Închide meniul

Dirk Nowitzki, Pau Gasol şi Tony Parker, în Hall of Fame

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 2 aprilie 2023, 10:06

Dirk Nowitzki, Pau Gasol şi Tony Parker vor intra în Hall of Fame, onoarea supremă rezervată celor mai buni dintre cei mai buni, care ilustrează locul impunător ocupat de baschetul european în NBA de două decenii, relatează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceşti trei baschetbalisti sunt printre cei mai buni din istoria Bătrânului Continent şi sunt primii dintre ţările lor care intră în Hall of Fame, alături de legende precum Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar şi Kobe Bryant.

Dirk Nowitzki, Pau Gasol şi Tony Parker, în Hall of Fame

Intronizarea lor în prestigioasa instituţie va avea loc pe 12 august la Springfield (Massachusetts).

Alte personalităţi care vor intra în Hall of Fame sunt Gregg Popovich, de cinci ori campion cu San Antonio şi cel mai de succes antrenor din NBA, precum şi Becky Hamon, care a fost asistenta acestuia din urmă din 2014 până în 2021, devenind pentru scurt timp interimar. şi prima femeie antrenoare principală a unei echipe profesioniste masculine.

Manu Ginobili, inclus în Basketball Hall of Fame

În toamna anului trecut, Manu Ginobili, campion olimpic şi de patru ori campion în NBA, a fost inclus sâmbătă în Basketball Hall of Fame.

Reclamă

Argentinianul ajuns la vârsta de 45 de ani a petrecut şaisprezece sezoane (2002-2018) la San Antonio Spurs, după ce a câştigat Euroliga în 2001 cu Virtus Bologna.

„Nu sunt aici pentru că am fost foarte special, ci pentru că am făcut parte din două dintre cele mai mari echipe ale anilor 2000, clubul San Antonio Spurs şi naţionala Argentinei”, a spus sud-americanul în discursul său.

Ginobili a format trio-ul major al francizei texane cu pivotul Tim Duncan şi apărătorul Tony Parker, câştigând NBA în 2003, 2005, 2007 şi 2014, sub „bagheta” antrenorului Gregg Popovich.

Reclamă 4 / 0/3

Manu Ginobili e campion olimpic

Ginobili a fost campion olimpic în 2004 la Atena şi a făcut parte din echipa care a învins pentru prima dată o selecţionată americană compusă în întregime din jucători NBA, la Campionatul Mondial din 2002, unde Argentina a terminat pe locul doi.

Alte şase mari nume ale baschetului au intrat în „Panteonul gloriei” în 2022: Tim Hardaway, fostele jucătoare WNBA Swin Cash şi Lindsay Whalen, şi antrenorii George Karl, Del Harris şi Marianne Stanley.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid Vezi toate știrile
Citește și