Închide meniul

Carlos Sainz şi-a setat obiectivul înainte de despărţirea de Ferrari: “Vom încerca“

Alexandra Costea Publicat: 3 octombrie 2024, 12:41 / Actualizat: 3 octombrie 2024, 14:39

Reclamă
Carlos Sainz şi-a setat obiectivul înainte de despărţirea de Ferrari: “Vom încerca“

Carlos Sainz şi-a setat obiectivul înainte de despărţirea de Ferrari

'Carlos Sainz, în timpul unui interviu - Profimedia Images

Carlos Sainz şi-a setat obiectivul înainte de despărţirea de Ferrari. Pilotul în vârstă de 30 de ani se va despărţi la finalul acestui sezon de Scuderia Ferrari. Din 2025, acesta va evolua în Formula 1 cu Williams. Înainte de a părăsi echipa cu care a obţinut prima sa victorie din carieră, spaniolul şi-a setat obiectivul pentru ultimele curse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Sainz Jr. s-a alăturat echipei Ferrari la începutul sezonului 2021, reuşind să obţină alături de italieni 3 victorii. Până acum, spaniolul a reuşit să obţină 5 pole position, 4 cele mai rapide tururi şi 23 de podiumuri. Acesta şi-a început cariera în Formula 1 în 2015, atunci când a participat la Marele Premiu al Australiei.

Carlos Sainz şi-a setat obiectivul înaite de despărţirea de Ferrari

Chiar dacă mai sunt încă şase curse până la finalul sezonului 2024, Carlos Sainz a stabilit care este ultimul lucru pe care vrea să-l facă înainte de a se despărţi de Ferrari. Spaniolul este pe cât se poate de hotărât să mai câştige o cursă cu echipa lui Frederic Vasseur.

„Evident că este în fruntea listei mele să încerc să câștig măcar o dată cu Ferrari înainte de a pleca”, a precizat spaniolul în vârstă de 30 de ani, potrivit formula1.com.

După ce a fost operat de apendicită şi a ratat o cursă, spaniolul a avut o revenire spectaculoasă. A obţinut victoria Marelui Premiu din Australia. Astfel, acesta a marcat cea de-a treia victorie din carieră după Silverstone 2022 şi Singapore 2023. În 2023, Carlos Sainz a fost singurul pilot în afara celor de la Red Bull care a reuşit să câştige o cursă.

Reclamă
Reclamă

„Este în capul meu, nu pentru că voi pleca la sfârșitul anului cu Ferrari, ci pentru că încerc mereu să câștig fiecare cursă la care merg. Să vedem. În același timp, a mai rămas o treime din sezon. De fapt, este destul de mult când te gândești la asta și mai sunt trei sprinturi, o mulțime de sezon rămase până la capăt, așa că hai să mergem cursă cu cursă”, a mai spus pilotul care din 2025 va concura pentru Williams.

Sainz crede că Ferrari mai are şanse la câştig

Cu toate că anul acesta Ferrari a înregistrat o serie de urcuşuri şi coborâşuri în ceea ce priveşte performanţa, Sainz consideră că se mai pot obţine victorii. În prezent, Ferrari se clasează pe locul 3 în clasamentul constructorilor, cu 441 de puncte. Pe locul doi se află cei de la Red Bull, cu 475 de puncte. Primul loc este ocupat de McLaren cu 516 puncte.

„Vom încerca. Cred că trebuie să progresăm și pe alte tipuri de circuite precum Brazilia, Austin, Qatar și Abu Dhabi, care sunt circuite mai normale. Dacă arătăm progrese acolo, cred că am putea avea o șansă. Dacă pe acele circuite suntem încă în urmă, așa cum am fost în locuri precum Spa sau Ungaria, înseamnă că avem mult de lucru”, a mai spus Carlos Sainz.

Reclamă

Carlos Sainz se află pe locul 5 în clasamentul piloţilor cu 190 de puncte. Colegul său de la Ferrari, Charles Leclerc, ocupă poziţia a 3-a, cu un total de 245 de puncte. În 2024, Scuderia Ferrari a obţinut trei citorii, în Australia (Carlor Sainz), Monaco şi Italia – Monza (Charles Leclerc).

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:54

Schimbarea pregătită de Gigi Becali în primul 11 al FCSB-ului, pentru meciul cu PAOK! Cine e OUT din echipa de start

14:48

Ce performanţă: Luca Preda va evolua la Turneul Campionilor pentru juniori

14:41

Ce urmează pentru Simona Halep, după eşecul fără drept de apel cu Anna Blinkova! Decizia luată de fostul lider WTA

14:09

Andrea Compagno, sfat pentru FCSB înaintea meciului cu PAOK! În ce relații a rămas cu roș-albaștrii: „Nu vrea să pară că plâng!”

14:04

Dinamo vrea să vândă toate biletele de la derby-ul cu FCSB , de pe Arena Naţională. „Suntem încrezători că putem”

13:33

Simona Halep a suferit la Hong Kong una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei! De când nu a mai păţit „Simo” aşa ceva

1 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 2 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?” 6 UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!”
Citește și