Închide meniul

Cum a reacţionat Sabrina Voinea, după ce Camelia Voinea a hotărât retragerea din gimnastică: „Asta mi-a spus!”

Publicat: 6 august 2024, 9:16

Reclamă
Cum a reacţionat Sabrina Voinea, după ce Camelia Voinea a hotărât retragerea din gimnastică: „Asta mi-a spus!

Cum a reacţionat Sabrina Voinea, după ce Camelia Voinea a hotărât retragerea din gimnastică: "Asta mi-a spus!"

Sabrina Voinea, cu lacrimi în ochi / AS.ro

S-a aflat cum a reacţionat Sabrina Voinea, după ce Camelia Voinea a hotărât retragerea din gimnastică. Anunţul şoc a fost făcut de mama sportivei de 17 ani, care îi este şi antrenoare, la scurt timp după decizia controversată luată de arbitre în finala olimpică de la sol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu au ratat in extremis podiumul. Totul după ce americanca Jordan Chiles a făcut contestaţie. Arbitrii au decis să îi mărească nota de la 13.666 la 13.766. Ambele românce aveau aceeaşi notă, 13.700. „Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica. Atât am putut suporta!”, a fost mesajul postat pe Camelia Voinea pe reţelele sociale.

Cum a reacţionat Sabrina Voinea, după ce Camelia Voinea a hotărât retragerea din gimnastică

Sabrina Voinea ar fi fost penalizată cu o zecime de arbitri pentru că ar fi ieşit din spaţiul de concurs. Şi ea a făcut contestaţie, dar nota ei nu a suferit nicio modificare.

Vorbesc serios (n.r. despre retragere), nici nu mai vrea să mai aud de gimnastică, sunt foarte supărată.

Am stat doi ani în București și numai noi știm peste câte am trecut. Dar să-i ia medalia de la gât Sabrinei este prea mult. Nici ea nu este bine. Am vorbit și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează„, a spus Camelia Voinea pentru gsp.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Fosta mare gimnastă, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, a ţinut să afirme că nimeni nu apără drepturile sportivelor din România.

Știu că arbitrele au CV, dar nu poți să dai așa într-un copil de 17 ani. Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, și la plecare, și la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului.

Le-am și postat, să le vadă toată lumea. Am trimis argumentele mele, nimeni nu are nicio explicație. Nici Nadiei nu știau ce să-i răspundă, dar ne-au respins contestația. Nadia i-a scris președintelui federației internaționale și i-a cerut explicații.

Reclamă

Am vorbit și cu Anca Grigoraș, care era la București, și mi-a zis că o să caute explicații, dar nu m-a mai sunat. Vedem ce face federația, dar noi am venit aici fără arbitri, nu ne ajută nimeni, nu are cine să ne apere drepturile. Mi-e scârbă de ce am trăit, eu nu vreau să mor în sală„, a mai spus Camelia Voinea.

Sabrina Voinea s-a prăbuşit emoţional şi a plâns în hohote

Sabrina Voinea s-a prăbuşit emoţional şi a plâns în hohote după finala de la sol de la gimnastică. Românca în vârstă de 17 ani a ratat podiumul la Jocurile Olimpice 2024.

În momentul acesta mă simt foarte rău pentru că am muncit atât şi am încercat să fac un exerciţiu la sol foarte bun. Şi au scos-o pe americancă pe locul 3, ceea ce… eu am încercat să fac o artistică foarte bună, să fac o acrobatică foarte bună, să iau aterizările, să nu ies afară din covor. În schimb, nu ştiu ce au văzut arbitrele de au scos-o pe ea pe locul 3.

Cel puţin locul 1 şi 2 este clar că sunt sportive destul de bune. Doar că locul 3… s-a văzut clar. Eu am încercat să am expresivitatea cât se poate de bună, dar cea de pe locul 3 a făcut şi aterizările puţin mai joase, cred că a ieşit şi din covor.

(Reporter: Ştii pentru ce ai fost penalizată?) Nu. Am făcut contestaţie şi mi-a rămas aceeaşi notă. Americanca a făcut contestaţie şi i-au schimbat nota şi au scos-o pe locul 3. Eu am avut un exerciţiu mult mai bun ca ea. A fost mai mai bun decât la Europene, am tras cât am putut de mine şi iată că s-a văzut cât de bun a fost exerciţiul.

Noi am încercat să ridicăm România cât putem mai mult. Am puterea să merg mai departe… şi eu, şi colegii, şi antrenorii… Nu ştiu ce a fost la sol, au fost multe schimbări de note.

Ne simţim dezavantajate. O să intru cu capul sus în sală şi o să merg înainte„, a declarat Sabrina Voinea.

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:17

Mihai Covaliu a făcut plângere la Federaţia Internaţională de Gimnastică! Cum ar putea Sabrina Voinea să obţină medalia olimpică

13:16

Răzvan Burleanu, cuvinte uriaşe la adresa lui Mircea Lucescu: „Este persoana potrivită de a ne duce la Campionatul Mondial”

12:36

Julian Alvarez pleacă de la Manchester City la Atletico Madrid! Suma uriaşă pe care o plătesc spaniolii

12:03

Prima decizie radicală a lui Mircea Lucescu după ce a devenit selecţionerul României

12:00

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 11 | Bianca Ghelber luptă pentru medalie! Emoţii la atletism şi kaiac-canoe

11:59

„Soţia mi-a spus să nu fac asta!” Nelly Lucescu s-a opus ca Mircea Lucescu să devină selecţioner: „Răzvan mi-a zis asta!”

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 FotoNadia Comăneci le-a cerut explicaţii arbitrelor după ce România a ratat dramatic bronzul la sol: „Am fost la arbitra şefă” 3 FotoIubita fiului Nadiei Comăneci a atras toate privirile la Jocurile Olimpice. Imagini de senzaţie la Paris 4 FotoJordan Chiles s-a aşezat în genunchi la festivitatea de premiere, după ce i-a „suflat” bronzul româncei Ana Maria Bărbosu 5 FotoArmand Duplantis şi-a doborât recordul mondial în proba de săritură cu prăjina! Este al nouălea record mondial pentru suedez! 6 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 10 | România, eliminată în optimi la tenis de masă! Emoţii în finalele pe aparate
Citește și