Închide meniul

Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv

Dan Roșu Publicat: 23 aprilie 2024, 20:30

Reclamă
Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv

Mark Williams - Si Jiahui 9-10

Mark Williams - Si Jiahui 9-10 - Profimedia Images

Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Mark Williams a fost eliminat de la Campionatul Mondial de snooker de Si Jiahui. Chinezul de 21 de ani s-a impus în decisiv, la capătul celui mai echilibrat meci din primul tur de la Crucible.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Triplul campion mondial, venit după un turneu uriaş la Tour Championship, a condus cu 5-4 după prima sesiune, dar chinezul a revenit marţi şi a ajuns repede la 8-5 şi apoi la 9-7. A venit apoi rândul galezului de 49 de ani să revină, acesta trimiţând meciul în decisiv.

Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker

Acolo, după mai multe lovituri excelente de siguranţă de fiecare parte, cel poreclit „The Welsh Potting Machine” a fost primul care a riscat şi a ratat o bilă roşie la buzunarul de mijloc. Si Jiajui a venit la masă şi, cu ajutorul unui break de 77 de puncte a obţinut calificarea în runda a doua.

În turul secund, Si Jiahui va întâlni un alt galez, pe Jak Jones, cel care a trecut în runda inaugurală de Zhang Anda, cu 10-4. Si Jiahui a disputat până acum 5 meciuri pe tabloul principal de la Crucible, după semifinala din 2023. El a învins nume mari, precum Shaun Murphy, Robert Milkins, Anthony McGill.

Mark Williams este al treilea nume mare care părăseşte Campionatul Mondial de snooker încă din primul tur. Campionul en-titre, Luca Brecel, şi finalistul din 2023, Mark Selby, au fost şi ei învinşi deja în prima rundă. Alţi trei capi de serie au fost de asemenea eliminaţi, Gary Wilson, Ali Carter şi Zhang Anda.

Reclamă

Mark Williams venea după un turneu senzaţional

Pentru Williams, eliminarea de la Sheffield poate fi una surprinzătoare şi dacă ţinem cont de forma pe care o arătase la Tour Championship, acolo unde a învins cei mai buni 3 jucători ai lumii, 10-4 cu Judd Trump, 10-5 cu Mark Allen şi 10-5 cu Ronnie O`Sullivan.

Ronnie O`Sullivan a avut numai cuvinte uriaşe pentru Mark Williams. Galezul l-a învins pe Ronnie în finala Tour Championship, cu un sever 10-5, după ce a câştigat ultimele şapte frame-uri ale partidei.

„A fost cel mai constant jucător în ultimii 5 ani. Felul în care lovește bila, foarte rar îl vezi să facă un meci slab. Felul în care a jucat în această săptămână și în această seară, e atât de talentat. E mai bun ca niciodată.

Reclamă 4 / 0/3

Pare atât de puternic. Am încercat, am dat totul pentru a rămâne în meci, dar e atât de consistent și puternic. Îl poți învinge într-o sesiune, dar dacă nu îți menții snookerul la un nivel ridicat te va mânca de viu. Am crezut că am fost destul de bun să câștig 5 frame-uri.

Dacă și-ar dedica viața snookerului ar fi numărul 1 în lume, dar nu face asta. Îi place să joace golf, să se relaxeze, să se bucure de viață. Nu se descurcă rău pentru cineva care se joacă de-a sportul. A meritat să câștige, e probabil cel mai talentat jucător pe care l-am văzut”, a spus englezul, citat de eurosport.ro.

După eliminarea prematură de la Campionatul Mondial de snooker 2024, Mark Williams rămâne cu cele trei titluri adjudecate în 2000, 2003 şi 2018.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată Vezi toate știrile
Citește și