Închide meniul

Răsturnare de situaţie! Americanii nu renunţă la bronz! Proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia

Viviana Moraru Publicat: 12 august 2024, 8:40

Reclamă
Răsturnare de situaţie! Americanii nu renunţă la bronz! Proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia

Răsturnare de situaţie! Americanii nu renunţă la bronz

Jordan Chiles şi Ana Bărbosu/ Profimedia

Răsturnare de situaţie | Americanii nu renunţă la bronz şi au trimis către TAS proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia. Aceştia nu sunt de acord ca Jordan Chiles să-i cedeze bronzul româncei, şi sunt gata să răstoarne totul, cu ultima dovadă trimisă către judecătorii de la Lausanne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Telenovela” finalei de la sol, de la Jocurile Olimpice, continuă, deşi competiţia de la Paris s-a încheiat oficial duminică seara. TAS i-a dat câştig de cauză Anei Bărbosu, însă americanii susţin că medalia de bronz trebuie să rămână la Jordan Chiles.

Răsturnare de situaţie | Americanii nu renunţă la bronz

Concret, la miezul nopţii, americanii au trimis noi dovezi către TAS. Dovezile constau într-un videoclip, în care este surprinsă antrenoarea lui Jordan Chiles, Cecile Landi. Americanii susţin că aceasta ar fi depus de fapt contestaţia în timpul regulamentar, în finala de la sol. În urma contestaţiei respective, nota lui Chiles a fost mărită, iar aceasta a prins podiumul.

După apelul făcut de Ana Bărbosu la TAS, judecătorii de la Lausanne i-au dat câştig de cauză româncei deoarece au constatat că antrenoarea lui Jordan Chiles ar fi depus contestaţia după ce a trecut timpul regulamentar, de un minut. Concret, Cecile Landi a mers la arbitrii după nu mai puţin de 1 minut şi patru secunde, fapt pentru care TAS a anulat contestaţia ulterior.

Americanii susţin că noua probă video trimisă către TAS demonstrează faptul că de fapt, Cecile Landi a depus contestaţia după doar 47 secunde, şi nu 64, aşa cum a menţionat TAS, în publicarea deciziei de sâmbătă.

Reclamă
Reclamă 4

„Un nou video dovedește că acea contestație pentru Jordan Chiles a fost depusă la timp, susține USA Gymnastics. Are loc o nouă răsturnare majoră de situație în drama de la Jocurile Olimpice din jurul medaliei de bronz a lui Jordan Chiles.

TAS i-a cerut lui Jordan Chiles să returneze medalia

USA Gymnastics a anunțat duminică faptul că a obținut o nouă dovadă video care arată că antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, a depus contestația pentru scorul gimnastei în finala la sol înainte de expirarea termenului limită de un minut, mai exact la 47 de secunde după ce scorul a fost anunțat.

Forul a anunțat într-un comunicat oficial că a trimis acel video și o scrisoare către TAS ca parte a unei cereri de a-i reinstitui lui Chiles scorul de 13.766 și să îi permită să își păstreze medalia de bronz de la Jocurile Olimpice. (…)

Reclamă

Această nouă probă video marchează ultima răsturnare de situație în telenovela din finala la sol de pe Barcy Arena, unde Chiles a trecut pe podium în fața Anei Bărbosu chiar la finalul competiției după o contestație”, au notat jurnaliştii americani de la USA Today.

Dovezile suplimentare au fost prezentate de USA Gymnastics la o zi după ce TAS s-a pronunţat în favoarea unui apel al Anei Bărbosu, căreia îi revine astfel medalia de bronz. Lui Chiles i s-a cerut să returneze medalia.

Bărbosu şi echipa sa au apelat la TAS susţinând că o contestaţie depusă de antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, cu privire la rezultatele probei a fost făcută după termenul de un minut şi că americancei nu ar trebui să i se acorde nota de 13,766 care a propulsat-o pe locul al treilea.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:41

Un jucător de la FCSB, OUT pentru returul cu Sparta Praga. Anunţul lui Charalambous: „A suferit o accidentare”

19:30

„L-a dezamăgit pe Ange Postecoglou” Concluzii dure ale englezilor după prestaţia lui Radu Drăguşin din Tottenham – Bayern 2-3

19:28

Kylian Mbappe poate debuta oficial la Real Madrid în Supercupa Europei cu Atalanta. Starul francez a fost inclus în lot

19:06

LIVE SCOREPetrolul – Universitatea Cluj 0-0. Duel încins la Ploieşti. Ocazii la ambele porţi

18:51

Vinicius a refuzat un contract de un miliard de euro ca să rămână la Real Madrid

18:31

Gazzetta dello Sport, verdict categoric în privinţa lui Dennis Man, înaintea noului sezon din Serie A: „Nu există niciun dubiu”

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa 3 Unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz! Anunţul făcut de Comitetul Internaţional, după scandalul de la Jocurile Olimpice 4 Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice! Ce se întâmplă cu Sabrina Voinea 5 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, răvăşitoare pe plaja din Monaco: „Sirenă”. Ami l-a dat peste cap pe atacantul român 6 Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!”
Citește și