Închide meniul

Tony Parker, primul francez inclus în ‘Hall of Fame’-ul NBA: „Niciodată nu-mi imaginam aşa ceva!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 august 2023, 10:39

Tony Parker, primul francez inclus în Hall of Fame-ul NBA: „Niciodată nu-mi imaginam aşa ceva!

Tony Parker, primul francez inclus în 'Hall of Fame'-ul NBA

Tony Parker / Profimediaimages

Tony Parker, cvadruplu campion al NBA şi primul francez inclus în „Hall of Fame”, va fi inclus oficial în Galeria Gloriilor baschetului profesionist nord-american, sâmbătă la Springfield, alături de antrenorul său de la San Antonio Spurs, Gregg Popovich, relatează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De la prima serie din anul 1959, 197 de foşti jucători, dar şi jucătoare, antrenori, echipe, arbitri, conducători de cluburi şi alţi contributori, proveniţi din liga nord-americană sau din alte părţi, au fost incluşi în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, instanţa tutelară a Galeriei Gloriilor baschetului.

Tony Parker, primul francez inclus în ‘Hall of Fame’-ul NBA

Un moment solemn este rezervat în onoarea legendelor baschetului, de la Michael Jordan la Kareem Abdul-Jabbar, trecând apoi pe la Bill Russell sau Kobe Bryant, distins post-mortem în 2021.

Chiar în visele mele cele mai nebune, niciodată nu-mi imaginam să intru în Hall of Fame„, a declarat Tony Parker într-un interviu acordat presei, cu câteva zile înainte de ceremonie, potrivit agerpres.ro.

La vremea aceea, nu erau coordonatori de joc europeni care să reuşească în NBA„, a rememorat Parker, devenit de patru ori campion al NBA cu San Antonio Spurs (2003, 2005, 2007 şi 2014) şi primul european MVP al unei finale în 2007.

Reclamă

Iar acum iată-mă în Hall of Fame, este incredibil, imi vine greu să realizez„, a mai spus jucătorul de 41 de ani, primul francez care primeşte această onoare.

De la Spurs, Becky Hamon, fostă jucătoare în liga feminină profesionistă WNBA şi secund al antrenorului Popovich la San Antonio în perioada 2014-2021, va fi şi ea inclusă sâmbătă în „Hall of Fame”.

Dirk Nowitzki, Pau Gasol şi Tony Parker, în Hall of Fame

Şi Dirk Nowitzki, Pau Gasol şi Tony Parker au intrat în Hall of Fame, onoarea supremă rezervată celor mai buni dintre cei mai buni, care ilustrează locul impunător ocupat de baschetul european în NBA de două decenii.

Reclamă 4 / 0/3

Aceşti trei baschetbalisti sunt printre cei mai buni din istoria Bătrânului Continent şi sunt primii dintre ţările lor care intră în Hall of Fame, alături de legende precum Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar şi Kobe Bryant.

Alte personalităţi care vor intra în Hall of Fame sunt Gregg Popovich, de cinci ori campion cu San Antonio şi cel mai de succes antrenor din NBA, precum şi Becky Hamon, care a fost asistenta acestuia din urmă din 2014 până în 2021, devenind pentru scurt timp interimar. şi prima femeie antrenoare principală a unei echipe profesioniste masculine.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și