Închide meniul

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting: „Sunt bărbaţi”!

Publicat: 5 august 2024, 21:59

Reclamă
Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting: „Sunt bărbaţi!

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting

Imane Khelif şi Lin Yu-ting / colaj Profimedia Images

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting este că acestea ar fi „bărbaţi”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federaţia Internaţională de Box (IBA), care a fost exclusă din mişcarea olimpică în urmă cu un an, a reiterat luni că cele două pugiliste de la Jocurile Olimpice, aflate în centrul unei controverse de gen, sunt „bărbaţi”.

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting: „Sunt bărbaţi”!

Algerianca Imane Khelif (-66 kg) şi taiwaneza Lin Yu-ting (-57 kg) au fost admise la Jocurile de la Paris de către Comitetul Internaţional Olimpic, care le-a apărat constant prezenţa şi a contestat validitatea testelor IBA.

Cele două pugiliste s-au calificat în semifinalele turneului lor olimpic de la Paris. IBA, care se află în litigiu cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi a fost exclusă din mişcarea olimpică de mai bine de un an, nu organizează turneul de la Jocurile Olimpice.

IBA a organizat luni, la Paris, o conferinţă de presă la care şeful său, omul de afaceri rus Umar Kremlev, a participat prin video. Fostul şef al comisiei sale medicale, Ioannis Filippatos, a declarat că analizele de sânge efectuate celor doi pugiliste în 2022 au relevat „anomalii”, relatează news.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Prin urmare, cele două pugiliste au fost testate din nou un an mai târziu pentru a vedea dacă aceste „anomalii” pot fi confirmate sau nu, potrivit IBA. Potrivit medicului grec, cele două pugiliste au fost supuse fiecare la două teste, unul pentru testosteron şi un cariotip, o examinare care studiază cromozomii.

„Rezultatele medicale arată că cele două pugiliste sunt bărbaţi”

Rezultatele medicale ale analizelor de sânge – şi laboratoarele spun acest lucru – arată că cele două pugiliste sunt bărbaţi„, a declarat Ioannis Filippatos. „Problema este că avem două analize de sânge cu cariotipuri masculine. Acesta este răspunsul laboratorului„, a adăugat el. CIO acuză IBA că a decis „arbitrar” să le excludă de la Campionatele Mondiale de la New Delhi.

Imane Khelif s-a născut femeie, este înregiastrată ca femeie, îşi trăieşte viaţa ca femeie şi boxează ca femeie„, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Mark Adams.

Reclamă

Sâmbătă, IBA a anunţat că o va premia pe pugilista italiană Angela Carini, care a fost învinsă de Imane Khelif în primul său meci.

Controversa a căpătat o dimensiune globală după ce Donald Trump şi premierul italian Giorgia Meloni au declarat că lupta nu a avut loc „pe picior de egalitate”.

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:42

Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2: „Execrabil”! Mesaj despre Marius Şumudică: „E binevenit”

0:24

„Ne-au călcat în picioare, nu legăm trei pase!” Claudiu Petrila, devastat după Rapid – Sepsi 2-2. Care e noul obiectiv al echipei

0:10

„Demisia, demisia!” Galeria Rapidului a început „revoluţia”! Numele antrenorului cerut insistent de ultraşi în Giuleşti!

23:55 5 aug.

Rapid – Sepsi 2-2. Un nou meci de coşmar pentru giuleşteni, care rămân fără victorie în acest sezon din Liga 1!

23:52 5 aug.

Ultimul transfer făcut de Dan Şucu, apariţie surpriză în Giuleşti! Mijlocaşul care vine să scoată Rapidul din criză

23:31 5 aug.

FotoArmand Duplantis şi-a doborât recordul mondial în proba de săritură cu prăjina! Este al nouălea record mondial pentru suedez!

1 FotoNadia Comăneci le-a cerut explicaţii arbitrelor după ce România a ratat dramatic bronzul la sol: „Am fost la arbitra şefă” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 10 | România, eliminată în optimi la tenis de masă! Emoţii în finalele pe aparate 3 FotoJordan Chiles s-a aşezat în genunchi la festivitatea de premiere, după ce i-a „suflat” bronzul româncei Ana Maria Bărbosu 4 Ana Maria Bărbosu a ratat incredibil medalia de bronz în finala la sol! O contestaţie a lăsat-o în afara podiumului 5 FotoIubita fiului Nadiei Comăneci a atras toate privirile la Jocurile Olimpice. Imagini de senzaţie la Paris 6 România – India 2-3. Tricolorele au luptat admirabil, dar au pierdut în optimile de finală la Jocurile Olimpice
Citește și