Închide meniul

EURO 2020 | Cehia – Danemarca 1-2. Delaney şi Dolberg au marcat într-o victorie uriaşă. Danezii, în semifinale după o aşteptare de 29 de ani!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 3 iulie 2021, 20:30 / Actualizat: 4 iulie 2021, 0:00

EURO 2020 | Cehia – Danemarca 1-2. Delaney şi Dolberg au marcat într-o victorie uriaşă. Danezii, în semifinale după o aşteptare de 29 de ani!

Danemarca, în semifinale la EURO 2020

Profimediaimages

Cehia – Danemarca 1-2

Update 20.55: Danemarca s-a impus cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale la EURO 2020. Din 1992 aştepta să se mai califice în careul de aşi. Atunci a şi câştigat trofeul!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 20.41: Ocazie uriaşă Danemarca! Maehle a ratat singur cu portarul!

Update 20.08: GOOOL Cehia! Schick a marcat la patru minute după pauză! Are cinci reuşite la Euro 2020, la fel ca Ronaldo!

Reclamă

Update 19.41: GOOOL Danemarca! Dolberg a reluat din centrul careului. Fotbalistul Atalantei, Maehle, a centrat perfect cu exteriorul piciorului drept.

Reclamă 4 / 0/3

Update 19.21: Ocazie mare Cehia! Holes a şutat din apropierea colţului careului mic! Schmeichel a ieşit din poartă şi a reuşit să respingă.

Update 19.15: Ocazie mare Danemarca! Delaney putea face dubla. A şutat slab din centrul careului.

Update 19.12: Ocazie mare Danemarca! Damsgaard a scăpat singur spre poartă. Fotbalistul de 21 de ani al Sampdoriei a finalizat slab.

  • Danemarca a ajuns în premieră la 10 goluri marcate la Euro

Update 19.05: GOOOL Danemarca! Delaney a marcat din centrul careului, la un corner, complet nemarcat de jucătorii Cehiei.

Update 19.00: A început meciul de la Baku.

Reclamă

Update 18.10: Avem echipe de start. Danezii vor alinia trei atacanţi. La cehi, nu lipseşte vedeta Schick.

Ştirea iniţială

Cehia – Danemarca este sfertul de finală la care nimeni nu se aștepta înainte de startul Euro 2020. Cele două formații sunt în fața celei mai mari performanțe din secolul 21 la un campionat european.

Cehia – Danemarca, meciul revelațiilor din anii ’90

În anii ’90, Danemarca și Cehia au produs surprize colosale la europenele din 1992 și, respectiv, 1996.

Primii au fost danezii, care au profitat de contextul favorabil și au mers la turneul final în locul Rusiei (deși nu obținuseră calificarea). La Euro ’92, Danemarca nu s-a oprit până nu a ridicat trofeul deasupra capului, după 2-0 în finala cu Germania. Legendarii Peter Schmeichel și Brian Laudrup au fost vedetele nordicilor la acel turneul final.

4 ani mai târziu, o altă echipă cotată cu șansa a doua a ajuns până în finala Euro. Cehia a trecut pe rând de Italia, Portugalia și Franța, dar a capitulat în finala cu Germania, după ce Oliver Bierhoff a marcat „golul de aur” în minutul 95.

Cehia – Danemarca, duelul din zilele noastre

La aproape 30 de ani de la meciurile amintite mai sus, Cehia și Danemarca impresioneză din nou la un Campionat European. Cehii au trecut în optimi de favorita Olanda, scor 2-0, în timp ce danezii au dat pe pământ cu Țara Galilor, scor 4-0.

Dacă cehii își pun speranțele într-un singur om, Patrik Schick, marcator a 4 goluri la Euro 2020, danezii se bazează pe forța grupului.

Cehia și Danemarca nu s-au mai întâlnit într-un meci direct de 5 ani. A fost atunci o remiză, 1-1, într-o partidă amicală.

Echipele probabile

Cehia: Vaclik – Coufal, Celustka, Kalas, Boril – Holes, Soucek – Masopust, Barak, Sevcik – Schick
Selecționer: Jaroslav Šilhavý

Danemarca: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Wass, Hojbjerg, Delaney, Maehle – Braithwaite, Dolberg, Damsgaard
Selecționer: Kasper Hjulmand

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și