Închide meniul

”Blood Diamond” Florian Ceafalău, despre cine are prima șansă la victorie în meciul dintre McGregor și Poirier

Florian Ceafalău Publicat: 23 ianuarie 2021, 10:34

”Blood Diamond” Florian Ceafalău, despre cine are prima șansă la victorie în meciul dintre McGregor și Poirier

Profimedia Images

McGregor vs Poirier

  • McGregor vs Poirier este duminică la 07:00
  • Toate fazele pot fi urmărite pe AS.ro

Meciul dintre McGregor și Poirier reprezintă o ecuație greu de descifrat la prima vedere. În realitate, lucrurile nu sunt chiar așa. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei doi s-au întâlnit și în 2014, când irlandezul a câștigat prin KO în 1 minut și 46 de secunde. Ambii au evoluat enorm de la acel meci. Conor a scris istorie și a devenit un om bogat, în timp ce Dustin a reușit să strângă un palmares impresionant de 10 victorii și doar 2 înfrângeri, învingând nume importante ca Pettis, Gaethje, Alvarez, Holloway sau Hooker.

Cine este favorit să câștige acest meci?

Lucrurile sunt destul de simple, dacă le luăm pe bucăți. Mai întâi, să comparăm abilitățile celor doi.

Reclamă

Striking ofensiv – evident avantaj pentru McGregor, unul dintre cei mai buni strikeri din MMA
Counter-striking – evident avantaj pentru McGregor, unul dintre cei mai buni luptători pe contră din MMA
One Punch KO – evident avantaj pentru McGregor, Poirier având în general KO-uri venite după mai multe lovituri.

Wrestling – egalitate. Irlandezul a avut cea mai bună replică pe partea de lupte în fața lui Khabib, din meciurile de titlu ale acestuia. Șansele ca unul dintre cei doi să îl domine pe celălalt prin wrestling sunt aproape zero.

Reclamă

Jiu Jitsu – egalitate. De asemenea un capitol subestimat al lui McGregor, iar Poirier nu este vreun maestru al solului. Dacă ar fi să avem un meci strict de jiu jitsu, aș paria pe Conor.

Rezistență – egalitate. Ambii sportivi sunt în stare să ducă 5 runde fără probleme. Lipsa de rezistență a lui Conor este un semi-mit. Într-adevăr, irlandezul are o mică scădere de ritm în runda a doua sau a treia, dar a demonstrat în meciul cu Diaz că poate duce 5 runde fără probleme. De asemenea, a dus aproape 4 runde fără mari probleme cu Khabib, când Gaethje și Poirier au picat fizic în runda a doua.

Așadar, pe partea de lupte și la sol cei doi se anulează reciproc, mai ales că ambii urmăresc, cu siguranță, să câștige meciul în picioare.

Reclamă 4 / 0/3
Cum poate câștiga Poirier?

La decizie, prin finalizare la sol sau prin KO. Să le luăm pe rând.

Decizie pentru Poirier? Foarte puțin probabil. Pentru a câștiga la decizie, Poirier trebuie să controleze meciul prin wrestling sau să fie mai bun pe striking decât McGregor cel puțin 3 din cele 5 reprize. Nu e imposibil, dar puțin probabil.

Finalizare la sol pentru Poirier? Slabe șanse. Daca lui Khabib i-a luat aproape 4 runde pentru a face acest lucru, cu siguranță că Dustin are șanse aproape zero pentru a-l duce la sol pe Conor și a-l finaliza acolo.

KO pentru Poirier? Slabe șanse. Având în vedere că americanul nu este un one punch KO artist, iar McGregor are o bărbie de granit, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mici.

Așadar, nu văd cum ar putea câștiga meciul Poirier. Nu are capacitatea să îl domine pe lupte sau la sol pe Conor, ofensiv nu văd cum ar putea să îi dea KO pentru că irlandezul este un luptător de contră excepțional, iar pe contră este greu să îl pună jos deoarece irlandezul are o bărbie excelentă.

Singura șansă este să câștige cumva 3 din cele 5 runde. Greu? Da. Imposibil? Nimic nu e imposibil. Însă pariez pe Conor în acest meci. E pur și simplu mai bun la toate capitolele decât Poirier.
 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
FIGHT • 4 feb., 18:13
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
FIGHT • 31 ian., 14:34
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea din Glory! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
Moment istoric în MMA! Prima femeie din Arabia Saudită care semnează cu o promoție puternică
Fight • 31 ian., 13:41
Moment istoric în MMA! Prima femeie din Arabia Saudită care semnează cu o promoție puternică
Gala de box Fight Nation este LIVE VIDEO în AntenaPLAY, duminică 28 ianuarie de la 22:00
Fight • 28 ian., 21:55
Gala de box Prestige Fight a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Show total în ring
Bomba începutului de an: ”Vrem să îl aducem pe Conor McGregor la următoarea gală Heroes MMA”
FIGHT • 15 ian., 16:12
Bomba începutului de an: ”Vrem să îl aducem pe Conor McGregor la următoarea gală Heroes MMA”