Închide meniul

Americanii vor cu orice preț medalia de bronz a Anei Bărbosu. Au luat o decizie radicală: „Profund dezamăgiți!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 august 2024, 8:25

Reclamă
Americanii vor cu orice preț medalia de bronz a Anei Bărbosu. Au luat o decizie radicală: „Profund dezamăgiți!

Americanii vor cu orice preț medalia de bronz a Anei Bărbosu

Jordan Chiles, Simone Biles şi Ana Bărbosu / Colaj Profimediaimages

Americanii au anunţat că vor cu orice preț medalia de bronz a Anei Bărbosu, din finala de la sol. Aceştia continuă să lupte pentru Jordan Chiles şi au luat o decizie radicală, după ce au pierdut la TAS. Încearcă o cale extraordinară de atac, la Tribunalul Federal Elveţian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oficialii USA Gymnastics au confirmat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu va reveni asupra deciziei prin care îi cere gimnastei Jordan Chiles să returneze medalia de bronz care i-a fost acordată la exerciţiul de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, dar promit că vor continua eforturile pentru ca sportiva americană să păstreze medalia care ar trebui să-i revină Anei Bărbosu.

Americanii vor cu orice preț medalia de bronz a Anei Bărbosu

Federaţia Română de Gimnastică anunţase luni seara că TAS a respins solicitarea formulată de Federaţia de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, şi Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol, de la Jocurile Olimpice.

USA Gymnastics a fost notificată luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv că regulile lor nu permit ca o hotărâre arbitrală să fie reconsiderată chiar şi atunci când sunt prezentate noi dovezi concludente„, a confirmat într-un comunicat federaţia americană de gimnastică, potrivit Associated Press.

Suntem profund dezamăgiţi de notificare şi vom continua să urmăm toate căile posibile şi procesul de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elveţian, pentru a asigura punctajul corect, clasarea şi medalia pentru Jordan„, spun cei de la USA Gymnastics, citaţi de news.ro.

Reclamă
Reclamă 4

TAS a anulat contestaţia pentru exerciţul la sol depusă de antrenoarea lui Chiles, care i-a adus sportivei în concurs medalia de bronz, spunând că a venit cu 4 secunde mai târziu de limita de timp, de un minut, pentru un astfel de demers. USA Gymnastics a prezentat dovezi suplimentare la TAS duminică, după ce organismul internaţional cu sediul la Lausanne decisese în favoarea unui apel al româncei Ana Bărbosu, care va urca astfel pe locul al treilea în concurs.

USA Gymnastics a contestat decizia TAS, spunând duminică într-un comunicat că federaţia a prezentat dovezi video la TAS ce au arată că antrenoarea echipei SUA, Cecile Landi, a făcut primul apel cu 13 secunde înainte de termenul-limită.

Jordan Chiles trebuie să returneze medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2024

Disputa cu privire la detalii atât de mărunte stabileşte ceea ce ar putea fi o bătălie juridică de luni sau ani de zile cu privire la rezultatul la această probă de gimnastică, notează Associated Press. Apelul americanilor ar putea ajunge la cea mai înaltă instanţă din Elveţia, Tribunalul Federal Elveţian, sau la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Reclamă

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a declarat sâmbătă seara că va respecta decizia instanţei şi recunoaşte locul al treilea ocupat de Ana Bărbosu. Comitetul Internaţional Olimpic, la rândul său, a confirmat duminică hotărârea, anunţând că redistribuie medalia.

TAS a decis sâmbătă că cererea lui Landi de a adăuga 0,1 la scorul lui Chiles a ieşit din intervalul de un minut. Comitetul ad hoc al TAS a scris că cererea lui Landi a venit la 1 minut şi 4 secunde după ce scorul iniţial al lui Chiles a fost afişat.

CIO a declarat că va lua legătura cu USOPC în ceea ce priveşte returnarea medaliei de bronz de către Chiles şi va lucra cu Comitetul Olimpic Român pentru a discuta despre o ceremonie de înmânare a medaliei pentru Bărbosu. Rebeca Andrade din Brazilia a câştigat aurul, iar Simone Biles din SUA a fost medaliată cu argint.

Ana Bărbosu, mesaj superb pentru Sabrina Voinea și Jordan Chiles, după decizia TAS: „Acesta este visul meu”

Ana Bărbosu nu le-a uitat pe Sabrina Voinea și Jordan Chiles și le-a trimis un mesaj de susținere. Mai mult, Bărbosu își dorește ca la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, din 2028, la Los Angeles, cele trei gimnaste să urce împreună pe podium:

Sabrina, Jordan, gândurile mele se îndreaptă către voi. Știu foarte bine că doare, pentru că am trecut prin aceleași stări. Dar vă cunosc și sunt sigură că veți avea forța să reveniți și mai puternice.

Sper din tot sufletul ca la următoarele Jocuri Olimpice să ne aflăm pe același podium. Ăsta e visul meu.

Sunt mândră că am reușit să readuc România pe un podium olimpic. Sper că am bucurat toți românii. Le mulțumesc pentru dragul pe care mi l-au arătat!”, a fost mesajul Anei Bărbosu, potrivit golazo.ro.

La ce echipă va juca Ianis Hagi în noul sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:04

„A fost jefuit!” Cehii au dat verdictul în scandalul transferului lui Florinel Coman de la FCSB la Al Gharafa

16:45

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 13 august

16:42

Dumitru Dragomir a numit antrenorul cu care Rapid poate câştiga titlul: „Vai de capul meu! Îi urcă pe garduri”

15:42

Sorana Cîrstea a început recuperarea, după ce s-a operat! Mesajul transmis de româncă

15:12

„Nebunul de pe tronul de aur” Gigi Becali, distrus în presa din Cehia înainte de FCSB – Sparta Praga: „Auto-proclamatul Dumnezeu”

14:51

Veste bună pentru FCSB, chiar înaintea returului cu Sparta Praga! Doi noi jucători, prezenţi la antrenamente

1 FotoImagini rare cu părinţii Mihaelei Cambei! Confesiunea emoţionantă a mamei: „Tot timpul îmi venea să plâng!” 2 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, răvăşitoare pe plaja din Monaco: „Sirenă”. Ami l-a dat peste cap pe atacantul român 3 Poli Iaşi – Dinamo 2-2! „Câinii” rămân fără victorie în deplasare, dar sunt pe loc de play-off după cinci etape 4 „Era o nenorocire!” Mihai Stoica a venit cu replica, după ce Louis Munteanu a spus că nu a vrut să se transfere la FCSB 5 Ce „medalie” i-a fost propusă lui Jordan Chiles, după ce TAS i-a acordat bronzul Anei Bărbosu: „Contactează-mă!” 6 „Se poartă foarte urât cu el!” Scoţienii, şocaţi de situaţia lui Ianis Hagi de la Rangers! Decizia luată de club
Citește și