Închide meniul

„A fost ‘Domnul Fotbal’!” Michel Platini şi Bayern Munchen, mesaje copleşitoare după moartea lui Franz Beckenbauer

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 ianuarie 2024, 20:56

„A fost Domnul Fotbal! Michel Platini şi Bayern Munchen, mesaje copleşitoare după moartea lui Franz Beckenbauer

Michel Platini şi Bayern Munchen, mesaje copleşitoare după moartea lui Franz Beckenbauer

Profimedia

Michel Platini, fostul mare jucător francez, şi Bayern Munchen, clubul la care Franz Beckenbauer a scris istorie, au transmis mesaje copleşitoare după moartea marelui fotbalist. Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul mare fotbalist francez şi fost preşedinte al UEFA, Michel Platini, a afirmat că este mândru că a fost prieten cu Franz Beckenbauer, cel a fost „Domnul Fotbal” în Germania.

Michel Platini şi Bayern Munchen, mesaje copleşitoare după moartea lui Franz Beckenbauer

Am primit o lovitură în cap pentru că el a fost „Kaiserul” şi cu Franz am petrecut mulţi, mulţi ani (…) Am făcut un drum lung împreună. Ştiam că este foarte, foarte bolnav pentru că Karl-Heinz Rummenigge mi-a spus. Iar acum a murit. A fost domnul Fotbal în Germania. El a făcut fotbalul german, a făcut istoria fotbalului german. (…) A fost o persoană excepţională şi am fost mândru să îi fiu prieten”, a afirmat Platini pentru RMC, scrie news.ro.

Selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann, a afirmat pentru presa germană: „Franz Beckenbauer a fost cel mai bun fotbalist din istoria Germaniei. Interpretarea sa a rolului de libero a schimbat jocul, acest rol şi prietenia sa cu mingea au făcut din el un om liber. Ca fotbalist şi ca antrenor, a fost sublim, a fost deasupra tuturor„.

Şi oficialii de la Bayern Munchen au transmis mesaje copleşitoare.

Reclamă

Campioana mondială a recordurilor din Germania este în doliu după moartea lui Franz Beckenbauer, unicul Kaiser, fără de care FC Bayern nu ar fi devenit niciodată clubul care este astăzi. Beckenbauer a murit ieri, duminică, la vârsta de 78 de ani, înconjurat de familia sa, la Salzburg. FC Bayern este în doliu alături de familia, prietenii săi, în primul rând de soţia sa Heidi şi de copiii săi Thomas, Michael, Joel Maximilian şi Francesca Antonie„, a scris Bayern Munchen.

Nu există cuvinte pentru a exprima cât de mare este durerea noastră şi golul pe care Franz Beckenbauer îl lasă în urmă. Ca jucător, a adus pe teren un sentiment de efort, eleganţă şi magie. Franz Beckenbauer a adus farmecul. Chiar şi după cariera sa de jucător, a lăsat o amprentă de neşters asupra FC Bayern şi asupra fotbalului, iar moştenirea sa nu poate fi măsurată în titluri. Familia FC Bayern îi este veşnic recunoscătoare, iar eu personal deplâng pierderea unui prieten„, a declarat Herbert Hainer, preşedintele FC Bayern.

Cine a fost Franz Beckenbauer, legenda Germaniei care a murit la 78 de ani

Cine a fost Franz Beckenbauer, legenda Germaniei care a murit la 78 de ani. Fostul mare fotbalist german, care a ocupat poziția de vice-președinte al FIFA, a avut o carieră de-a dreptul stelară.

Reclamă 4 / 0/3

Legenda celor de la Bayern Munchen, dar și a echipei naționale, s-a stins din viață pe data de 7 ianuarie, după ce a pierdut o luptă cu o boală necruțătoare. Anunțul a fost făcut de jurnaliștii de la bild.de, care au titrat: „Împăratul a murit”.

Cel care avea să devină unul dintre cei mai mari jucători, dar și antrenori, din istoria Germaniei s-a născut la data de 11 septembrie 1945, în orașul Munchen. A început fotbalul la grupele de juniori ale celor de la Bayern, iar mai apoi a urcat până în primul 11 al echipei mari.

La formația din Bavaria a jucat din 1964 până în 1977, timp în care a reușit să câștige o serie de trofee importante, dar și să câștige Cupa Mondială din 1974 și Campionatul European din 1972. Tot în perioada în care era legitimat la Bayern a câștigat 2 Baloane de Aur, în 1972 și 1976.

Alături de bavarezi a mai reușit să câștige 3 Cupe ale Campionilor Europeni, 4 titluri de campion al Germaniei, o Cupă a Cupelor, 4 Cupe ale Germaniei și o Cupă Intercontinentală.

A urmat apoi transferul la New York Cosmos, echipă pentru care a jucat, în primă fază, din 1977 până în 1980. Au urmat apoi 2 ani la Hamburg, după care a revenit la NY Cosmos, echipă de la care s-a retras în 1983. Cu formația americană a reușit să câștige 3 titluri de campion, în timp ce alături de Hamburg a câștigat un titlu de campion.

A urmat apoi o carieră de antrenor fabuloasă, în care a reușit să stabilească un record uluitor. Acesta a reușit să câștige Cupa Mondială și din postura de antrenor, dar și din cea de jucător, așa cum a fost menționat anterior. În calitate de tehnician, a ridicat trofeul alături de echipa națională a Germaniei în 1990. Acesta a devenit al doilea om din istorie care a reușit să câștige Cupa Mondială din aceste două poziții, primul fiind brazilianul Mario Zagallo.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
Vezi toate știrile
Citește și