un diamant

Publicat: 4 august 2024, 15:22

Reclamă
Premii incredibile pentru titlul olimpic: cinci vaci, scutire de stagiul militar, un apartament sau un diamant

Premii incredibile pentru titlul olimpic: cinci vaci, scutire de stagiul militar, un apartament sau un diamant

Profimedia

Premii incredibile pentru titlul olimpic: cinci vaci, terenuri sau scutire de stagiul militar. Acestea sunt cele mai ciudate recompense din unele ţări pentru titlul olimpic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai neobişnuite recompense sunt în Indonesia. Apriyani Rahayu şi Greysia Polii au primit 5 vaci, un teren şi 3 kilograme de aur după ce au devenit campioane olimpice.

Premii incredibile pentru titlul olimpic: cinci vaci, scutire de stagiul militar, un apartament sau un diamant

Un diamant, o scutire de la serviciul militar, un apartament, vaci…Sportivii care participă la Jocurile Olimpice primesc mai mult decât o medalie de aur, bronz sau argint. Recompense insolite oferite pentru performanţele de la Paris, dar şi pentru cele de la Tokyo sau Rio de Janeiro, scrie news.ro.

Hong Kong: bilete de metrou pe viaţă

Cheung Ka Long şi Vivian Kong Man Wai din Hong Kong, medaliaţi cu aur la scrimă la Jocurile de la Paris, au primit din partea administraţiei locale bilete de metrou pe viaţă, la fel ca ceilalţi sportivi premiaţi.
Lanţul de săli de sport Pure oferă, de asemenea, abonamente pe durată nedeterminată celor 35 de olimpici din metropola chineză, astfel încât aceştia să poată „reprezenta Hong Kong-ul cât mai bine” în viitor.

Reclamă
Reclamă 4

Coreea de Sud: scutire de serviciul militar… şi o maşină

Fiecare medalie olimpică garantează sportivilor sud-coreeni scutirea de serviciul militar. Serviciul militar este obligatoriu pentru toţi bărbaţii apţi de muncă, pentru cel puţin 18 luni.
Cei şase arcaşi sud-coreeni care au câştigat patru dintre cele cinci medalii de aur puse în joc la Tokyo în 2021 au primit şi maşini din partea sponsorului lor, Hyundai.

Malaysia: mâncare la discreţie, un SUV şi un apartament

Reclamă

Pe atletul care va câştiga prima medalie de aur din istorie a Malaysiei la Jocurile Olimpice de la Paris îl aşteaptă comenzi de mâncare gratuită, a promis compania de transport şi livrare Grab.
Norocosul câştigător va primi, de asemenea, un SUV Chery şi un apartament de lux de la dezvoltatorul Top Residency, potrivit guvernului.

Columbia: mile pentru călătorii

Compania aeriană columbiană Avianca va acorda puncte de fidelitate („mile”) sportivilor decoraţi, în acord cu Comitetul Olimpic local: 100.000 pentru aur, 50.000 pentru argint şi 30.000 pentru bronz.

Mexic: bani murdari, dar spălaţi de guvern

Medaliaţii mexicani vor primi o sumă de bani finanţată, într-un mod original, din fondurile confiscate de Departamentul de Justiţie al SUA de la un politician mexican acuzat de spălare de bani, a anunţat preşedintele Andrés Manuel Lopez Obrador.

Polonia: un diamant, un tablou şi o excursie

Un diamant, un premiu de 250.000 de zloţi (58.000 de euro), un apartament cu două camere, un tablou şi un voucher de vacanţă: acesta este premiul în bani promis fiecărui campion olimpic polonez la un sport individual.
Ceilalţi medaliaţi vor primi, de asemenea, recompense, inclusiv bonusuri. „Am vrut ca sportivii noştri (…) să fie trataţi într-un mod special, unic”, declara recent Radoslaw Piesiewicz, preşedintele Comitetului olimpic polonez.

Irak: un jackpot pentru o medalie de bronz

Sportivii irakieni care s-au calificat pentru Jocurile Olimpice din 2024 au primit un teren şi o plată de aproximativ 6.600 de euro, potrivit Comitetului Olimpic Irakian. Ei vor primi, de asemenea, un salariu lunar de 400 000 de dinari (275 EUR) din partea guvernului. Halterofilul Ali Ammar Yasser a primit o maşină şi un teren după calificare. Comitetul i-a promis un milion de dolari (916.000 de euro) dacă obţine bronzul.

Iordania: un ceas şi onoruri regale

La Jocurile de la Rio din 2016, când iordanianul Ahmad Abu Ghaush a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la taekwondo (-68 kg), Comitetul Naţional Olimpic i-a acordat 100 000 de dinari (129 000 de euro).
Campionul a primit numeroase cadouri din partea companiilor locale, inclusiv un vehicul şi un ceas de lux, şi a fost decorat de regele Abdallah al II-lea.

Indonezia: vaci şi kilograme de aur

După ce au devenit campioane olimpice la dublu la badminton la Tokyo, indonezienele Apriyani Rahayu şi Greysia Polii au primit cinci vaci, un teren şi trei kilograme de aur, potrivit presei.
Ministrul Turismului, Sandiaga Uno, declarase de asemenea că sportivii se vor putea bucura gratuit de cele mai bune destinaţii din ţară.

Filipine: promovare militară şi teren

La Tokyo, halterofila Hidilyn Diaz a câştigat prima medalie olimpică de aur din istoria Filipinelor şi a fost avansată la gradul de sergent şef în armată. Ea a primit, de asemenea, două proprietăţi din partea guvernului şi a sectorului privat. Preşedintele Comitetului Olimpic Filipinez, Abraham Tolentino, a declarat că a recompensat olimpicii premiaţi cu case sau terenuri din propriile economii.

India: zboruri gratuite şi un SUV

Campion olimpic la aruncarea suliţei la Tokyo, indianul Neeraj Chopra a primit din partea companiei IndiGo zboruri gratuite nelimitate timp de un an şi un SUV de la un om de afaceri.

Singapore: şofer privat şi un milion de kilometri

Joseph Schooling s-a remarcat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro învingându-l pe înotătorul vedetă Michael Phelps la 100 m fluture, ceea ce a determinat compania Grab să ofere călătorii gratuite cu şofer privat campionului şi familiei sale timp de un an, o recompensă pe care a dorit să o împartă cu un maseur orb şi un paraînotător. Singapore Airlines i-a transferat, de asemenea, un milion de mile.

În România, medaliaţii cu aur vor primi 140.000 de euro, cei cu argint 100.000 de euro, iar cei cu bronz 60.000 de euro, conform preşedintei ANS, Elisabeta Lipă.
De asemenea, medaliaţilor cu aur le-a fost promisă şi câte o maşină Hyundai Ioniq 5 oferită de Ion Ţiriac.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:01

FotoNovak Djokovic a devenit campion olimpic! Sârbul a izbucnit în lacrimi după ce a cucerit singurul trofeu care îi mai lipsea!

17:56

Horațiu Moldovan, pe lista unei echipe din La Liga! Clubul care îl vrea titular pe portarul de la Atletico Madrid

17:51

EXCLUSIVAncuţa Bodnar şi Simona Radiş au scris din nou istorie pentru România: „A fost înălţător. Pentru noi, sunt două medalii de aur”

17:13

Nicolae Dică se întoarce în Ghencea, pentru duelul cu Steaua! Antrenorul de la FC Argeș, mesaj direct pentru Daniel Oprița

17:03

Bernadette Szocs, ultima şansă la medalia olimpică istorică la Paris, alături de Eliza Samara: „Voi da totul pentru visul meu”

16:47

„Bombă!” Claudiu Keșeru a semnat în străinătate și a acceptat un salariu uimitor. S-a întors în țara în care a scris istorie

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol 3 Foto„Băi, nu vă e ruşine?” Sandu Lungu a răbufnit din cauza scandalului uriaş de la Jocurile Olimpice: „Până unde merge nesimţirea?” 4 Farul Constanța – Poli Iași 2-0. Prima victorie pentru Gică Hagi în noul sezon. Meciul de la Ovidiu, întrerupt de două ori! 5 David Popovici, martorul unui scandal incredibil. Dezvăluirea momentului. „Am vrut să şterg acea umilinţă” 6 Andrei Nicolescu a anunţat noi transferuri la Dinamo! Ce i-a transmis Mircea Lucescu: „M-a încântat”
Citește și