Închide meniul
Foto

De câţi bani mai are nevoie Mihai Neşu pentru a-şi finaliza proiectul de suflet din România: „Am depăşit cu mult bugetul!”

Publicat: 2 iulie 2024, 16:59

Reclamă
De câţi bani mai are nevoie Mihai Neşu pentru a-şi finaliza proiectul de suflet din România: „Am depăşit cu mult bugetul!”

De câţi bani mai are nevoie Mihai Neşu pentru a-şi finaliza proiectul de suflet din România

Mihai Neşu, interviu în scaun cu rotile / Antena Sport

Au apărut detalii despre câţi bani mai are nevoie Mihai Neşu pentru a-şi finaliza proiectul de suflet din România. Fostul internaţional român a sărit în ajutorul copiilor care au cea mai mare nevoie. Lucrările la Complexului de recuperare Sfântul Nectarie din Oradea, adresat persoanelor cu dizabilităţi neuromotorii, urmează să fie inaugurat în acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mihai Neşu a dezvăluit că a fost ajutat de foştii coechipieri de la Steaua şi de la naţionala României. „În ultima perioadă ne-au ajutat foarte mult oamenii simpli, cărora le sunt foarte recunoscător„, a precizat Neşu.

De câţi bani mai are nevoie Mihai Neşu pentru a-şi finaliza proiectul de suflet din România

Sute de copii ar urma să fie trataţi, în fiecare zi, în centrul de recuperare al lui Mihai Neşu. De un milion de euro mai are nevoie fostul fotbalist al Stelei.

Mai avem câteva luni de muncă. Clădirea centrului de recuperare și cea pentru cazare sunt gata. Am început să pregătim actele pentru autorizație. Acum o să vedem, în funcție de cât de repede obținem actele și reușim să mobilăm, vom deschide. Un termen optimist ar fi 20 august, nu mai devreme. De la acea dată, oricând, început de septembrie, sfârșit de septembrie. Sper ca până în octombrie, cel târziu, să îi dăm drumul.

(Câți copii ar putea fi tratați aici?) După calculele noastre, cam 30-40 de copii pe oră, în funcție de ce terapii vor face și de durata lor. Dar cam acesta va fi fluxul. Bineînțeles, după ce vom termina și zona de terapie cu cai, zona de terapie horticolă și cea senzorială.

Reclamă
Reclamă 4

S-ar putea să reușim să terminăm cu un milion de euro. Să fie gata și clădirea a cincea, zona de echitație, ferma și locul de joacă pentru copii. Sper să ne încadrăm în această sumă pentru că am depășit cu mult bugetul față de ce credeam noi la început.

Ajutorul principal e prin campanie de SMS. Cine trimite cuvântul „Cred” la 8844 donează 2 euro lunar și prin această campanie am reușit să strângem peste 3 milioane de euro, care reprezintă peste 60% din banii strânși, dacă nu și mai mult. În rest, donații de la firme. De la oameni de fotbal nu mai știu, poate doar dacă au donat anonim„, a declarat Mihai Neşu pentru gsp.ro.

Mihăiţă Neşu a împlinit, în luna februarie, 41 de ani. El primeşte o pensie infimă, de 100 de euro, din partea statului român. La aceasta se adaugă o pensie de însoţitor în valoare de 300 de euro. De asemenea, Mihăiţă Neşu mai primeşte o pensie de 3000 de euro de la statul olandez.

Reclamă

Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ

Mihai Neşu a găsit puterea să vină cu dezvăluiri dureroase, la 13 ani după divorţ. Fostul internaţional român a trecut prin clipe teribile după accidentul suferit la un antrenament al lui Utrecht. A suferit o accidentare gravă care a fost la un pas să îi fie fatală, iar la scurt timp distanţă s-a despărţit şi de soţia lui.

Cumplitul accident pe care l-a suferit, pe 10 mai 2011, i-a schimbat total viaţa lui Neşu. Acesta a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale şi a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Au fost momente de coşmar pentru fostul fundaş al FCSB-ului. Mihai Neşu şi Maria s-au despărţit la scurt timp după cumplitul accident din 2011. (VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO CU FOSTA SOŢIE A LUI NEŞU).

Ea a fost alături de mine la spital, nu s-a întâmplat aşa cum s-a scris în ziar. Şi eu poate am greşit, trebuia poate să o apăr la început. Atunci nu mai escaladau atâtea ştiri. Relaţia noastră s-a stricat, sau a ‘murit’, pur şi simplu din cauza greutăţii noastre de a face faţă accidentului. Eu am depus şi actele de divorţ!

(Cât de greu ţi-a fost să iei această decizie?) Nu a fost uşor, dar aşa am simţit atunci. Aşa am gândit că e soluţia cea mai bună pentru amândoi. Mie îmi este greu să împovărez oamenii din jurul meu cu accidentul meu. Poate şi asta a fost un lucru hotărâtor în decizia de atunci. Nu am mai povestit la nimeni despre această problemă. Sper ca şi Maria, dacă se uită, să mă ierte… şi familia ei, pentru felul cum am gestionat eu atunci situaţia. Atât am putut noi gestiona atunci situaţia„, a declarat Mihai Neşu pentru antenastars.ro.

Mihai Neşu a ajuns la FCSB (n.r echipa se numea Steaua la vremea respectivă) în anul 2001. El a evoluat la formaţia roş-albastră până în 2008, atunci când s-a transferat în Olanda, la Utrecht. Fostul fundaş stângă, poreclit Bichonul, a făcut parte din echipa lui Cosmin Olăroiu care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 2005/06. În primul său sezon la Utrecht, el a fost desemnat cel mai bun fundaş stânga din Eredivisie.

Mihai Neşu, care are 8 selecţii la echipa naţională a României, are 111 meciuri la FCSB şi 104 meciuri la Utrecht.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:55

FCSB – Corvinul 0-0. Start în Supercupa României. Ştefănescu debutează oficial la campioana României

19:42

„Este unic, a scris istorie!” Kylian Mbappe, cuvinte uriaşe despre Cristiano Ronaldo înainte de Portugalia – Franţa

19:12

Marius Ştefănescu, titular în primul meci oficial la FCSB! Ce jucător îndeplineşte regula U21, în Supercupă

19:10

Ce au putut găsi jandarmii când au controlat unul dintre autocarele suporterilor Corvinului, înaintea Supercupei cu FCSB

18:21

Al şaptelea transfer al verii la CFR Cluj! Dan Petrescu şi-a „betonat” atacul pentru noul sezon

18:21

Mihai Rotaru, anunţ de ultimă oră despre Alex Mitriţă şi Andrei Ivan: „E posibil să plece!”

1 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 4 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 5 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 6 FotoEa e românca ce este căsătorită cu un star din naţionala Olandei. Doina este de o frumuseţe uimitoare
Citește și