Închide meniul

România – Andorra 4-0. Tricolorii au trecut pe primul loc în clasament. Coman, Stanciu şi Ianis Hagi au făcut show

Alex Masgras Publicat: 15 octombrie 2023, 23:30

Reclamă
România – Andorra 4-0. Tricolorii au trecut pe primul loc în clasament. Coman, Stanciu şi Ianis Hagi au făcut show

Florinel Coman, mesaj de luptă după ce România şi-a aflat adversarele de la EURO 2024

Florinel Coman, în timpul unui meci al naţionalei/ Profimedia

România – Andorra 4-0. Tricolorii au trecut pe primul loc în clasament. Naţionala lui Edi Iordănescu a obţinut cea mai clară victorii din preliminarii şi a trecut pe primul loc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România avea nevoie de victorie într-un meci disputat pe Arena Naţională fără obişnuiţii spectatori, dar cu tribunele pline de copii. Căpitanul Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 23, dintr-o lovitură liberă trimisă direct la vinclu. În minutul 28 Bancu a pasat perfect pentru Ianis Hagi care a preluat şi a înscris cu un şut din careu.

Ianis Hagi l-a şicanat apoi pe Marc Garcia, care l-a faultat în careu şi s-a dictat penalty, transformat de Răzvan Marin şi la pauză s-a intrat cu 3-0 pentru România. Imediat după pauză Hagi i-a pasat lui Florinel Coman şi acesta a înscris, în minutul 50, făcând 4-0. Tricolorii au avut două goluri anulate pentru ofsaid, dar victoria o duce pe România pe primul loc al grupei I, cu 16 puncte. Pe locul secund e Elveţia, cu 15 puncte, iar Israel e pe locul 3, cu 11 puncte.

România – Andorra 4-0

Min. 90+4: FINAL DE MECI! România a câştigat cu 4-0 şi a trecut pe primul loc în clasament.

Min. 90: GOOOL anulat pentru România! Valentin Mihăilă a marcat, dar atacantul nostrul era în poziţie de ofsaid.

Reclamă

Min. 65: Schimbări la România! Au ieşit Ianis Hagi şi Stanciu, au intrat Alibec şi Marius Marin.

Min. 50: GOOOL România! Florinel Coman a marcat primul gol pentru echipa naţională cu un şut de senzaţie sub bară.

Min. 45+3: PAUZĂ pe Arena Naţională! 

Reclamă 4 / 0/3

Min. 42: GOOOOL România! Penalty pentru România! Răzvan Marin a transformat fără emoţie penalty-ul.

Min. 28: GOOOL România! Ianis Hagi a marcat cu execuţie superbă cu piciorul stâng, de la marginea careului! Triocolorii s-au dezlănţuit!

Min. 23: GOOOL România! Nicolae Stanciu a deschis scorul cu o execuţie senzaţională din lovitură liberă.

Min. 13: Ocazie uriaşă pentru România! Şutul lui Bîrligea a fost respins de portarul Andorrei.

Min. 1: A început partida!

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 23. Sorescu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 10. Stanciu-cpt. – 21. Moruțan, 14. Hagi, 17. Fl. Coman – 19. Bîrligea.

Selecționer: Edward Iordănescu

Reclamă

Rezerve: 1. Niță, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 4. Rus, 5. Screciu, 6. M. Marin, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Drăguș, 13. Mihăilă, 20. Man, 22. Borza

ANDORRA: Iker Álvarez – Chus Rubio, Marc Valés, Pomares Ortega, Moisés San Nicolás, Joan Cervós – Jordi Aláez, Marc Rebés, Éric Vales, Izan Fernández – Cucu

REZERVE: Josep Gómes, Marc García, Marc Pujol, Márcio Vieira, Aarón Sánchez, Kiko Pomares, Jordi Rubio, Ot Remolins, Èric de Pablos, Josep Gómes, Aleix Viladot,

Antrenor: Victor Bernat

Update 17.55: Edi Iordănescu, gata să egaleze recordul „Generaţiei de Aur” în România – Andorra! Detalii AICI.

Update 17.10: Edi Iordănescu, revoluţie în atacul României la meciul cu Andorra! Ianis Hagi şi Florinel Coman, titulari. Detalii AICI.

Update 15.38: Ilie Dumitrescu a reacţionat, după ce Darius Olaru a părăsit accidentat cantonamentul naţionalei. Detalii AICI.

Update 14.22: Presa din Scoţia a reacţionat, după criticile la adresa lui Ianis Hagi, în meciul cu Belarus, Detalii AICI.

Update 13.52: Ciprian Marica a dezvăluit ce jucător de la echipa naţională l-a impresionat. Detalii AICI.

Update 13.17: FRF a anunţat câţi copii vor susţine România pe Arena Naţională. Detalii AICI.

Update 12.00: Florin Prunea i-a avertizat pe jucătorii lui Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Andorra. Detalii AICI.

Update 09.45: Edi Iordănescu a anunţat cei 23 de jucători pentru meciul cu Andorra: 1. Florin Niţă, 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 4. Adrian Rus, 5. Vladimir Screciu, 6. Marius Marin, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Cicâldău, 9. Denis Drăguş, 10. Nicolae Stanciu, 11. Nicuşor Bancu, 12. Horaţiu Moldovan, 13. Valentin Mihăilă, 14. Ianis Hagi, 15. Andrei Burcă, 16. Ştefan Târnovanu, 17. Florinel Coman, 18. Răzvan Marin, 19. Daniel Bîrligea, 20. Dennis Man, 21. Olimpiu Moruţan, 22. Andrei Borza, 23. Deian Sorescu.

 

România vrea să uite de pasul greşit făcut în Ungaria, acolo unde a remizat cu Belarus, scor 0-0. Jucătorii lui Edi Iordănescu speră în continuare să obţină calificarea la EURO 2024 şi nu îşi mai permit paşi greşiţi. Astfel, cele trei puncte cu Andorra sunt obligatorii.

În meciul din Andorra, disputat în primăvară, în prima etapă a preliminariilor, România s-a impus cu 2-0, graţie golurilor marcate de Man şi Alibec.

Acum, România va fi susţinută în partida de pe teren propriu de aproximativ 25.000 de copii. „Tricolorii” au fost pedepsiţi de UEFA pentru incidentele din timpul partidei cu Kosovo. Fiecare grup de 10 copii, cu vârstele sub 14 ani, trebuie să aibă un însoţitor adult.

Edi Iordănescu a anunţat în dimineaţa zilei de duminică şi cei 23 de jucători pe care se va putea baza în meciul cu Andorra. Jucătorii care nu au prins lotul sunt Bogdan Racoviţan, Darius Olaru şi Louis Munteanu.

Dacă Munteanu a fost lăsat să meargă la Sibiu, pentru meciul României U21 cu Finlanda U21, Darius Olaru a părăsit lotul naţionalei după ce a acuzat probleme medicale la finalul antrenamentului oficial de sâmbătă seară.

Edi Iordănescu şi-a făcut toate calculele şi ştie cum poate duce România la EURO 2024

România a ratat şansa de a urca pe primul loc în Grupa I. Nu a putut să învingă reprezentativa Belarusului, care este OUT din cursa pentru turneul final. Tricolorii au meci de foc cu Elveţia, pe 21 noiembrie, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

(Reporter: Apasă faptul că nu mai suntem aşa siguri de calificare?) Nu apasă deloc. Apasă de la început responsabilitatea îndeplinirii obiectivului, dorinţa foarte mare. Suntem obişnuiţi cu asta, au mai fost momente dificile. Cu doar trei meciuri înainte de finalul campaniei rămânem neînvinşi, rămânem cu şanse importante la calificare. Rămânem la mâna noastră!

Rămânem cu lucruri consolidate, pe care am reuşit comparativ cu ce a fost în Liga Naţiunilor, avem o defensivă mult mai solidă, avem cifre mult mai bune în ceea ce înseamnă consistenţa de joc. Şi obligativatea ca în următoarele 3 jocuri să aducem fie 4 puncte, fie 6 în funcţie de concursul rezultatelor. Suntem pregătiţi pentru asta. Dacă aducem 3 cu Andorra ne-ar mai rămâne unul sau trei în „dubla” cu Israel şi Elveţia. Deci suntem total la mâna noastră!„, a declarat Edi Iordănescu în exclusivitate pentru AntenaSport.

Cum arată clasamentul actualizat în grupa României

Ce meciuri mai sunt de disputat

Etapa a 7-a

Etapa a 8-a

Etapa a 9-a

Etapa a 10-a

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și