Închide meniul

Gabriela Szabo deplânge soarta atletismului românesc: „Ne ducem doar să participăm”! Ce a spus despre Jocurile Olimpice

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 20 martie 2024, 19:00

Gabriela Szabo deplânge soarta atletismului românesc: „Ne ducem doar să participăm! Ce a spus despre Jocurile Olimpice

Gabriela Szabo deplânge soarta atletismului românesc: "Ne ducem doar să participăm"

Gabriela Szabo / AntenaSport

Gabriela Szabo deplânge soarta atletismului românesc. Medaliată cu aur la 5.000 de metri şi cu bronz la 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de la Sydney, Gabriela Szabo a comentat rezultatele recente ale atletelor noastre la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabriela Szabo le-a transmis sportivilor noştri încurajări şi speră ca România să aibă cât mai mulţi participanţi la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Gabriela Szabo deplânge soarta atletismului românesc: „Ne ducem doar să participăm”

Îmi doresc să văd cât mai mulţi sportivi în Team Romania. Pentru că România are nevoie de eroi, de sportivi curajoşi, care să ne aducă multe bucurii cu rezultatele lor.

Cu cât vom avea mai mulţi sportivi în Team Romania, cu atât şansele României la medalii vor fi mai mari.

(n.r.: Cum a fost să fiţi erou pentru România?) Nu mă consider un erou, mă consider un om care a pus foarte multă pasiune, care şi-a făcut meseria cu foarte mare responsabilitate.

Reclamă

Acolo, unde eu am concurat, nu era numele meu, ci numele România.

„Sunt foarte multe medalii pe care le-am câştigat pentru istoria sportului românesc”

Am câştigat 23 de medalii la Campionatele Europene, Mondiale, Olimpice. Sunt foarte multe medalii pe care le-am câştigat pentru istoria sportului românesc. Pentru mine toate sunt importante, vorba Elisabetei Lipă: ‘Atunci când câştigi o medalie de aur la o competiţie importantă, s-ar putea să fie o întâmplare. Atunci când câştigi de fiecare dată, putem să spunem cu adevărat că este o performanţă’.

(n.r.: despre o medalie la atletism) Nu aş vrea să fiu critică astăzi, într-o zi aşa de minunată aici, la Fundaţie, dar aţi văzut ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial de acum câteva săptămâni, când am participat cu 4 sportivi. Ce să spun, e trist, pentru mine, ca atletă, ca sportivă, ca om care a lucrat în sport, să văd că ne ducem doar să participăm.

Reclamă 4 / 0/3

Important e să participăm sau important e să câştigăm medalii? Las un semn de întrebare, fiecare dintre noi să cugetăm şi să ne punem întrebarea, ce e mai important, să participăm sau să câştigăm medalii atunci când participăm pentru România.

Acum punem sportivii şi ne rugăm la Dumnezeu să avem noroc”

(În 2000 cum era?) Atunci se punea numele fiecărui sportiv în parte, se punea semnul întrebării şi aşteptam să se pună culoarea medaliei. Acum punem sportivii şi ne rugăm la Dumnezeu să avem noroc.

(De la cine credeţi că va veni surpriza la Jocurile Olimpice? Să fie Popovici) Haideţi să tragem linie. În primul rând, să îi încurajăm. În faţa lor este o competiţie foarte importantă. Haideţi să îi încurajăm, nu să îi dezamăgim. Este foarte uşor să fim comentatori pe margine şi să nu le dăm încrederea noastră. Eu dau toată încrederea mea tuturor sportivilor din delegaţia României pentru Jocurile Olimpice.

Le doresc succes celor care sunt încă în calificări şi îşi doresc să se califice. Important e ca ei să îşi dorească cu adevărat să fie cei mai buni din lume”, a declarat Gabriela Szabo.

Medaliată cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, Gabriela Szabo a luat şi argintul la Jocurile Olimpice de la Atlanta, la 1.500 de metri. Szabo are în palmares numeroase titluri mondiale şi europene.

Alina Rotaru Kottman, locul 8, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Mondiale indoor

Alina Rotaru Kottman a obţinut locul 8, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Mondiale indoor. Rotaru a reuşit cea mai bună săritură din prima încercare – 6.46 metri, celelalte reuşite măsurând 6.33 metri, 6.43 şi 6.45.

Diana Ion şi Andreea Taloş s-au clasat pe locurile 9 (13.73 metri), respectiv 10 (13.65), în finală la triplusalt.

Reclamă

Anterior, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul 10 în finală la săritura în înălţime, Andrea Miklos a fost pe 7 la 400 metri (51.83 secunde), iar Claudia Bobocea şi Petronela Simiuc-Burr nu au trecut de serii la 1.500 metri.

A fost cea de a 19-a ediţie a CM de sală, iar în Scoţia au fost prezenţi peste 650 de sportivi din 130 de ţări, care au concurat în 26 probe (13 feminin, 13 masculin).

La ediţia CM de sală din 2022 (Belgrad), România a deplasat 11 sportivi, iar cea mai bună clasare a fost obţinută la 1.500 metri, de Claudia Bobocea – locul 9. Opt ani au trecut de când România a câştigat medalii la CM de sală, în 2016, prin Andrei Gag (argint la aruncarea greutăţii) şi ştafeta feminină 4×400 m (bronz).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și