Închide meniul

AS.ro LIVE | Cătălin Burlacu a fost invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE! Povești de senzație cu fostul mare baschetbalist

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 24 septembrie 2021, 10:12 / Actualizat: 24 septembrie 2021, 11:30

AS.ro LIVE | Cătălin Burlacu a fost invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE! Povești de senzație cu fostul mare baschetbalist

Cătălin Beciu, la AS.ro LIVE

AS.ro LIVE

Cătălin Burlacu a fost o extremă de forță, dar putea juca și centru. Cu 9 titluri de campion la activ și cu 5 Cupe ale României în palmares, Cătălin Burlacu este considerat cel mai bun produs al baschetului românescu de după Revoluție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și-a început cariera în orașul său natal, Iași, în 1997, și, înainte de a semna cu CSU Asesoft Ploiești, în 2003, a petrecut două sezoane la West Petrom Arad. A mai evoluat în Germania, la Brandt Hagen, în Estonia, la BC Kalev, și în Italia, pentru Air Avellino.

Burlacu a fost unul dintre pionii principali ai succesului dobândit de CSU Asesoft, pe plan european, în 2005 – câștigarea FIBA Europe Cup.

Cătălin Burlacu, la AS.ro LIVE

Retras din activitate, Burlacu se implică activ în susținerea baschetului în România.

Pe termen imediat nu se poate face nimic. Trebuie să pornim mult mai de jos, băieți și fete, de 10 ani, de 8 ani. Trebuie măcar două cicluri olimpice, de câte 4 ani, în care copiii să fie monitorizați, centralizați, trebuie făcute niște centre de excelență, trebuie cerute niște ajutoare de la niște școli, să îi instituționalizezi și școlar, să-i ții aproape, să-i monitorizezi și biologic, și biometric.

Reclamă

Aceste lucruri vin ulterior după 8, 9, 10 ani. Dacă îi luăm acuma la 8 ani și avem grijă de ei, să îi creștem, dacă putem face 4 centre în țară de câte 50 de copii vom avea o arie de selecție de 200 de subiecți controlați și monitorizați cu tot ceea ce înseamnă formarea lor ca om, ca sportiv, din punct de vedere biologic. Și atunci ai perspective, ai parametrii reali pe care să te bazezi, poți face niște selecții și cu care poți să performezi în Europa.

Plus că pe partea de marketing avem destule soluții și destui oameni specializați care pot atrage oameni interesați, business, cu care poți să întreții acest bulgăre care ulterior se va rostogoli. Pentru că la doi ani tu trebuie să refaci acest ciclu și mereu să ai subiecți noi exponențiali pentru naționalele României și pentru acest campionat care trebuie să devină mult mai puternic”, a spus Cătălin Burlacu, potrivit prosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Cătălin Burlacu, la AS.ro LIVE
  • Povești de senzație cu fostul mare baschetbalist

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și