Închide meniul
Foto

CM 2022 | Jucătorii Uruguayului au sărit la gâtul arbitrului în prelungirile meciului cu Ghana! Scandal uriaș la Cupa Mondială

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 decembrie 2022, 20:25

CM 2022 | Jucătorii Uruguayului au sărit la gâtul arbitrului în prelungirile meciului cu Ghana! Scandal uriaș la Cupa Mondială

Jucătorii Uruguayului au sărit la gâtul arbitrului în prelungirile meciului cu Ghana

Jucătorii de la Uruguay protestează / Profimedia

Jucătorii Uruguayului au sărit la gâtul arbitrului în prelungirile meciului cu Ghana, din ultima etapă a grupei H de la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uruguay a părăsit CM 2022 în ciuda victoriei cu Ghana, scor 2-0. Sud-americanii au fost eliminați după ce Coreea de Sud a învins-o pe Portugalia, 2-1. Asiaticii, cu golaveraj superior, au terminat pe locul secund, în detrimentul Uruguayului.

CM 2022 | Jucătorii Uruguayului au sărit la gâtul arbitrului în prelungirile meciului cu Ghana

În prelungiri, Edinson Cavani a căzut în careul advers după un duel cu un adversar, însă arbitrul neamț Daniel Sibert nu a dictat lovitură de la 11 metri. Nici măcar cei din camera VAR nu i-au sugerat să verifice faza la marginea terenului.

Jucătorii Uruguayului au luat foc și au protestat vehement la adresa lui Daniel Sibert. Căpitanul Diego Godin a fost ținut cu greu să nu sară la bătaie. În cazul în care Uruguay primea penalty și reușea să marcheze, naționala sud-americană mergea în optimile CM 2022.

Ultima dată când Uruguay a fost eliminată încă din faza grupelor la un Mondial a fost în 2002. La precedentul turneu, în Rusia 2018, sud-americanii au ajuns până în sferturi. Uruguay a câștigat turneul în 1930 și 1950.

Reclamă

Luis Suarez a plâns în hohote după eliminarea de la Cupa Mondială

Luis Suarez se afla pe bancă în momentul când Coreea de Sud a marcat al doilea gol în poarta Portugaliei. Vedeta sud-americanilor nu și-a mai stăpânit emoțiile și a izbucnit în plâns. Imaginile cu Suarez sunt de-a dreptul incredibile (VEZI ÎN GALERIA DE MAI JOS).

Pentru Luis Suarez a fost ultima participare la Cupa Mondială. Atacantul de 35 de ani a anunțat că nu va fi prezent și în 2026, dacă Uruguay obține calificarea.

În 2010, într-un meci din sferturile Cupei Mondiale din Africa de Sud, Suarez a fost protagonistul unui moment incredibil împotriva Ghanei. A respins o minge cu mâna de pe linia porții, evitând un gol ca și făcut al ghanezilor, care ar fi urmat să câștige meciul.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitrul a dictat penalty și l-a eliminat pe Suarez, dar Asamoah Gyan, vedeta Ghanei, a trimis în transversală de la 11 metri și astfel meciul a intrat în prelungiri. Egalitatea s-a menținut și după extra-time, dar Uruguay s-a impus la penalty-uri, împiedicând-o pe Ghana să devină prima echipă africană care ajunge în semifinalele unui Mondial.

Uruguay, OUT de la Mondial

În confruntarea de vineri, Ghana a ratat un penalty, în minutul 21, prin Andre Ayew, iar Uruguay a deschis scorul cinci minute mai târziu prin Giorgian De Arrascaeta, acesta trimiţănd în plasă o minge respinsă de portarul ghanez la un şut al lui Luis Suarez. În minutul 32 Luis Suarez i-a pasat aceluiaşi De Arrascaeta care a înscris pentru 2-0. Uruguayenii au cerut un penalty în minutul 58, la duelul dintre Amartey şi Darwin Nunez, dar, după consultarea VAR, arbitrul a decis că nu este cazul să dicteze lovitură de pedeapsă. În cele din urmă Uruguay a învins cu 2-0, celeştilor lipsindu-le un gol pentru a merge mai departe.

În celălalt meci, Portugalia a deschis repede împotriva Coreei de Sud. Ricardo Horta a înscris din centrarea lui Dalot, în minutul 5. Sud-coreenii au avut un gol anulat pentru ofsaid, la Jin Su-Kim (min. 17), dar au egalat în minutul 27, prin Kim Young-Gwon, care a trimis în plasă un balon ricoşat din Cristiano Ronaldo. Asiaticii au căutat golul victoriei şi l-au găsit în minutul 90+1, când Son Heung-Min a atras după el fundaşii portughezi oferind o pasă de geniu pentru Hwang Hee-Chan care l-a învins pe Diogo Costa şi meciul s-a încheiat cu victoria Coreei de Sud, 2-1.

Portugalia se califică în optimi de pe primul loc al grupei H, cu 7 puncte, urmată de Coreea de Sud, cu patru puncte, dar golaveraj mai bun decât al uruguayenilor. Dacă ar fi marcat încă un gol împotriva Ghanei, Uruguay era echipa care se califica.

Recomandări
  • Jucătorii Uruguayului au sărit la gâtul arbitrului în prelungirile meciului cu Ghana!
  • Scandal uriaș la CM 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China Vezi toate știrile
Citește și