Închide meniul

EXCLUSIV | Benny Adegbuyi, despre următorul meci din GLORY, dar și ce luptători preferați de MMA are

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 27 februarie 2021, 15:38

EXCLUSIV | Benny Adegbuyi, despre următorul meci din GLORY, dar și ce luptători preferați de MMA are

Benny Adegbuyi se luptă cu uriaşul Laidouni

Facebook

Benny este unul dintre cei mai buni kickboxeri din lume. Acesta a avut un 2020 excelent, când a reușit să îl facă KO pe Badr Hari. De-a lungul carierei, Benny a luptat sau s-a antrenat cu mulți sportivi ce au ajuns să facă o carieră în MMA. Unul dintre ei este Rozenstruik, cel care a ajuns în topul categoriei grea în UFC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Luptătorul român a vorbit exclusiv pentru www.AS.ro și despre ce luptători preferați din MMA are, acolo unde un alt kickboxer, Adesanya, a ajuns un superstar.

Salut, Benny. Cum ai început anul? Ce aștepți de la 2021, după un 2020 excelent din punct de vedere sportiv.

Benny Adegbuyi: Salut. Am așteptări mari de la 2021, deși am trecut prin pandemie și nu am avut meciuri, am avut un 2020 foarte bun, sper ca acest an să fie și mai bun, să aduc centura acasă dacă este posibil.

Ce planuri au cei de la Glory cu tine? Este destul de mult suspans în cadrul diviziei grea, putem vedea orice meci între tine, Rico, Jamal și Badr.

Reclamă

Benny Adegbuyi: Nu știu ce urmează, aștept informații noi de la Glory, e posibil un meci cu Rico, e posibil cu Badr, e posibilă și revanșa cu Jamal. Evident aștept să văd ce vor cei de la Glory, să stabilească următorul eveniment. Eu câștigând cu Badr Hari mi-am câștigat dreptul de a lupta pentru centură dar știți cum e în promoțiile mari, nu ține de mine.

Week-end-ul acesta se bate Jairzinho Rozenstruik, un sportiv pe care l-ai întâlnit de 2 ori în carieră, prima dată acum 10 ani. Ce îți mai aduci aminte despre el? Ce calități avea?

Benny Adegbuyi: Primul lucru pe care mi-l aduc aminte despre el e că este foarte puternic, lovește foarte tare, e ca un butuc așa.

Reclamă 4 / 0/3

A fost primul și unul dintre puținii sportivi care te-au învins în carieră, ai rămas în relații bune cu el sau prima înfrângere nu se uită? 🙂

Benny Adegbuyi: Știți că porecla mea este Mister Gentleman. Normal, am rămas în relații ok. Ne-am mai întâlnit la diferite evenimente, din 2013, de la ultima luptă. E primul sportiv care m-a învins, eram foarte tânăr, aveam 5 victorii în Superkombat. Chiar dacă l-am prins în prima repriză și l-am amețit, e foarte puternic și a reușit să revină. Atunci eram lipsit de experiență dar pe urmă au trecut anii și mi-am luat revanșa. Îmi aduc aminte, evident, de prima înfrangere.

Știi că de la revanșa cu tine din 2013, de când l-ai învins, nu a mai pierdut niciun meci până anul trecut, când l-a învins Ngannou? A avut 22 de victorii la rând în kickboxing și MMA.

Benny Adegbuyi: Am văzut că a prins foarte bine în acest sport, e în top 5 la categoria grea, nu a pierdut de când a luptat cu mine până la meciul cu Ngannou, e de apreciat, e foarte puternic, s-a antrenat bine.

Știu că urmărești MMA-ul, care sunt sportivii tăi preferați?

Benny Adegbuyi: Da, urmăresc MMA. Am mai mulți sportivi preferați, sunt multe divizii spectaculoase. Printre sportivii preferați se află Khabib, îmi plac mult Adesanya, Usman, Jon jones, sunt mulți sportivi buni care ar face față și în kickboxing. De altfel Adesanya vine din kickboxing.

În martie avem revanșa dintre Miocic și Ngannou. Pe cine pariezi?

Reclamă

Benny Adegbuyi: E un meci greu, dar daca ar trebui să aleg pe cineva cred că experiența lui Miocic își va spune cuvântul și va face un antijoc bun, va încerca să ducă meciul la sol, asta dacă nu va exploda Ngannou în prima repriză și îl va face KO. E foarte greu dar cred că va câștiga Miocic.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! Vezi toate știrile
Citește și