Închide meniul

Alex Chipciu, reacţie memorabilă când a fost întrebat de Mircea Lucescu: „Un colos al forbalului! Un luptător”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 august 2024, 21:31

Reclamă
Alex Chipciu, reacţie memorabilă când a fost întrebat de Mircea Lucescu: „Un colos al forbalului! Un luptător

Alex Chipciu, reacţie memorabilă când a fost întrebat de Mircea Lucescu

Alexandru Chipciu, în timpul unui meci - Profimedia Images

Alex Chipciu a avut reacţie memorabilă când a fost întrebat de Mircea Lucescu. Chipciu l-a numit pe noul selecţioner al României un „colos” al fotbalului. Mai mult, jucătorul de la Universitatea Cluj a fost „marcat” de o afirmaţie făcută de Mircea Lucescu în conferinţa de prezentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Alex Chipciu a spus a fost impresionat de afirmaţia făcută de noul selecţioner al României care a spus că dacă nu ar fi venit, „ar fi fost laş”.

Alex Chipciu, reacţie memorabilă când a fost întrebat de Mircea Lucescu

„Păi ce opinie să ai când un colos al fotbalului românesc vine la echipa naţională. Ce mi-a rămas din conferinţă e când spus că, dacă nu ar fi venit, se simţea un laş. De-asta cred că a avut această carieră. Chiar dacă ştie că e greu, a venit. Acum e clar o presiune, oamenii vor avea şaşteptări după ce s-a întâmplat la EURO. Înseamnă că încă e un luptător la această vârstă.”, a spus Alexandru Chipciu la digisport.ro.

Lucescu a spus că era laş dacă refuza naţionala

Mircea Lucescu a afirmat că ar fi fost laş dacă ar fi refuzat oferta FRF de a prelua echipa naţională a României. El vrea să demonstreze că şi la 79 de ani se poate face performanţă.

Vreau să arăt că se poate, să demonstrez acest lucru. La 79 de ani să-ţi asumi o asemenea poziţie, mai ales în situaţia în care toată lumea e cu ochii pe tine, până şi şoferul naţionalei e cel mai important şofer din România, nu e uşor..Nu am fost laş, când am fost rugat să vin, puteam să spun nu, să stau să mă antrenez cu strănepotul meu. Nu aveam nevoie de imagine, de bani, dar nu puteam spune nu echipei naţionale. Insistenţa a fost foarte mare, aş fi fost un laş, dacă refuzam”, a declarat Mircea Lucescu, conform news.ro.

Reclamă
Reclamă 4
Tehnicianul român a spus că vrea să ofere continuitate în rezultate şi crede că sunt persoane care îl invidiază pentru funcţia sa. ”Când începi să guşti din succes, cu ajutorul celor din jurul tău, e foarte greu să accepţi înfrângerea. Vin cu gândul de a da acestui fotbal o continuitate în rezultate, să-i fac pe jucători să creadă în ei. O participare la un Campionat Mondial e cel mai frumos lucru posibil. Desigur, lucrurile s-au schimbat din 1970. A evoluat fotbalul, s-au schimbat metodele de pregătire. Eu am avut şansa de a avea continuitate. De schimbat, nu prea am multe. Încerc doar să-i convig pe jucători să dea ce e mai bun din ei. Voi aduce pe parcurs schimbări, să selectezi o naţională înseamnă să ai mai multe criterii. Voi fi preocupat de evoluţia jucătorilor tineri.
De fapt, în primele meciuri, cu Kosovo şi Lituania, nu vor lipsi jucătorii tineri. Vreau să cunosc toţi jucătorii, să vorbesc cu oamenii care mă pot informa, încerc să iau contact cu jucătorii. Vor încerca să pun la dispoziţia lor tot ce am acumulat în toţi aceşti ani. Nu va fi uşor, ştiu foarte bine. Cel care riscă în situaţia asta sunt eu, dar o fac cu încredere. Voi fi ajutat de toţi din jurul meu. Toată lumea e focusată pe necesitatea de a da continuitate performanţei de la Europene. Iar acesta este un lucru extrem de pozitiv.Primul care m-a sunat a fost Marco Rossi, antrenorul echipei Ungariei. A fost jucătorul meu, am o relaţie foarte bună cu el. Să nu credeţi că nu ştiu unde sunt, trebuie să mă încarc foarte bine pentru ce urmează  Am şi simpatizanţi şi oameni care s-ar bucura de un eventual insucces. Invidia este sportul naţional al României. Eu nu mă invidiez acum”, a declarat Lucescu, într-o conferinţă de presă.
Recomandări

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:33 13 aug.

Zeljko Kopic, încântat după Poli Iaşi – Dinamo: „Sunt foarte mulţumit”. Ce a spus despre cei doi accidentaţi

0:20 13 aug.

„Cu Rapid este un meci ca oricare altul!” Cătălin Cîrjan, dezlănţuit înaintea derby-ului din Giuleşti: „Mergem să câştigăm!”

23:57

Concluzia lui Cătălin Chirilă, după experienţa de la Jocurile Olimpice de la Paris: „Sper să reuşesc să fiu bun şi pe valuri”

23:56

Poli Iaşi – Dinamo 2-2! „Câinii” rămân fără victorie în deplasare, dar sunt pe loc de play-off după cinci etape

23:10

TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Anei Bărbosu medalia de bronz

22:42

Coşmar pentru Dinamo şi Zeljko Kopic la Iaşi! Doi titulari s-au accidentat în primele 30 de minute

1 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, răvăşitoare pe plaja din Monaco: „Sirenă”. Ami l-a dat peste cap pe atacantul român 2 FotoImagini rare cu părinţii Mihaelei Cambei! Confesiunea emoţionantă a mamei: „Tot timpul îmi venea să plâng!” 3 „Era o nenorocire!” Mihai Stoica a venit cu replica, după ce Louis Munteanu a spus că nu a vrut să se transfere la FCSB 4 Louis Munteanu, discurs incredibil la adresa celor de la FCSB: „Nu mă interesează! Nu am vrut să merg acolo!” 5 Reacţia lui Dan Petrescu, după ce a fost eliminat: „A stat cu ochii numai pe banca noastră!” Ce a spus despre Louis Munteanu 6 Răsturnare de situaţie! Americanii nu renunţă la bronz! Proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia
Citește și