Închide meniul

Incident şocant la meciul de baschet al Rapidului! Antrenorul giuleştenilor a fost agresat de suporteri! Reacţia clubului

Reclamă

Publicat: 11 martie 2024, 18:18

Incident şocant la meciul de baschet al Rapidului! Antrenorul giuleştenilor a fost agresat de suporteri! Reacţia clubului

Incident şocant la meciul de baschet al Rapidului!

Tudor Costescu, pe banca Rapidului / Profimedia Images

Incident şocant la meciul de baschet al Rapidului! Antrenorul giuleştenilor, Tudor Costescu, a fost agresat de suporterii echipei adverse, FC Argeş.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FC Argeş a învins-o la limită pe CS Rapid, cu 87-84. CS Rapid a emis un comunicat după ce antrenorul Tudor Costescu a fost agresat verbal şi fizic de suporterii piteşteni.

Incident şocant la meciul de baschet al Rapidului! Antrenorul giuleştenilor a fost agresat de suporteri! Reacţia clubului

Comunicat oficial din partea secției de baschet privind incidentele de la finalul partidei dintre FC Argeş Piteşti şi Rapid Bucureşti.

Aseară, la finalul partidei de la Pitești, mai multe persoane i-au agresat verbal și fizic nejustificat pe antrenorul Tudor Costescu și pe alți membri ai staff-ului nostru tehnic. Incidentul a avut potențialul de a escalada, însă delegația Rapidului a gestionat momentul cu calm și reținere, evitând orice formă de violență.

Precizăm că toți membrii staff-ului nostru sunt în regulă și ne așteptăm la o acțiune corespunzătoare din partea autorităților competente.

Reclamă

Condamnăm cu fermitate orice formă de agresiune și comportament care încalcă principiile de fair-play și integritate ale sportului nostru. Suntem conștienți că acești agresori nu reprezintă adevărații suporteri ai baschetului din Pitești și reafirmăm că violența nu-și are locul în nicio ramura sportivă”, a transmis clubul CS Rapid pe Facebook.

Primarul Piteştiului a reacţionat după incident: „Noi, piteştenii, nu suntem aşa”

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a reacţionat pe contul de Facebook după incident. El şi-a cerut scuze în numele oraşului de la antrenorul Tudor Costescu. Totodată, Gentea a transmis scuze şi clubului CS Rapid.

Aseară, târziu, am aflat cu stupoare că – după superba victorie la baschet și extraordinara mobilizare a piteștenilor (3700 de spectatori prezenți în Pitești Arena!) – un grup de huligani, așa-ziși ‘membri ai galeriei’, au generat o altercație cu delegația echipei Rapid și l-au lovit pe antrenorul Tudor Costescu! Rușinos!

Reclamă 4 / 0/3

Sunt, cel mai probabil, aceiași indivizi care înjură nonstop la toate tipurile de competiții și care au ajuns inclusiv în atenția FRF, ca o rușine pentru Pitești! Noi, piteștenii, nu suntem așa!

L-am sunat imediat pe antrenorul Tudor Costescu, l-am întrebat în ce mod pot ajuta și mi-am cerut scuze, de o mie de ori, pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Îmi cer, de asemenea, scuze, în mod public, clubului Rapid București!

Situația este cu atât mai rușinoasă cu cât eu am fost cel care i-am rugat pe sportivii rapidiști să inversăm datele de joc”

Situația este cu atât mai rușinoasă cu cât eu am fost cel care, printr-o discuție cu Tudor Costescu, i-am rugat pe sportivii rapidiști să inversăm datele de joc, pentru că, în perioada 2-6 aprilie, când trebuia sa jucăm acasă cu Rapid, găzduim la Pitești Arena Campionatul European de Jiu-Jitsu.

Tudor Costescu și clubul Rapid au fost de acord imediat, antrenorul Rapidului felicitându-ne că aducem astfel de evenimente în orașul nostru. Un antrenor care aseară a plecat, cu sânge pe corp, din Pitești!

Îmi este greu să procesez de ce s-a întâmplat și consider că oamenii legii trebuie să trateze aceste situații cu toată seriozitatea și în cel mai drastic mod. Îmi propun să discut aplicat acest lucru cu reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei, astfel încât indivizii de aseară și alții ca ei să își suporte consecințele vandalismului lor, nu doar să braveze cu el!

„Indivizii respectivi fac de ruşine Piteştiul”

A susține nu înseamnă a fi huligan! A iubi o echipă nu presupune violență, grobianism și rușine publică!

Iar indivizii respectivi asta generează! Ei fac de rușine Piteștiul, spiritul unei comunități fair-play, conceptul de sport și pe fiecare dintre dumneavoastră, care iubiți acest oraș și echipele sale!

Reclamă

Piteștiul este un altfel de oraș și trebuie să demonstrăm asta zi de zi!”, a transmis Cristian Gentea, pe Facebook.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și