Închide meniul
Foto

Tragedie la un raliu din Câmpulung Muscel! Un spectator implicat într-un accident teribil a murit!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 21 octombrie 2023, 17:45 / Actualizat: 21 octombrie 2023, 19:38

Tragedie la un raliu din Câmpulung Muscel! Un spectator implicat într-un accident teribil a murit!

Tragedie la un raliu din Câmpulung Muscel! Un spectator implicat într-un accident teribil a murit!

Imagini cu accidentul cumplit / AntenaSport

Tragedie la un raliu din Câmpulung Muscel! Un spectator implicat într-un accident teribil a decedat. Anterior, au apărut informaţii că el urma să fie transportat de urgenţă cu un elicopter în Capitală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Accidentul în care a fost implicat şi un spectator a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, în a treia manşă de antrenamente a ultimei etape din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, desfăşurată la Câmpulung, pe traseul Lereşti-Voina. Potrivit FRAS, spectatorul se afla într-o zonă interzisă publicului, relatează news.ro.

Accident teribil la un raliu din Câmpulung Muscel!

UPDATE 19:35 Spectatorul decedat în accidentul de la raliul din Câmpulung Muscel urma să fie operat

Din păcate sportul care ne aduce atât de multe bucurii ne aduce şi momente nefericite. Am stat alături de cei de la ambulanţă, de la SMURD. Era pregătită sala de operaţii la spitalul Floreasca, dar din nefericire spectatorul a decedat”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Automobilism, Norris Măgeanu.

Poliţia judeţeană Argeş anunţa că bărbatul accidentat în timpul cursei automobilistice are 35 de ani şi este din Lereşti. Primele verificări făcute de către poliţişti arată că pilotul autovehiculului „ar fi ratat un viraj, pătrunzând pe un drum forestier adiacent traseului de concurs”.

Reclamă

„Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc şi luarea măsurilor legale care se impun. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit un dosar penal conform art. 196 din Codul Penal”, precizează oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Spectatorul implicat în incidentul de la ultima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, desfăşurată la Câmpulung, fusese iniţial stabilizat de personalul medical de la Spitalul Municipal Câmpulung şi urma să fie transferat la un spital din Capitală cu un elicopter SMURD. Din păcate, rănile i-au fost fatale bărbatului.

Informaţiile iniţiale despre acest accident teribil

Într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu nr. 83, a frânat târziu şi maşina a intrat într-o zonă interzisă publicului. Bolidul s-a oprit într-o maşină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care nu a respectat indicaţiile de securitate şi a rămas totuşi în zonă.

Reclamă 4 / 0/3

Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transferat de urgenţă la Spitalul Municipal Câmpulung. Din primele informaţii, victima suferise mai multe fracturi şi urma să fie operată de urgenţă.

Frații Maior sunt noii campioni europeni de juniori la raliuri. Performanță istorică pentru România

Frații Maior sunt noii campioni europeni de juniori la raliuri. Norbert Maior și Francesca Maior au câștigat titlul european de juniori la raliuri, după ce au terminat pe prima poziție în etapa finală, care a avut loc în Ungaria.

Originari din Brașov, dar stabiliți în Cluj, acolo unde reprezintă Napoca Rally Academy, aceștia bifează a doua mare performanță pentru automobilismul sportiv românesc după cea reușită de Simone Tempestini, în 2016, când acesta a devenit campion mondial, tot la juniori.

Pentru a fi siguri că vor câștiga titlul, cei doi erau obligați să câștige etapa din Ungaria în fața rivalilor din Italia și Norvegia. Pe un Peugeot 208 Rally4, frații Maior au dominat autoritar competiția rezervată juniorilor, unde au preluat conducerea încă de pe a doua probă specială și nu au mai cedat locul 1 până la finalul etapei.

La finalul celor 12 probe, dintre care a câștigat 5, și 180 de kilometri, echipajul românesc a avut un avantaj final de 7,1 secunde în fața ocupanților poziției secunde, italienii Roberto Dapra și Luca Guglielmetti. Podiumul etapei din Ungaria a fost completat de slovenii Mark Skulj și Matej Car.

Frații Maior sunt noii campioni europeni de juniori la raliuri

„Pot spune că trăim un vis. La începutul anului nici nu îndrăzneam să sperăm că vom ajunge în această postură, de a scrie o pagină frumoaseă pentru motorsportul românesc. Împreună cu Francesca și echipa noastră am făcut multe sacrificii de-a lungul sezonului, iar pe această cale le mulțumesc tuturor celor care au contribuit și ne-au susținut în acest vis. Suntem onorați că am dus steagul României pe cea mai înaltă treaptă a Campionatului European”, a spus Norbert Maior, care a fost încurajat de sute de fani români pe probele de pe asfaltul din țara vecină.

După șase runde care au avut loc în Polonia, Letonia, Suedia, Italia, Cehia și Ungaria, Norbert Maior a strâns 117 puncte, în timp ce următorul clasat în topul final al juniorilor din Europa, italianul Dapra, a ajuns la 113 puncte.

Reclamă

Norbert și Francesca formează un echipaj la raliuri încă din sezonul 2018, atunci când au debutat spectaculos, iar un an mai târziu au devenit campionii României la juniori. Ulterior, au devenit campioni la 2 Roți Motrice în 2020, 2022 și 2023, dar au fost și pe 3 la general în 2020, în condițiile în care pilotează o mașină net inferioară față de ceilalți din topul clasamentului. În acest moment, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2023 pe plan intern, cei doi se află pe 3 la general, tot conducând un model Peugeot 208 Rally4.

 

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și