Închide meniul

Turcii sunt și ei șocați de ce meci de box vor avea duminică: ”Parcă ar juca Sivasspor finala Ligii cu Barcelona”

Florian Ceafalău Publicat: 24 februarie 2021, 11:04

Turcii sunt și ei șocați de ce meci de box vor avea duminică: ”Parcă ar juca Sivasspor finala Ligii cu Barcelona”

Profimedia Images

Canelo vs Yildirim

  • Yildirim poate scrie istorie pentru Turcia
  • Aceștia nu au avut niciun campion mondial la box profesionist
  • Meciul are loc duminică dimineața

Turcia are o tradiție îndelungată în sporturile olimpice, la anumite probe, ca lupte sau haltere, acolo unde au 29, respectiv 8 titluri olimpice în toată istoria lor. La box însă, turcii nu au reușit să ia decât 5 medalii în toată istoria lor, 2 de argint și 3 de bronz. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La profesioniști, turcii nu au avut niciun campion mondial. Ba, mai mult, nu au avut niciun meci cu titlul mondial pe masă. Cel mai aproape a fost Selcuk Aydin, care în 2012 a boxat pentru centura WBC interimară, însă a fost învins de Robert Guerrero. 

Avni Yildirim poate scrie istorie

Yildirim are șansa de a câștiga 3 titluri în meciul de duminică dimineața, centurile WBC, WBA și titlul The Ring. Bine, șansa lui este destul de mică, tinde chiar spre zero. De altfel, Canelo, adversarul său, unul dintre cei mai buni boxeri de pe planetă, are o cotă de 1,02 pentru a câștiga meciul, în timp de Yildirim are o cotă de 15!

Reclamă

Nici turcii nu prea cred în șansele lui Yildirim, speră doar la o minune. Cotidianul turc Fanatik a publicat un amplu material cu Yildirim, în care acesta spune că vrea să șocheze planeta. Șansele lui sunt însă minime. 

”E ca și cum Sivasspor ar juca finala Ligii cu Barcelona”

Promotorul său, Ahmet Oner, a declarat că meciul dintre cei doi este echivalentul unui meci dintre Sivasspor și Barcelona, în finala Champions League:

Reclamă

”E o luptă specială. Nu am văzut așa ceva în viața mea, e ca și când Sivasspor ar juca finala Ligii Campionilor cu Barcelona. Pentru Avni, în acest meci e ca și când îl are în față pe Messi, sau Ronaldo. În toată istoria Turciei nu a avut nimeni o astfel de șansă uriașă”, a spus Oner pentru presa din Turcia.

Poreclit ”Mr. Robot”, Yildirim 21 de victorii și 2 înfrângeri în palmares, ambele cu sportivi foarte buni, Chris Eubank Jr, și Anthony Dirrell. Acesta a obținut poziția de challenger obligatoriu pentru centura WBC a lui Canelo, dar acesta se gândește deja la viitor, având următorul meci stabilit pentru la vară, în fața lui Billy Joe Saunders.

Confruntarea dintre Canelo și Yildirim va fi duminică dimineața, la Miami.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:29 LIVE VIDEOBenfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Gil Vicente – Famalicao se joacă ACUM 17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Pe același subiect
Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei
Fotbal extern • 18 mart., 21:19
Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei! Anunţul echipei după ce jucătorii au fost atacaţi de fanii lui Trabzonspor
Marius Şumudică ştie cum o va salva pe Gaziantep de la retrogradare
Fotbal extern • 16 feb., 10:19
Marius Şumudică ştie cum o va salva pe Gaziantep de la retrogradare! Calculele făcute de antrenorul român
Anamaria Prodan, învăţată de iubitul Ronald Gavril să lovească cu pumnul: "Viața începe acolo unde se termină frica!"
Extra • 6 feb., 17:35
Anamaria Prodan, învăţată de iubitul Ronald Gavril să lovească cu pumnul: „Viața începe acolo unde se termină frica!”
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
FIGHT • 4 feb., 18:13
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
FIGHT • 31 ian., 14:34
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea din Glory! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei