Închide meniul

Cătălin Chirilă, discurs de campion după ce a doborât recordul olimpic în cursa de canoe simplu: „Timpul e irelevant!”

Alex Ioniță Publicat: 7 august 2024, 15:25

Reclamă
Cătălin Chirilă, discurs de campion după ce a doborât recordul olimpic în cursa de canoe simplu: „Timpul e irelevant!

Cătălin Chirilă, discurs de campion după ce a doborât recordul olimpic în cursa de canoe simplu

Cătălin Chirilă / Profimedia Images

Cătălin Chirilă a avut un discurs de campion după ce a doborât recordul olimpic în cursa de canoe simplu. Sportivul român, calificat direct în semifinalele probei de canoe simplu pe 1.000 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat seria a treia cu nou record olimpic, a declarat, miercuri, că pentru el timpul este irelevant, singurul obiectiv fiind să ajungă primul la linia de sosire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Timpul este irelevant, să fiu sincer, am mers cu timpi şi mai buni decât cel atins aici cu vânt ceva mai mic. Eu nu mă gândesc la timp, e irelevant. Eu sunt campion mondial cu 4 minute şi 16 secunde, aşa că eu îmi doresc doar să ajung la linia de finiş primul, indiferent de timpul înregistrat. Sunt convins că nici adversarii nu au fost la cote maxime. O să-i analizez astăzi şi mâine dar nu o să abuzez de acest lucru, pentru că am de pregătit o nouă cursă. Dar din experienţă, ştiu că nu au vâslit la capacitatea maximă”, a declarat Chirilă.

Cătălin Chirilă, discurs de campion după ce a doborât recordul olimpic în cursa de canoe simplu

Semifinala şi finala probei de canoe simplu pe 1.000 de metri sunt programate la două ore distanţă, un lucru inedit pentru Chirilă, care spune că speră să fie mai rezistent decât adversarii săi, notează agerpres.ro.

„Pentru mine va fi diferit, nu am mai vâslit două curse la distanţă de două ore. Ultima a fost la Tokyo, în dublu. Mă gândesc că pentru toţi adversarii e la fel. Îmi place să cred că am rezistenţa mai mare decât ceilalţi şi mă rog la Dumnezeu să mă ţină la fel de proaspăt înainte de cursă, pentru că asta este cel mai important. Tactica este sfântă pentru orice sportiv, e nevoie de acea cumpătare, pe care nu am avut-o la cursa asta”, a spus acesta

El a precizat că a fost nevoit să schimbe tactica din cauza adversarului care a vâslit mai tare pe prima jumătate a cursei.

Reclamă
Reclamă 4

„Acum mă simt mai bine, mi-am mai revenit, dar dacă mă întrebaţi imediat după linia de finiş cred că eram un pic mai obosit. A fost o cursă destul de intensă pentru că adversarul meu a jucat cu toate cărţile. Cel puţin aşa îl cunosc, îi place să facă o primă jumătate foarte puternică, dar eu mă bazez pe tactica pe care o abordez şi pot să îl întrec oricând.

Şi s-a văzut şi astăzi. Tactica se poate schimba în funcţie de adversar şi asta am plătit eu astăzi, am schimbat-o raportându-mă la francez. Nu am vrut să îl las foarte în faţă, tocmai pentru a nu-i oferi confortul psihologic de care avea nevoie şi am declanşat ceva mai devreme acel finiş”, a mai spus Chirilă.

Gafă uriașă la cursa lui Cătălin Chirilă, de la Jocurile Olimpice!

A avut loc o gafă uriașă la cursa lui Cătălin Chirilă, de la Jocurile Olimpice! Sportivul român a avut o prestație excepțională în calificările probei de canoe simplu, 1000m, însă organizatorii au făcut o eroare gravă, la finalul cursei.

Reclamă

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Concret, pe transmisiunea TV a calificărilor de canoe simplu, la finalul cursei de 1000m, în dreptul lui Cătălin Chirilă, care a câștigat întrecerea, a apărut steagul Braziliei, nu cel al României.

VEZI AICI FOTO

De asemenea, și în cazul ocupanților locurilor 2 și 3 steagurile au fost arătate în mod eronat. Francezul Adrien Brat a fost prezentat cu steagul Cehiei, în timp ce italianul Carlo Tacchini a fost prezentat cu cel al Ungariei.

Eroarea s-a remediat însă după doar câteva secunde. Ulterior, Cătălin Chirilă a fost prezentat cu steagul României, alături de acronimul OB (Olympic Best).

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:25

Florin Tănase nu va mai avea 10 pe spate la FCSB! Ce număr va purta atacantul care a revenit la echipa lui Gigi Becali

19:17

Variantă incredibilă, din Liga 1, pentru Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău: „Sunt reale aceste discuţii”

19:10

Jucătorul făcut praf de Adrian Mititelu s-a întors la FCU Craiova: „Se va alătura echipei”!

18:39

Elisabeta Lipă, mesaj emoţionant pentru gimnaste la revenirea în ţară, după Jocurile Olimpice: „N-am să pot uita toată viaţa mea”

18:20

„România jefuită!” Ce a putut scrie presa americană după ce România a fost dată jos de pe podium în finala de la sol!

18:00

Mihai Covaliu, la sosirea în ţară a delegaţiilor de canotaj, gimnastică şi tenis de masă: „Vor mai veni medalii”! Ce a spus Lipă

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 Sparta Praga – FCSB 1-1. Final dramatic de meci! Cehii au avut gol anulat de VAR în minutul 90+5 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 11 | Bianca Ghelber, locul 9 în finala la aruncarea ciocanului 4 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 5 Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2: „Execrabil”! Mesaj despre Marius Şumudică: „E binevenit” 6 Nicuşor Bancu, primul mesaj după ce tatăl lui s-a sinucis! Ce a postat căpitanul Universităţii Craiova după tragedie
Citește și