Închide meniul
Foto

EURO 2020 | Belgia – Italia 1-2. 32 de meciuri la rând fără înfrângere pentru „Squadra Azzurra”. Borne fabuloase atinse de starurile lui Mancini. „Am meritat să câştigăm!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 iulie 2021, 0:05

Belgia - Italia 1-2.

Belgia - Italia 1-2. "Squadra Azurra" se duelează cu Spania în semifinale

Profimediaimages

Belgia – Italia 1-2

Nicolo Barella (31) şi Lorenzo Insigne (44) au marcat golurile victoriei

Reprezentativa Italiei a ajuns la 32 de meciuri la rând fără înfrângere. Nu a mai pierdut din toamna lui 2018, dintr-un meci din Nations League: 0-1, în Portugalia, contra echipei lui Cristiano Ronaldo, care tocmai câştigase titlul mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Belgia – Italia 1-2. „Squadra Azurra” se duelează cu Spania în semifinale la EURO 2020

Italienii au stabilit şi un nou record de victorii consecutive. Au legat 15 victorii (inclusiv prelungiri) în preliminarii şi la un turneu final de Campionat European. Este o performanţă unică pe continent!

Am meritat să câştigăm. Băieţii mei s-au descurcat excelent pe toată durata meciului. Am suferit numai în ultimele 10 minute pentru că eram foarte obosiţi, ne-am consumat toată energia. Puteam să mai înscriem câteva goluri. Nu aş spune că Belgia a fost mai bună pe începutul de meci, a fost un meci deschis„, a declarat Roberto Mancini după Belgia – Italia 1-2, citat de Gazzetta dello Sport.

Reclamă

„E o lovitură grea, dar ştiam că va fi un meci dificil. Am avut două oportunităţi, dar portarul lor a salvat. Am primit cam uşor primul gol. Dar Italia a meritat să câştige”, a declarat Thibaut Courtois, citat de uefa.com.

Reclamă

Nicolo Barella a deschis scorul în super-meciul Belgia-Italia, scor 1-2. Mijlocaşul de 24 de ani a înscris în premieră la EURO 2020 şi a ajutat-o pe „Squadra Azzurra” să atingă o bornă remarcabilă. A ajuns la 10 goluri marcate, performanţă cu care nu s-a mai întâlnit la nicio ediţie de Campionat European. Numai în 2006, la Cupa Mondială, a punctat de mai multe ori la un turneu final (12).

A fost un meci special şi pentru Leonardo Bonucci, cel care a bifat prezenţa cu numărul 100 în tricoul primei reprezentative. Fundaşul lui Juventus este al 8-lea jucător din istoria naţionalei Italiei care atinge o astfel de bornă. Bonucci a şi avut un gol anulat cu VAR, în startul partidei.

Reclamă 4 / 0/3

Italia le-a învins până acum, la EURO 2020, pe Turcia (3-0), Elveţia (3-0), Ţara Galilor (1-0), Austria (2-1 d.l.d) şi Belgia (2-1). Se pregăteşte acum pentru un nou meci de senzaţie. O va avea adversară pe Spania, marţi, 6 iulie, pe Wembley. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m
Alte sporturi • 24 feb., 16:01
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m, la World Athletics Indoor Tour Madrid 2024
Roberto Mancini şi-a cerut scuze pentru gestul din timpul meciului Arabia Saudită - Coreea de Sud
AntenaPLAY • 30 ian., 23:31
Roberto Mancini şi-a cerut scuze pentru gestul din timpul meciului Arabia Saudită – Coreea de Sud! Explicaţia selecţionerului
Fază ireală la Cupa Asiei 2023! Arbitrul de la Arabia Saudită - Oman 2-1 s-a făcut de râs. A oprit jocul pentru a valida un gol
Cupa Asiei • 16 ian., 22:02
Fază ireală la Cupa Asiei 2023! Arbitrul de la Arabia Saudită – Oman 2-1 s-a făcut de râs. A oprit jocul pentru a valida un gol
Şansă de aur pentru Radu Drăguşin la Bayern Munchen
Serie A • 2 ian., 8:55
Înlocuitor surpriză pentru Radu Drăgușin! A fost campion european și are în palmares 9 titluri în Serie A