Închide meniul

Germania este prima finalistă a turneului olimpic de handbal masculin. Portarul nemţilor, prestaţie colosală

Publicat: 9 august 2024, 19:29

Reclamă
Germania este prima finalistă a turneului olimpic de handbal masculin. Portarul nemţilor, prestaţie colosală

Germania este prima finalistă a turneului olimpic dehandbal masculin. Portarul nemţilor, Andreas Wolff, a avut o prestaţie colosală şi un procentaj incredibil de 49 la sută al şuturilor apărate

Profimedia

Germania este prima finalistă a turneului olimpic dehandbal masculin. Portarul nemţilor, Andreas Wolff, a avut o prestaţie colosală şi un procentaj incredibil de 49 la sută al şuturilor apărate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala de handbal masculin a Germaniei este prima finalistă la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins vineri, în prima semifinală, reprezentativa Spaniei, scor 25-24 (12-12). În cea de-a doua semifinală se duelează Slovenia – Danemarca.

Germania este prima finalistă a turneului olimpic de handbal masculin

Eroul Germaniei a fost portarul Andreas Wolff, care a fost imposibil de depăşit de iberici în ultimele minute ale partidei. De remarcat în turneu eliminarea triplei campioane olimpice Franţa, chiar în faţa propriilor fani, chiar de către Germania (35-34, după prelungiri), în sferturile competiţiei, scrie news.ro.

Finalele pentru medalii vor avea loc duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris. În 2020, titlul olimpic a fost câştigat de Franţa, care are în palmares cinci medalii olimpice: trei de aur (2008, 2012, 2020), una de argint (2016) şi una de bronz (1992).

La feminin, Franţa şi Norvegia vor lupta sâmbătă pentru titlul olimpic, după ce au eliminat în semifinale Suedia (31-28, după prelungiri), respectiv Danemarca (25-21). Meciul pentru medalia de bronz va avea loc tot sâmbătă, între învinsele din semifinale, Suedia – Danemarca.

Reclamă
Reclamă 4

Campioana olimpică en-titre este Franţa, care mai are în palmares şi medalia de argint la ediţia JO din 2016. România a ratat calificarea la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar în 2016 s-a clasat pe locul 9. Anterior, are două locuri 7, în 2000 şi 2008, iar cea mai bună clasare datează din 1976 – locul 4.

Recomandări

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:40

Ionel Ganea, reacţie fabuloasă după ce Mircea Lucescu a devenit selecţionerul României: „Fac şi eu o glumă!”

16:34

Alexi Pitu se antrenează cu Farul Constanța! Gică Hagi negociază revenirea fostului jucător de la Bordeaux

16:27

Serbia este campioană olimpică la polo, după o finală colosală cu Croaţia

15:47

Ce cotă are FCSB înaintea returului cu Sparta Praga! Campioana României luptă pentru play-off-ul Champions League

15:34

LIVE SCOREHoraţiu Moldovan e ACUM titular în amicalul de lux al lui Atletico Madrid! Surpriză uriaşă pentru meciul cu Juventus

15:21

„Am planul făcut” Antrenorul Spartei Praga, anunţ clar înaintea returului cu FCSB! Şi-a făcut strategia pentru meciul din Ghencea

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și